Forum Dyskusyjne :: W Jakiej firmie lubicie się ubierać?
Najlepsze forum młodzieżowe w Sieci!

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Moda » W Jakiej firmie lubicie się ubierać?

W Jakiej firmie lubicie się ubierać?
Autor Wiadomość

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2008-05-22, 10:12   

Nirvana09, czyżbyś miała jakiś kompleks na punkcie markowych rzeczy noszonych przez rówieśników?

Chciałabym zauwazyć, że rzeczy markowe często są dobre gatunkowo, nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją, by rzecz z jakiegośtam butiku się popruła na szwie, albo sprała, a zupełnie odwrotnie było z rzeczami, które znalazłam na bazarku. Oczywiście nie twierdzę, że to reguła. Wiele rzeczy w sklepach markowych to zwykłe szmaty, które jedyne co mają, to własnie logo na metce, a wartość ich można pomniejszyć trzykrotnie i i tak nikt rozsądny ich nie kupi.
Dodałabym jeszcze, że pod kątem modowym np. H&M, ZARA to jedne z najtańszych sklepów w zachodniej części Europy. Polskie sklepy Orsay, to takie Primarki, których jest od groma na wyspach brytyjskich, więc nie ma powodów do podniecania się takimi markami. To zwykłe ciuszki, które często tworzone są z lepszej jakości materiałów, ale jak wiemy - każdemu zdarza się wpadka, stąd te zwykłe t-shirty z metką 49,00 PLN.

*faris 

Wysłany: 2008-05-22, 12:51   

Magda napisał/a:
stąd te zwykłe t-shirty z metką 49,00 PLN.

Eno, jak nikt nie kupuje to robią promocję i można nabyć za 19,00-29,00. Więc zawsze da się wtedy coś fajnego upolować...

Zauważyłam ostatnio, że RAVEL podniósł ceny wszystkich koszulek, bluz itd... Jeszcze rok temu za 100zł potrafiłam wyjść obładowana z tego sklepu, a teraz... 1 ciuch jak się znajdzie to będzie dobrze ;/
Mumiiiiinki!

Candy 

Wysłany: 2008-05-22, 13:45   

A ja ubieram sie w tym sklepie w ktorym akurat cos mi odpowiada gatunkowo, cenowo no i ogolnie podoba mi sie - a wybredna jestem.

Ale sa sklepy faktycznie do ktorych najczesciej sie wchodzi a kiedy sie wychodzi to najczesciej z zakupami.

:ok:

JakubJ152 

Wysłany: 2008-05-22, 13:46   

cropp

Adka13 

Wysłany: 2008-05-25, 21:40   marka = jakość

Najbardziej lubię H&M, KappAhl, Cubus,Zara, Deichmann,

Prubuje dobrać ciuchy tak by nie mieć takich samych jak inni w szkole.
:ok:
PS:Widać, że niektórzy tylko udają ubieranie się w markowych sklepach, bo nie wiedzą jak napisać nazwy "ulubionych" sklepów.

[ Dodano: 2008-05-25, 21:51 ]
shala napisał/a:
Stwierdzam, iż jednak H&M ma najfajniejsze ciuchy. Różnorodne. Drogie to prawda, ale można też znaleźć wiele tańszych lub w promocji. Chyba mam z niego najwięcej ubrań ^^

Jeśli ciuchy w H&M są dla ciebie drogie to powinnaś ubierać się w lumpeksach. H&M TO JEDEN Z TAŃSZYCH MARKOWYCH SKLEPÓW!!
Drogie to jest Chanel i D&G. :...:

Pincia 

Wysłany: 2008-05-26, 00:52   

Adka13 napisał/a:
Jeśli ciuchy w H&M są dla ciebie drogie to powinnaś ubierać się w lumpeksach

w lumpeksach czesto mozna trafic na markowe ciuchy z metka za grosze ;> i do tego masz pewnosc ze nikogo w tym samym nie spotkasz xD

Ostatnio zmieniony przez Pincia 2008-05-26, 00:52, w całości zmieniany 1 raz  

Addicted. 

Wysłany: 2008-05-26, 09:27   

Cytat:
Jeśli ciuchy w H&M są dla ciebie drogie to powinnaś ubierać się w lumpeksach. H&M TO JEDEN Z TAŃSZYCH MARKOWYCH SKLEPÓW!!

a czemu od razu w lumplexach?? w H&M często przesadzają z ceną, jednak 40 zł za byle jaki kolorowy podkoszulek to lekka przesada. Wolę sobie kupić za tą cenę jakiś fajny tusz do rzęs. Owszem, można tam kupić też fajne rzeczy i za taką samą cenę, ale jakoś bardziej pasuje mi Orsay, Vero Moda czy Promod. Hause przez jakiś czas w ogóle mi sie nie podobał, teraz znowu robię tam zakupy, podobnie jak w Trollu, czasem wchodzą takie kolekcje, których sie po prostu nie da na siebie założyć.
Ostatnio odkryłam firmę Vogele, chyba szwajcarska, bardzo podoba do H&M- u i tych wszystkich innych sklepów.
Ocaliła mnie czułość wyśniona i spełniona...

Emerald 

Wysłany: 2008-05-26, 19:17   

Cytat:
Jeśli ciuchy w H&M są dla ciebie drogie to powinnaś ubierać się w lumpeksach.

Ale taka jest prawda. h&m w porównaniu do Reserved, Trolla, czy Housa nie jest tani.
Zbliżone ceny są zresztą w Orsayu itp.
Jednak mimo wszystko najbardziej lubie h&m, nie znalazłam jeszcze sklepu, który tak bardzo by mi odpowiadał, no może poza Tally Weijl.
House dla mnie odpada, nie nosze się w takim miejskim stylu, Troll to samo.
a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."

kawtan 

Wysłany: 2008-05-27, 15:40   

h&m, orsay - rzadko kupuję i znajduję coś dla siebie - sorry, ale strzela mnie nerw jak widzę rozmiary S S S S XS XS M L...czasami XL. H&M jesto tyle dobry, ze kazdy coś dla siebie znajdzie. Reserved noo też ujdzie w tłoku, lubuję się tez w CROPPtown, no ale tam to juz przesada z cenami. Diverse dla mnie totalna klapa, House się zepsuł.

H&M górą :hyhy:

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2008-05-27, 21:05   

Adka13 napisał/a:
Jeśli ciuchy w H&M są dla ciebie drogie to powinnaś ubierać się w lumpeksach.

tak, na moją kieszeń są drogie. Wyobraź sobie, że 70 zł za cienki sweterek do absurd dla mnie. Widocznie Ty śpisz na pieniądzach, ja - nie.
Zresztą lumeksy są świetne, chętnie bym się tam ubierała gdyyby mi się chciało w nich grzebać. No ale patrząc na Twój wiek nie dziwię się, że potraktowałaś to jako obelgę..
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

*faris 

Wysłany: 2008-05-27, 21:47   

Emerald napisał/a:
h&m w porównaniu do Reserved, Trolla, czy Housa nie jest tani.

Ja znajduję tańsze rzeczy w H&M niż w housie, który się po prostu zepsuł. Mało fajnych rzeczy w nim już jest...

Jeszcze coś fajnego czasem można znaleźć w New Yorkerze - ale podobnie jak w H&M jest :
shala napisał/a:
70 zł za cienki sweterek
. Z tym,że sweterek na zimę się nadaje i jest fajny, kolor się nie spiera, i materiał nie rozciąga, i spokojnie posłuży na dłużej niż parę miesięcy.

Ja się muszę wybrać do lumpeksów, może wreszcie coś znajdę -.-
Mumiiiiinki!

Panna_Nikt 

Wysłany: 2008-06-22, 16:48   

Camaieu, new yorker, h&m - ulubione :)

offhand 

Wysłany: 2008-06-22, 22:25   

H&M, mkONE, Cropp, New Look, . Czesto szukam czegos na allegro. I szukam na promocjach bo mozna fajnie trafic :)

jerycho 

Wysłany: 2008-06-28, 15:11   

Ja najbardziej lubię Zare (dział męski ofkoz) Reserved i H&M (mam nadzieję, że nie porobiłem błędów w nazwach) :) A propos można wygrać teraz kupony do Reserved'a w jakimiś konkursie dań w 5min. Adres chyba barcelonaw5minut.pl albo jakoś tak. Pozdro girls:D

Rzeznik 

Wysłany: 2008-06-28, 16:05   

nigdy nie kupowalem takich ciuchow, nie kupuje i kupowal nie bede...szkoda mi kasy za pare literek...

voncuver 

Wysłany: 2008-06-28, 16:47   

zoko stedman targ znaczy sie w zadnej znanej nie uznaje znanych firm bo po co?? za metke płacic krocie:P

confusion 

Wysłany: 2008-06-29, 17:09   

cropp ,house ,new yorker , h&m , orsay , troll , smith's , funk'n'soul ( ulubiona) - ubrania
nike - buty
Ostatnio zmieniony przez confusion 2008-06-29, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu