Wysłany: 2008-05-14, 16:00 Sukienka na bierzmowanie!
Siemka
Mam problem, dlatego też "uderzam" tutaj.
Niedługo mam bierzmowanie i chciałabym ubrać czarną sukienkę w białe grochy z podszewką i na to biały żakiet oraz czarne buty (lakierki), a do tego białe korale.
Nie wiem czy w takim stroju wypada iść, gdyż niektóre dziewczyny mówią, że do kościoła, to biała bluzka z kołnierzem i czarna spódnica. Moim zdaniem, nie jest to ubiór zbyt szykowny...
Mój problem tkwi w tym, iż nie wiem czy grochy pasują do takiej sytuacji ?!
Bardzo proszę o radę i z góry dziękuję
Moim zdaniem grochy na bierzmowanie.. niebardzo. Poza tym grochy wyszły już chyba z mody ale co kto lubi
Jeśli chcesz koniecznie ubrać się inaczej niż w białą bluzke i spodnice, możesz przecież założyć taką samą czarną sukienke, podbijaną białym tiulem [bo chyba to masz na myśli mówiąc o podszewce] z takim samym białym żakietem jak chcesz i z białymi koralami.. ale bez tych grochów. Taki strój napewno będzie szykowniejszy
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
*faris
Wysłany: 2008-05-14, 16:29
Dlaczego grochy nie wypadają ? Jeśli nie są zbyt wielkie to wszystko ok.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
faris, grochy chyba z założenia nie są małe. Chyba, że mówimy o takich kropeczkach, one są ok, możnaby o nich pomyśleć.
Chociaż w sumie to moje osobiste zdanie, że te grochy nie pasują, jak chce to niech zakłada, ale uwazam, że w gładkiej sukience, o takim samym fasonie wyglądałaby lepiej.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
*faris
Wysłany: 2008-05-14, 16:37
Emerald napisał/a:
faris, grochy chyba z założenia nie są małe. Chyba, że mówimy o takich kropeczkach, one są ok, możnaby o nich pomyśleć.
Widziałam tyle już tych sukienek z grochami, że jedne mają promień długosci 10cm, inne 3 cm, więc różnica jest.
Jak ubierze żakiet, to moim zdaniem będzie ok, z tym że teraz to jest ciepło i w żakiecie się ugotuje, chyba że w kościele jest mega zimno.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Jednak w grochach na tle tych wszystkich biało-czarnych dziewczynek będzie wyglądać troche śmiesznie. Jeśli chcesz się wyróżnić załóż coś innego niż one, nie białą bluzke z kołnierzykiem i czarną spódniczke. Ten Twój pomysł z sukienką tez jest ok, ale jeśli chcesz mojej rady, to daj spbie spokój z grochami. W sumie modnym zestawieniem jest też klasyczna biała bluzka zapinana pod szyje + na nią dopasowana czarna sukienka.
Coś takiego jak tu:
http://www.speedyshare.com/893937570.html
Do tego mogłabyś sobie założyć np. czarne korale i kolczyki, czarne szpilki i biały żakiet i strój na bierzmowanie idealny
*faris
Wysłany: 2008-05-14, 16:56
Emerald napisał/a:
Jednak w grochach na tle tych wszystkich biało-czarnych dziewczynek będzie wyglądać troche śmiesznie.
Y? U mnie na bierzmowaniu wszyscy ubrani na czarno, jedyna miałam białe spodnie i czerwoną bluzkę i nic mi się nie stało
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Y? U mnie na bierzmowaniu wszyscy ubrani na czarno, jedyna miałam białe spodnie i czerwoną bluzkę i nic mi się nie stało
Domyślam się, że nic się nie stało
Ale ono pyta o to co wypada, a czrwonej bluzki raczej bym, nie poleciła
Śmiesznie ? Może nie przesadzajmy
Osobiście widziałam osoby ubrane właśnie w tego typu sukienki i wcale nie było tak źle..
No, ale chyba się zastanowię. W sumie masz rację, czarna pasowałaby lepiej, ale grochy mnie jakoś szczególnie urzekły...
Dzięki za rady :)
_________________ "Bo w oczach tkwi siła duszy."
*faris
Wysłany: 2008-05-14, 17:04
Emerald napisał/a:
a czrwonej bluzki raczej bym, nie poleciła
Jak jest elegancka to nie widzę nic przeciwko. Nie tylko białe/czarne są eleganckie.
Faceci jak ubierają garnitur często mają też niebieską/bordową/czerwoną/kraciastą koszulę i jakoś nikt nie widzi w tym nic złego. Więc co jest nie tak z czerwoną elegancką bluzką ? Nic. Tylko kolor inny niż biały. A wiecznie nie trzeba chodzić na czarno/biało.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Faceci jak ubierają garnitur często mają też niebieską/bordową/czerwoną/kraciastą koszulę i jakoś nikt nie widzi w tym nic złego. Więc co jest nie tak z czerwoną elegancką bluzką ? Nic. Tylko kolor inny niż biały. A wiecznie nie trzeba chodzić na czarno/biało.
Tak, tak, zgadzam się, ale nie na bierzmowanie
*faris
Wysłany: 2008-05-14, 17:13
Emerald napisał/a:
Tak, tak, zgadzam się, ale nie na bierzmowanie
A to niby czemu ?
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
No przecież mówie. Bo wypada być ubranym w tonacji biało czarnej.
*faris
Wysłany: 2008-05-14, 17:18
Emerald napisał/a:
Bo wypada być ubranym w tonacji biało czarnej.
Pierwsze słyszę. Bierzmowanie to okazja do bycia ubranym ELEGANCKO, tonacja czarno-biała to nie jedyny zestaw kolorów który gwarantuje bycie eleganckim, więc to zwykły bezsens. Jak ktoś chce to może przyjść w dżinsach i białej bluzce i będzie ok.
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Naprawde? No to dziwnie. W moim mieście na bierzmowania tak się ubiera, jeśli u Ciebie na taką okazje wkłada dzinsy i czerwone bluzki to ok.
Moje obiektywne zdanie znasz.
I wystarczy.
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2008-05-14, 18:06
Bierzmowanie to nie Komunia Św. Wypada przyjśc ubranym ładnie, ale nie ma utartych zwyczajów modowych.
Groszki? Czemu nie?! Moje wyobrażenie o Twoim stroju pozwala stwierdzić, że jak najbardziej powinnaś w tym pójść. To, że koleżanki ubiorą się w garniaczki do niczego Ciebie nie zobowiązuje.
Nigdy nie słyszałam o tym, by ta uroczystość wymagała biało-czarnych strojów.
faris napisał/a:
Bierzmowanie to okazja do bycia ubranym ELEGANCKO, tonacja czarno-biała to nie jedyny zestaw kolorów który gwarantuje bycie eleganckim, więc to zwykły bezsens. Jak ktoś chce to może przyjść w dżinsach i białej bluzce i będzie ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.