Wiek: 18 Dołączyła: 22 Maj 2008 Posty: 180 Skąd: Pewne Przedwieście
Wysłany: 2008-05-22, 15:31 JAk zooorgaznicować GOOD 18-stkę? :)
..mam pewien pomysł na zorganizowanie jej, tylko, że nie wiem jak to zorganizować, żeby było OK? A więc tak.. ogólnie wszystko będzie działo się za domem, w ogrodzie.. na cała jego długość będzie wystawiony stół... (w razie brzydkiej pogody wszystko odbędzie sie w wielkim namiocie). OK. 40 najbliższych znajomych..:) I co daaalej? Hm? trochę mnie to przeraża.. bo moi znajomi uwielbiają alkohol.. i nie wiem ile tego kupić w tych 40 osobach większość to płeć męska.. hmm.. ale to i tak na jedno wychodzi, bo dziewczyny też lubią soobię popić.. I co do jedzenia.. po ostatnich 18-stkach.. stwierdziłam, ze wystarczy grill.. a poza tym to chipsy, paluszki, jakieś kanapki, sałatki.. no i duuużo alko... Liczyć to taak standardowo: 0,5l i 3 piwa na głowę? Myślę, że nie wszyscy będą mogli przyjść.. no i nie wszyscy piją aż taak duużo.. impreza ma trwać od 20 do 4/5 raano? Mam plany, ale nie mogę soobie ich wyobrazić.. POMOCY!
Kazik1010
Wysłany: 2008-05-22, 17:34
Najlepsze są nieplanowane akcje (nietylko 18-stkowe).
Trochę lipa jak będzie deszcz padał, bo to jakby nie patrzeć ogranicza, a na takich imprach to każdy gdzieś łazi itd itp, a siedzieć pod namiotem to nie to samo.
Jakas dobra muza i parkiet do tańców czy coś takiego.
Poza tym jakaś kanapa czy coś w tym stylu, aby można było sobie usiąść gdzieś na uboczu i odpocząć, ale próbować wytrzeźwieć ;]
Dużo alko i gril powinno być ok, niezapomnij o redsach, bo nie każda dziewczyna lubi inne "piwka"
Wysłany: 2008-05-22, 18:09
Hmmm..;] Namiot ma byc typowo wojskowy taki duuży :> Ponadto jest niewielka altanka z oczkiem wodnym, wiec myślę, że a'propos tej kanapy będzie doobrze:) O redsach oczywiście pomyślałam już też Ponadto może jakieś doobre winoo
Ale tak czytałam kilka tematów na ten temat.. i zastanawiałam się.. czy po grillu.. no jak już wszyscy strawią... i... popija trochę.. nie podać tortu.. i no nie wiem, spodobał mi się pomysł z szampanem.. tylko czy zmieszanie szampana z tym całym alkoholem to nie jest zły pomysł?
No i oczywiście pogoda, przydałaby się.. ale cóż.. jak nie będzie to też damy radę
Jest jedna żelazna zasada 18-nastkowa, której nie możesz złamać i dopuścić do tego bo wtedy klapa na całego. A mianowicie NIE MOŻE ZABRAKNĄĆ ALKOCHOLU!!!
Jak takie nieszczęście sie stanie to lipa na całego:)
Wysłany: 2008-05-23, 18:00
To saaamo myślę... zwłaszcza.. że saama lubię popić.. i MOJA EKIPA również.. ech... Biedni rodzice.. niezłe koszty poniosą Ale cóż 18-stka jest jedna w życiu
Hm?
Ale co z tym jedzeniem?
Myślałam.. o grillu, słatkach, koreczkach, kanapkach.. Czy to styknie?
Z tym tortem po grilu to nie jest najlepszy pomysł. NAJPIERW słodkie rzeczy a później grile i te sprawy.0,5 wódki i po 3 piwa na głowe?? Chyba oszalałaś dziewczyno;) ja bym to strawił ale chyba za dużo tego:)
Cytat:
Myślałam.. o grillu, słatkach, koreczkach, kanapkach.. Czy to styknie?
Wysłany: 2008-05-23, 18:58
Hehe Tylko ja tak patrzę na to, że mieszkam poza miastem (dużo osób będzie przyjezdnych) i autobus jets doopiero o 5:11:P Wiec to od 20 to trochę czasu?:)
A co do alkoholu... więcej wódki czy piwa? Bo skoro 3 piwa i 0,5 na osobę to zbyt duużo? To jak to mniej więcej liczyć?
A co do alkoholu... więcej wódki czy piwa? Bo skoro 3 piwa i 0,5 na osobę to zbyt duużo? To jak to mniej więcej liczyć?
Pisałaś że ma być około 40 ludzi- OK. Powiem tak: z mojego doświadczenia wiem że dużo ludzi będzie pić wódke, a z tych co będą pić wódke MAŁO kto ruszy piwo. Serio! Piwa będą pić ci co nie piją wódki, lub ci co za bardzo nie chcą sie 'skuć':) czyli Ty to wiesz kto jest chętny do konkretnej popijawy a kto chce tylko "zwilżyć usta":) Jak masz dalsze pytania to pisz
_________________ Pan i Władca kosmosu
*faris
Wysłany: 2008-05-24, 10:35
Ale może oprócz alkoholu coś do popicia ? jakiś sok/wodę mineralną ?
A tort to najlepiej na początku, jak chcesz do tego alkohol to białe/różowe półsłodkie wino do deserów. Bez szampana można się obejsć
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Do zapitki to możesz coca- cole kupić, ale polecałbym soki. Najlepiej grapefruitowe, albo pomarańczowe( wedle twojego gustu:)) Pewnie znajdą sie i tacy co wódke będą zapijać piwem, ale tacy to tzw. Hardkore players
Wysłany: 2008-06-02, 22:59
1.Przyłączam się do stwierdzenia, że alkoholu nie może zabraknąć - to podstawa. Nadwyżka na pewno się nie zmarnuje
2.Według mnie szampan musi być - strzelające korki przy akompaniamencie "stooooo lat" - takie rzeczy się pamięta!
3.Nie możesz zapomnieć o odpowiednim "zapleczu" muzycznym
4.Proponuję zorganizować kogoś z kamerą
Wysłany: 2008-06-03, 21:50
miss irony napisał/a:
haha.
niezłą masz wyobraźnie.
Hmm.. no wiesz.. ja mam takich znajomych, którzy wódkę piją ze szklanki..?:| ..i w taki sposób taaki P. potrafi wybić litra w ciągu godziny zapijając piwem? Fakt, że po tym raczej jest nieprzytomny.. ale tak pije chłopaczyna:)
Wysłany: 2008-06-04, 15:16
miss irony: uważasz, że to tak mało czy tak dużo ?
Jeżeli dużo, to się nie zgodzę. Przez cały wieczór i noc, przy jedzeniu z grilla i przekąskach - koreczkach, kanapkach, chipsach, uważam, że wiele osób tyle wypiję i wcale nie będą leżeli pod krzakami. Poza tym jak to już było wspomniane - lepiej więcej niż jakby miało zabraknąć!
18-stki - to były imprezki. Nie wiem jak Wy pijecie, ja mam zasadę nie mieszania alkoholu. Więc my robiliśmy tak: wódka, wódka i jeszcze raz wódka, a dla nie pijących wódeczki piwka. Do wódki soki, cola, sprite, RedBull. Na 40 osób ja bym kupiła ze 25l wódki i z 50 piw, kilka szampanów. Bo u mnie niewiele osób nie pija wódki. Odnośnie pozostałych rzeczy:
-Tort i szampan na początek,
-gruby pas -o północy,
- DJ,
-kilka aparatów cyfrowych,
-co do jedzenia to potrawy z grilla i przekąski na szwedzkim stole (chipsy, kanapki, paluszki, czekolada-cukierki czekoladowe, sałatki, owoce, no i coś na rano świeżego)
Udanej 18-stki
_________________ Czasem łatwiej przyznać nagrodę niż rację.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.