Chyba najlepiej sie spytać lekarza - szczególnie jeśli kwestia dotyczy zdrowia. Ja pieprzyków jako takich nie mam (nie licze tych malutkich, bo one nie są groźne). Z tego co wiem, trzeba szczególnie uważać na duże, wypukle pieprzyki i znamiona, szczególnie te, z których wyrastają włoski.
Thar, a ja słyszłam coś innego, na lekcjach bilogii i nie tylko, to własnie te małe, nieodstające pieprzyki o nieregularnych kształtach moga najszybciej zamienic sie w czerniaki bo długim przebywaniu na słoncu
_________________ Wszystkie debilki lubią wampirki;););)
jak zaczniesz szalez to wtedy nie tylko pieprzykom się pogorszy...
tja ja mam koleżanke, która mówi, ze jej hobby to solarium Sama chyba bedziesz widzec kiedy powiedzeć dosyć i nie przesadzać. Na pierwszy raz idz na góra 5 min.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
a ja mam kolezanke ktora chodzi bodjarze raz wtyg na solarke i popija dzikie mnostwo soczkow ( jakis takis w stajlu bobo-fruta - bo podobno dluzej sie ta opalenizna 3ma dzieki temu ) no i wyglada... jak czarna mamba
i przyznam ze fajny taki... exotic
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-03-07, 22:42, w całości zmieniany 1 raz
Paulina1991r
Wysłany: 2007-03-07, 22:54
ja bym nie ryzykowała i nie szła do solarium. po co Ci potem jakieś problemy ze skórą. słyszałam o wielu komplikacjach po solarium i stwierdziłam że mozna sie też opalić naturalnie co tez nie jest do końca zdrowe ale mniej szkodliwe niż solarium.
kiedys jednej z moich kobiet lekarz pzrepisal kilka wizyt na solarce ( taka ciekawostka )
chodzilo o cos ze skora ale do dzisiaj to juz niepamietam co to bylo ;P
ale oczywsicie opalanie moze i pomoc i zaszkodzic
Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-03-08, 00:54, w całości zmieniany 1 raz
a ja słyszłam coś innego, na lekcjach bilogii i nie tylko, to własnie te małe, nieodstające pieprzyki o nieregularnych kształtach moga najszybciej zamienic sie w czerniaki bo długim przebywaniu na słoncu
Nie wiem co się zamienia w czerniaki. Ja długo na słońcu nie przebywam a poza tym stosuje krem z filtrem.
Podoba mi się opalona skóra., tak więc lubię chodzić na solarium - oczywiście bez przesady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.