Wysłany: 2007-01-27, 13:52 Secondhandy i ciuchlandy
Kupujecie? Jak maniacy, czy raczej okazjonalnie? Macie jakies swoje ulubione?
Słyszałam, ze nie ma lepszych niz poznańskie. Niestety, nie bede jechac pół Polski po worek szmatek
Jesteście Nałogowymi Ciucharzami?
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Wysłany: 2007-01-27, 13:55
mam to szczęście, że moja mama jest niesamowicie utalentowaną projektantką i potrafi zrobić cuda z niczego. Często chodzę po lumpach, ale raczej w poszukiwaniu ładnych materiałów, niż rzeczy ("nowe" materiały są bardzo drogie)
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Ja mam to szczęście, że moja siostra przerabia te ciuchy. "Krawcowa" I to właśnie dzieki niej sie tym zaraziłam. Ona potrafi z beznadziejnego wora zrobic najmodniejszy sweter
A ja cie kocham
Wysłany: 2007-01-27, 15:26
Cytat:
Secondhandy i ciuchlandy
to jedno i to samo. Po co to odzielac? Tak jak kromka i pajda...
Mam taki jeden ulubiony, w ktorym sa nowe rzeczy albo pol nowe, ale jak ktos umei szukac to sie da znalesc nowki nie smigane. I co najwazniejsze nikt takiego ciucha miec ni ebedzie. No iwlasnie
miss irony napisał/a:
Ona potrafi z beznadziejnego wora zrobic najmodniejszy sweter
jakos nigdy nic nie kupiłam w ciuchlandzie... jakos nie mam przekonania. Nie wiem sama dlaczego... zreszta w mojej mieścinie jest ich pełno tylko z tego co widze po wystawach to te rzeczy wyglądaja jak z epoki kamienia łupanego..
ja wole nowiutkie rzeczy
_________________ All good things come to an end...
;]
*faris
Wysłany: 2007-01-27, 16:37
mi to raczej obojętne... nie mam nic przeciwko, a zawsze to tańszy ciuch, wystarczy parę przeróbek i gotowe :> a czasem mozna znaleźć naprawdę świetne rzeczy, mało używane i jak nówka...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wysłany: 2007-01-27, 17:22
Ja zadko chodze bo nie umiem szukac ;P A jak ide z kolezankami to one zawsze to co najlepsze wybiora ;P Ale moja ulubiona bluza jest wlasnie z ciucholandu .. nowa z metka i tania alee jaka fajna ;D;D
Ja tam nie mam nic do ciucholandów. Czasem można trafić na naprawdę fajne rzeczy, oryginalne no i tanie. Trzeba tylko znaleźć odpowiedni sklep i poświęcić trochę czasu na poszukiwania:) Nie mam jakiegoś ulubionego ciucholandu. Czasem wpadnę gdzieś przypadkiem, innym razem mama mi coś wyszuka, zależy. Ogólnie jestem za:)
_________________ "The best way to predict the future is to invent it"
rzadko bywam w ciucholandach, ale jak juz sie wybieram to obchodze wszystkie w miescie.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie udawaj głupszej niz jesteś ;p Ale prosze bardzo Second-drugi hand-ręka. Czyli niedosłownie przetaczając cos z drugiej ręki. Czyli sklepy z używanymi ciuchami ;p
A ja cie kocham
Wysłany: 2007-01-28, 00:57
kupuje dla siebie i dzieciaka
niedaleko mnie jest lumpek w ktorym wszystkie dzieciowe rzeczy sa po dwa zeta wiec mu nie zaluje bo ceny nowych ciuchow czasami oniesmielaja
a tak moj ma juz kilka par dzinsow i mala kurteczke dzinsowa za ktora w sklepie zaplacilabym pewnie tyle co za swoja
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wysłany: 2007-01-28, 01:08
Ruget napisał/a:
wole wydac wiecej i miec to co lubie a nie ...
nie skumalam...
co to za "a nie...."
uwazasz ze jak ktos kupuje uzywane to jest gorszy?
no a poza tym mam kilka dobrych powodow zeby kupowac uzywane
np to ze moge miec oryginalne ciuchy a nie natykac sie ciagle taka sama spodnice czy bluzke na ulicy
a poza tym mam taka figure ze latwiej mi dopasowac na siebie ciuchy z anglii czy holandii bo w polsce kupienie dla mnie koszuli czy bluzki to istny horror albo sa za male w cyckach ale pokazuja ze mam wciecie w pasie albo sa dobre w cyckach i wygladam jak 6 osobowy namiot
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Niektóre- takie starsze gdzie ciuchy leżą na jednej kupie i czuć ten specyficzny zapach stęchlizny omijam z daleka. Niedawno otworzyli u nas jednak kilka seckondhandów w ciuchami głównie z Anglii i Irlandii. Ciuszki ładnie posegregowane na wieszaczkach, wszystko czyściutkie, zdarzają sie nawet nowe firmówki po super cenie. Często idę pooglądać i jak coś mi wpadnie w oko to kupuję, ale nałogowo ich nie odwiedzam. Ciuchy używane z zachodu kupuję też przez neta bo u mnie tych seckondhandów to jednak trochę mało jest i trudno znaleźć coś naprawdę oryginalnego.
to juz wiemy gdzie shala kupuje shaliki
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.