Yo... słuchajcie potrzebuje duzo fajnych i profesjonalnych instrukcji do photoshopa.. Tylko nie tych co są na gooogle ,,Śliczny blogasek,, czy coś w tym stylu.. poprostu chce profesjonalne.. baardzo dziękuje.. narara
Wysłany: 2008-05-26, 17:06
1.Jak potrzebujesz to sobie kup gazety PS albo tutoriale posciagaj, albo jeszcze lepiej podrecznik;
2.Nas mozesz prosic o jakies rady, ale musisz konkretnie sprecyzowac co chcesz
3.Profesjonalnie to mozesz narazie najwyzej sobie tipsy zrobic
Szukaj w internecie, są instrukcje. Z obrazkami nawet xD
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Zoom 1600% i lecisz z buta pixel po pixelu. Następnie tworzysz już wg uznania i wizji jak to powinno wyglądać i bawisz się texturami. Tworzysz własną albo szukasz na necie jakieś wraki i używasz tutaj. Radzę często obracać i ogólnie bawić się perspektywą, żeby nie było widać, że to jedno i to samo.
Tak jak pisałem, to stara pracka, możnaby teraz zrobić coś bardziej realnie wyglądającego. Powiem z góry, że kupa czasu schodzi... bo to zabawa przy maksymalnych powiększeniach i wiadomo - im bardziej realny efekt się chce uzyskać tym szczegóły muszą być dokładniejsze co wymaga więcej czasu.
EDIT:
Tak w ogóle to teraz zauważyłem, że to nie jest finalna wersja (której już chyba w ogóle nie mam nigdzie). W finalnej po prawej stronie tam gdzie jest jedna ściana punktowo 'przyciemniania' (bodajże to jest szyb dla wind) powinny jeszcze być pęknięcia, których tutaj nie ma.
Efekt prosty bo wystarczy nałożyć na to standardowę 'bąbelki' i odpowiednie krycie warstwy i wygląda naprawdę nieźle.
Przypadkiem na to trafiłem tak poza tym.
Ostatnio zmieniony przez Shagg 2008-05-26, 21:23, w całości zmieniany 1 raz
No tak, textury. Czasem się trochę PS-em bawię, ale textur chyba nie miałem sposobności zastosować, kiedy mogłoby się to okazać przydatną umiejętnością.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.