[ Dodano: 2008-04-17, 13:19 ]
WITAM wszystkich serdecznie.
Mam do Was prośbę! Piszę pracę magisterską dotyczącą skrótowości języka internetu, gł. na forach dyskusyjnych. Dlatego pytam czy nie będziecie mieli nic przeciwko temu, żebym materiały badawcze do mojej pracy czerpała z waszego forum. Po przeanalizowaniu kilku for internetowych stwierdziłam, że wasze jest najbardziej interesujące. Co wy nato?
Jeżeli się zgodzicie to poproszę was o wasze opinie na temat skrótowości tego języka chodzi głównie o : emotikiny, akronimy, pisownie fonetyczną itp. może od was dowiem sie czegoś wiecej, bo przyznam, że nie jestem biegła w tych sprawach. Wszystko oczywiście anonimowo. Pozdrawiam
Nie wiem dokładnie od czego zacząć więc narazie tylko krótko.
Skrótowość dla zwiększenia wydajności i skrócenia czasu pisania wiadomości, co przydaje się w dynamicznej "rozmowie". Przydaje się w utrzymaniu kontaktu.
Emotikony moim zdaniem powinny nadawać odpowiedni wydźwięk naszym wypowiedziom.
Czasami poprzez niezrozumienie czyichś słów może dojść do nieporozumienia. Emotikony czasami ułatwiają sprawę i dodają tego "czegoś" decydującego o naszym nastawieniu do "wypowiedzianych słów oraz naszego rozmówcy.
Wysłany: 2008-04-18, 12:21
Michał, zamiast zmuszac sam bys sie wypowiedzial
Dzieki emotom latwo mozna wyrazic cos o czym nie chce sie pisac. Latwiej jest wstawic niz napisac cos w stylu: strasznie mnie rozbawilo to co napisales
pisaownia moja specjalnosc
stawia sie raczej na szybkosc pisania, przez co pomijane sa typowo polskie litery jak ś ć itp;
Dzięki dzięki wszystko się przyda co mówicie. Takie wypowiedzi bardziej mnie interesują niż jakieś badania naukowe prowadzone przez ludzi, którzy nie maja pojęcia, jak to się realizuje w praktyce.
A czy np zdarza wam się używanie emotikonów zamiast znaków interpunkcyjnych??
[ Dodano: 2008-04-17, 13:19 ]
WITAM wszystkich serdecznie.
Mam do Was prośbę! Piszę pracę magisterską dotyczącą skrótowości języka internetu, gł. na forach dyskusyjnych. Dlatego pytam czy nie będziecie mieli nic przeciwko temu, żebym materiały badawcze do mojej pracy czerpała z waszego forum. Po przeanalizowaniu kilku for internetowych stwierdziłam, że wasze jest najbardziej interesujące. Co wy nato?
Jeżeli się zgodzicie to poproszę was o wasze opinie na temat skrótowości tego języka chodzi głównie o : emotikiny, akronimy, pisownie fonetyczną itp. może od was dowiem sie czegoś wiecej, bo przyznam, że nie jestem biegła w tych sprawach. Wszystko oczywiście anonimowo. Pozdrawiam
A gdybys miała jakies problemy, chętnie pomoge!
nie nalezy traktować odpowiedzi w temacie jako miejsce na reklamę.
Magda.
[ Dodano: 2008-05-23, 00:33 ]
Nie uprawiam tutaj ani nigdzie indziej żadnej reklamy!!!
Myślę, też, że moderatorzy widzą problemy nie tam gdzie one są.
Chcecie dbać o jakość tego forum? To dlaczego nie moderujecie wypowiedzi przygłupów? Mam Wam wskazywać takowe? Przechodzą takie debiliady, że nie wiem czy się śmiać czy płakać, nie mówiąc już o chamstwie.
Moim zamiarem nie jest uprawianie reklamy, znam na nią lepsze sposoby, a co więcej stać mnie aby reklamować swoje usługi w sposób cywilizowany.
Zaoferowanie pomocy, słowami: "jeśli beda problemy chętnie pomogę" to chyba zadna reklama? Tym, bardziej, że chodziło o jakieś skrótyjęzytkowe używane w sieci i na forach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.