Hej , uwielbiam robic zakupy w ciuchlandzie , chodze systematycznie do ciuchlandu obok siebie gdzie mieszkam i znam juz nawet z widzenia wszystkich klientow tego sklepu :) ale gdy jest sesja lub gdy brzydka pogoda to buszuje w sklepie internetowym www.laroxy.com.pl jest super kupilam juz tam duzo rzeczy szczegolnie dla mojego chlopka, jest duzo firmowych ciuchow za bardzo niska cene, goraco polecam [/b]
Ja nie chodzę chodzę do takich sklepów, mam uprzedzenie. Wole iść do normalnego sklepu i
kupić coś nieużywanego, bo nigdy niewiadomo kto wcześniej w tym chodził.
_________________ Marzenie podąża swoim szlakiem, nawet jeśli uważa się je za myśl.
Ja nie chodzę chodzę do takich sklepów, mam uprzedzenie. Wole iść do normalnego sklepu i
kupić coś nieużywanego, bo nigdy niewiadomo kto wcześniej w tym chodził.
To dokładnie tak jak
_________________ Nadzieja jest matką głupich, co nie przeszkadza jej być uroczą kochanką odważnych.
Nie chodzę do ciucholandów. Też mam jakieś uprzedzenie.
Poza tym nienawidzę "grzebać" w ciuchach z myślą, że ktoś je wcześniej nosił Bleee.
Kocham zakupy w normalnych sklepach.
w H&M na 2 piętra xD
Ach! To dopiero przyjemność
Ja też mam drobne uprzedzenie i nie kupuje..Ale znam mnustwo osób,które uwielbiają i potrafią znaleść naprawdę ciekawe rzeczy...Czasem sama decyduje,ze pójdę coś pooglądać,ale jak już mam coś kupić konkretnego to idę do normalnego sklepu i tam kupuję.
_________________ ...wiemy o sobie tyle,na ile nas sprawdzono...
poziomkaasia
Wysłany: 2007-08-01, 11:05
Heh. Ciuchlandy fajna rzecz Ja jestem za. Ostatnio kupiłam sobie dresy z Dolce&Gabbana za 3,5 zł
faktycznie H&M duzo rzeczy, oprócz tego często jest C&A, i inne znane firmy, a co do nowości, kilka rzeczy kupiłam z metką sklepową
dokładnie, ostatnio kupiłam bluzkę z H&M z oryginalną metką. Czasem uda się coś ciekawego znaleźć...
madamemumu
Wysłany: 2008-03-05, 11:15
Choć post jest stary i tak się tu podłącze i dopisze;)
W pierwszym poście ktoś napisał że poznańskie secondhandy są najlepsze;) niewiem jak to się ma na tle innych miast, ale tutaj naprawde jest przyzwoicie.
A tak przy okazji może wam się wydać trochę nieprzyzwoite wkladać tu reklamę ale naprawde niemogę się powstrzymać ponieważ ta reklama jest naprawde na temat:
"Poznański secondhand" -akurat sklada się że otworzyłam takie coś w sieci http://www.madamemumu.pl
wole lumpy niż jakie kolwiek oryginalne sklepy...nie ma czym sie chwalić jeśli ja ostanio kupiłam szare rurki za 10 zł a moja kolezanka za 120zł....bezsens. No i są tam fajowe szmatki rzecz jasna...:P
_________________ już nie noszę sukienek
i nie śpiewam ładnych piosenek
i chociaż jestem dziewczyną
z chłopakami pije wino
Jeśli chodzi o ciuchy, jeden z moich nałogów. Ciągle mi ich mało, chociaż chowam je już nawet w szafach w korytarzu ;]
Ciucholandy? Świetna sprawa. Rzadko kiedy w sklepach trafię na coś, co spasowałoby moim gustom. Większość mojej garderoby zrobiłam sama. Nienawidzę, kiedy idąc ulicą, ktoś ma koszulkę czy bluzę identyczne jak moja. Dlatego stawiam na oryginalność, a ciucholandy są świetnym miejscem, aby znaleźć własny styl ;]
_________________ Chodź tu - my lubimy niegrzecznych chłopców...
w sumie to tak...ale ja kupiłam tam jedną białą bluzkę a w następnym lumpeksie była taka sama ale nawyraźniej nikt na nią chętny nie jest, bo nadal wisi Moja połowa szafy jest z ciucholandów i zawsze teksty mojej mamy '' masz kase i idz do jakiegos dobrego sklepu kup cos do wyjcia'' acha...jassssne ;P
_________________ już nie noszę sukienek
i nie śpiewam ładnych piosenek
i chociaż jestem dziewczyną
z chłopakami pije wino
Wysłany: 2008-05-24, 00:53 Re: Secondhandy i ciuchlandy
Dziwne to jest, W moim miasteczku panuje wręcz moda na ciucholandy. Naliczyłam teraz aż ok. 8 a może o jakimś nie wiem [te mijam codziennie...] Mam koleżankę, która nałogowo po nich chodzi. Ale u niej to mania kupowania, przesadza już. Chodzi byle kupić, nieważne co.
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Wysłany: 2008-05-25, 14:50
uwielbiam ciucholandy, ale tylko w pierwszy dzień dostawy i do kilku godzin po otworzeniu.
można wtedy znaleźć na prawdę fajne ciuszki, jeszcze z metką . Upolowałam już dużo fajnych rzeczy z Atmosphere, C&A, George, H&M. Ale powiem szczerze, że czasem takie zakupy kosztują mnie dużo nerwów, krew mnie zalewa, gdy widzę świetną szmatkę, ale np. z plamą czy dziurą w widocznym miejscu .
_________________ Tyle nieotartych łez zanim los przytulił mnie,
Tyle pustych dni nim uwolniłam się z tamtych chwil,
Każdy dzień oddala gniew, bo jego ramię siłą jest,
Ocaliła mnie czułość wyśniona i spełniona...
jeden w Siedlcach ciuchland zaczelam odwiedzac bo sa naprawde spoko rzeczy, markowe, duzo taniej i nie zniszczone i doslownie za grosze. kupilam biala koszulke z orsaya za 2zł. i sporo wiecej. mozna nawet kupic oryginalne od versace itp do 20 zł. i naprawde swietne.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.