nast-ola-tka
Wysłany: 2008-03-21, 15:17 Skąd czerpiecie pomysły na ubieranie się?
Ja często oglądam program fashion tv odwiedzam stronki różne z modą np snobkę;) ale głównie czytam gazetki, inspiracją z której czerpie pomysły jest gazetka trzynastka, dzięki niej zawsze dobrze wyglądam hm tak na czasie bym powiedziała
Wiek: 25 Dołączyła: 15 Sie 2006 Posty: 2268 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2008-03-22, 08:50
z własnej głowy. idąc na zakupy najpierw szukam rzeczy, które mi się podobają, a zaraz po tym doszukuję innych, które będą się z nimi dobrze komponowały.
_________________ Endless tears
Forever joy
To feel most every feeling
Forever more
No raczej nie z Avanti czy Cosmopolitana
Sama, łażąc po sklepach szukam czegoś co mnie powala.
Ale musi powalać Nie może mi się podobać, być ok.. nie. tego nie kupie. Musi mnie rozwalać na łopatki.
Tyle że mój problem polega na tym, że idąc po zwykłą bluzke, wracam obładowana, z torebką, paskiem, kolczykami, koralikami etc, które do tej bluzki pasują, no i które KONIECZNIE przecież trzeba było kupić.
Ale to chyba każda z nas tak ma
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Ostatnio zmieniony przez Emerald 2008-04-21, 06:40, w całości zmieniany 1 raz
inspirację czerpię z .. lustra.
wystarczy wejść do sklepu, rzucić okiem, coś co mi w nie wpadnie przymierzyć, jeśli leży dobrze, wyglądam w tym fajnie to patrzę na cenę. jeśli warto kupić kupuję, jeśli jest wygórowana [tak jak np. bluzki bawełniane w Croppie za 160 zł, pffff] to nie.
jak już kupię bluzkę, to jakieś dodatki, kolczyki, bransoletka, cokolwiek.
Najgorzej mam zawsze ze spodniami, nic mi się nigdy nie podoba. ale jak już je znajdę, to jestem wniebowzięta.
Czasem przeglądam takie damskie pisemka, gdzie pokazują metamorfozy. Patrzę na połączenia jakieś ciekawe, ale jeszcze nigdy tak nie miałam, żeby pędzić do sklepu, bo w jakiejś tam gazecie napisali : Musisz to mieć! to jest glamour! itp.
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
Tak se myśle - o, w tym będzie niegłupio. I zakładam.
_________________ "tu gdzie mnie nie ma świat umiera
i o litość blaga każde drzewo kamień książka rym"
shar00n
Wysłany: 2008-05-01, 18:36 Re: Skąd czerpiecie pomysły na ubieranie się?
zazwyczaj z telewizji albo gazetek młodziezowych:P ja preferuje 13 bo mają fajne pomysły na skomponowanie ubrania na różne okazje, ale czytam też razem z mamą avanti
Wiek: 20 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1500 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-05-01, 18:38
w sklepie kupuję co mi się podoba akurat, czasem od razu wiem do czego będzie mi to pasować. A jak nie to dopiero w domu wyjmuję pół szafy by zobaczyć jakie nowe kompozycje dzięki temu ciuchowi mogę stworzyć.
[ Dodano: 2008-05-01, 18:39 ]
z gazetm może bym i czerpała inspirację gdybym miała wystarczająco dużo forsy by chodzić do sklepu po te wszystkie ciuszki
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Ee no to ja może opowiem. Wpadam do sklepu, np Croppa, rozglądam się po wszystkim i biorę to, co mi najbardziej odpowiada. Jak mi nic nie odpowiada do wychodzę i idę gdzie indziej. Pomysłowo nie? :->
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
Uszy zatrzaśnij: ja Ciebie usłyszę -
I ja do Ciebie bez nóg znajdę drogę
I bez ust krzyk mój cisnę w Twoją ciszę"
poziomka!
Wiek: 15 Dołączyła: 03 Maj 2008 Posty: 24 Skąd: raczej dokąd?
Wysłany: 2008-05-03, 21:05
Ja czerpię pomysły na mój ubiór z różnego rodzaju źródeł: z telewizji, z własnej wyobraźni a najczęściej z czasopism. Najczęściej korzystam z BRAVO girl! lub 13. No a czasami podbieram gazety o modzie mojej starszej siostrze
moja starsza siostra zna się na modzie świetnie, zawsze wygląda dobrze i modnie ma tyle ciuchów i dobieranie kolorów, krojów to dla niej zabawa, dlatego często chodze do niej o porade:P ale inspiruje się tym co piszą w gazetkach jak napisała poziomka, zazwyczaj przeglądam 13 i avanti
wchodze do sklepu, szukam i ryje. Po czym krzycze "takkk, ku*wa , to jest to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wysłany: 2008-05-11, 11:51
Z nikad racezj jestem cholernie wybredna jak juz cos kupuje to musi mi sie to naprawde podoba a nie tylko podobac - a to jest trudne bo malo rzeczy mi sie podoba.
chociaz nie powiem czasi jak cos u kogos mi sie spodoba tez zdarza mi sie szukac czegos podobnego (Wiec czasem czerpie pomysly patrzac tez na innych)
Buty mam obsesje na ich punkcie - i co najwstrentniejsze z tego wszytskie zadko mi sie jakies spodobaja ale jak juz to potrafie kupic 3 pary
Ja wchodzę do sklepu i jak zobaczę jakąś fajną rzecz to się zastanawiam czy mam do tego buty albo dodatki.Często jest tak,że kupuję uniwersalne rzeczy żeby do wszystkiego pasowały.Bez sensu jest dla mnie ślepe podążanie za modą,bo nie wszystkim pasuje to co akurat jest na topie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.