simemon
Wysłany: 2008-06-06, 15:09 chciałbym kupić sobie mechaniczną maszynę do pisania.
Lubię czasami coś dla siebie napisać coś co gdzieś usłyszałem moje myśli etc. ale brzydko piszę a na komputerze nie lubię. Może ktoś mógł by mi polecić jakieś miejsce gdzie mógł bym kupić jakąś sprawną ( jedną z tych małych 0portable). Najlepiej na dolnym śląsku.
Ostatnio zmieniony przez simemon 2008-06-06, 15:12, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 23 Dołączyła: 15 Sie 2006 Posty: 2235 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2008-06-10, 20:33
elektroniczne maszyny do pisania są beznadziejne, przede wszystkim dlatego, że nie nadąrzają za Tobą, jak piszesz zbyt szybko ;-) poza tym mają przesadzoną ilośc klawiszy, bo zazwyczaj osobno uwzględniają na nich producenci polskie znaki.
polecałabym starą, zwykłą maszynę, ponieważ niesamowicie się na niej pisze :-)
a wiem co mówię, miałam przez 4 lata liceum przedmiot zwany maszynopisaniem i do dzisiaj go miło wspominam ;-) pomimo tych wszystkich połamanych paznokci... ;-)
_________________ mrau...
Ostatnio zmieniony przez Magda 2008-06-10, 20:34, w całości zmieniany 1 raz
w sumie elektryczne są lepsze moim zdaniem bo najpierw musisz zatwierdzic zdanie klikajac enter a dopiero potem ona drukuje tekst ale w sumie to dosć spory wydatek taka maszyna naucz się pisać drukowanymi literami będzie czytelnie i nie drogo
rozumiem twój ból bo też pisze brzydko sam nie rozczytuje swojego pisma ale ostatnio zaczołem się starac to szybo zaczołem pisać wyraźnie wiec moze sie skusisz i zaczniesz pracować nad pismem?? Przydaje sie od czasu do czasu a i tak takiej maszyny nie będziesz targał 24h ze sobą
_________________ Mam zepsytą klawiaturę a nie opłaca mi sie kupować nowej więc czasem nie działaja mi polskie litery Mam nadzieję że mi to wybaczycie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.