Forum Dyskusyjne :: Schować się, a pokazac się.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Moda » Schować się, a pokazac się.

Schować się, a pokazac się.
Autor Wiadomość

*miss irony 

Wysłany: 2007-03-08, 15:34   Schować się, a pokazac się.

Jak sie ubieracie? Tak, żeby każdy zwrocil na was uwagę? Czy raczej unikacie supiania uwagi w okoł własnego stroju?

A jesli nalezycie do tych pierwszych to jakie było wasze najbardziej prowokacyjne zestawienie? I jakie reakcje ludzi wzbudzało? :D Denerwuja was czasem "gapiszony"?
A ja cie kocham

kotlecik 

Wysłany: 2007-03-08, 15:39   

ubieram sie zeby bylo mi wygodnie... czy ktos sie gapi czy nie to mnie naprawde nie obchodzi... uwazam, ze ubieranie sie na pokaz jest ópie... wiec nie zaliczam sie do zadnej grupy?

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-03-08, 15:43   

Mogła bym powiedzieć, że ubieram się tak jak mi wygodnie. Ale to [jak dla mnie] kojarzy się z totalnym bezguściem. Ubieram sie można powiedzieć "na luzie".
Jeżeli chodzi o spodnie -Jeansy, Sztruksy, żadnych dzwonowatych czy rurek, ale proste nogawy leciutko rozszerzane, i tu przewaga kolorów ciemnych, grafitowych.
Spódnice rzadko ale jak już to do czarnych rajstop... i to krótkie gdzieś do połowy uda

Tz "góra", głównie bluzy i kurtki, rzadko swetry, a jak już to długie wiązane. W lecie czeto noszę tuniki i inne badziewia.

Kolory: głównie zieleń oliwkowa, czerń i pomarańcz, ostatnio turkus, którego neiznosze ale nieżle na mneiwygląda.

Buty, nie wiem, sportowe, ostatnio też na rzepy, skórzane i zamszkowe kozaki...

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-03-08, 15:43   

Nie ubieram sie prowokacyjnie. Nosze to co lubie, a jeśli komuś coś nie pasuje <co zdarza się często> to nie mój problem ich ból. Kiedys miałam nawet 'bójke' za mój styl. Uwielbiam dużże okulary na pół głowy, spodnie rurki, długie bluzki.
Ludzie 'gapią' sie na to czasem cos powiedzą. Jednym sie podoba drugim nie.
Co jest najśmieszniejsze... to, że ktoś nagaduje na jakieś tam ubrania, a po pewnym czasie sam w czyms podobnym chodzi.
Bardzo nie lubie ubrań, w których wszyscy chodzą fuu zero stylu.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

*miss irony 

Wysłany: 2007-03-08, 15:51   

Może teraz coś o sobie:

Przewaga spodni, szczgólnie w tym okresie (zimniejszym) i teraz sa to jedynie rurki. Jakos tak do nich przywykłam, że innych po prostu nie lubie nosić.
Lubie czasem nakładać leginsy, a na dół do nich getry.
Góra to zdecydowanie sweterki (uwielbiam, wprost). czesto z lumpkesów, o które wszyscy mnie zaczepiają i nagabują. Kamizelka ostatnio, jakieś bardziej codzienne żakiety, długie bluzki do połowy dupy (nie znosze odsłaniania pępka).
Z butów to uwielbiam balerinki, baletki (takie zwykłe, taneczne), zimą Emu, latem japonki, przejściowo conversiaki. Ostatnio saszki.

Lubie dodatki, typu: perełki, szerokie pasy w talii czy biodrach, fajne gumki na włosach.

Przyznaje, że ludzie czesto się na mnie gapią. Czasem bywa irytująco.

[ Dodano: 2007-03-08, 15:52 ]
A no byłabym zapomniaął o torbach. Mam ich móstwo. Ulubione to chyba zółty "worek" z diversa, torba z grafiką marylin monroe z camden town, i taka mała z zielonej "wężowej" skorki z lumpeksu xD Boska jest.
A ja cie kocham

*faris 

Wysłany: 2007-03-08, 16:32   

Tak jak mi wygodnie. Głównie dżinsy i krótkie bluzy, chociaż kolega usiłuje mi wmówić, że to sweterek :rotfl: do tego wygodne buty, ostatnio takie szmaciane. W zimie to jakieś węższe spodnie, podwinięte do kolan, kazaczki do tego, tu akurat sweterek albo golfik, zazwyczaj rozpuszczone włosy, czasem zdarzy się, że korale sobie ubieram, kolczyki często.
Nie, nie rzucam się w oczy.
Mumiiiiinki!

goszka 
*oczy wariata*

Wysłany: 2007-03-08, 17:01   

Ubieram się jak mi wygodnie. Spodnie, czasem spódniczki + rajstopy (w lato nie koniecznie : ) ) bluzy, sweterki, marynarki (nie mówię o eleganckich od garnituru) koszulki, t-shirty, w różnych kolorach. Zawsze kolczyki + łańcuszek, czasem jakaś efektowna bransoletka, rozmaite paski, torby :) buty: adidasy, zwykłe szmaciaki, na obcasie, trampki, glany :D

*Apple 

Wysłany: 2007-03-08, 17:18   

Ubieram się tak aby było mi wyogodnie i żebym sie w tym czuła dobrze :)
Jak już wiecie, zawszę chodzę w spódnicach. Ale w najróżniejeszych. Nie na jedno kopyto. Ludzie często się na mnie gapią, ale to już chyba sprawka mojego wyglądu ogólnego, nie ubrań xD
Moja jak dotąd najbardziej ekstrawagancki strój to o ile można do tego zaliczyć, kok z ołówkiem we włosach :)

Nisia 

Wysłany: 2007-03-09, 12:19   

Ubieram sie tak jak mi wygodnie ;) Praktycznie zawsze dżinsy, ale nie dzwony, zazwyczaj proste, leciutko rozszerzone na dole, czasami rurki choć nie przepadam za nimi, zawsze płytkie ale nie takie że (jak to moja mama mówi) przedziałek widać :P Bluzki zazwyczaj krótkie, takie że kawałeczek brzucha czasami widać, często swetry, całkowicie różne, czasami krótsze, bardziej sexi ale potrafie też wyjść w swetrze typu grunge (ciemny, porozciągany, duży), bluzy rzadziej, też dość krótkie. Uwielbiam dekolty i kapturki!! 4/5 moich swetrów/bluz ma albo dekolt albo kapturek lub i jedno i drugie na raz :) Praktycznie zawsze do tego jakiś pasek, najlepiej cienki, długi, zakładany na dwa razy, kolczyki, duuużo bransoletek i naszyjnik. I na koniec adidasy lub trampki ;) W zimie różnie

Pincia 

Wysłany: 2007-03-09, 13:34   

Ubieram tak jak mi sie podoba, niemusze miec zawsze to co jest akurat modne (w zyciu bym nie ubrala leginsow... ) Chodze zazwyczaj w dzinsach ( niee lubie rurek ani dzwonow hmm tylko takie posrodku ;D ) zadziej w sztruksach, jak cieplej to w spodnicach. Na gore zazwyczaj bluuze ale z kapturem (ostatnio zauzwazylam ze same czarne kupuje :zdziwko: ) Lubie tez takie dluzsze swetry. Z butow to glownie adidasy, czasem balerinki a latem japonki ;D

Apple napisał/a:
ale to już chyba sprawka mojego wyglądu ogólnego

:rotfl: :rotfl: tak,tak my tez juz cie widzielismy ;D

paulina1991r
Gość

Wysłany: 2007-03-09, 18:32   

ja przeważnie ubieram sie przeciętnie, ale raz zrobiłam wyjątek tzn. ubrałam sie na złość swoim nauczycielom a dokładniej jednej "pani", za którą nie przepadam własnie z powodu tego, że za bardzo sie czepia tego jak kto jest ubrany itp itd. owa "pani" wprowadziła zakaz noszenia do szkoły spódniczek krótszych niż do kolana, bluzeczek bez rekawków i takich zeby było widac pępek, a nawet zabrobiła nosic długie kolczyki i wiecej niz jeden pierscionek na obu rękach no i oczywiscie zero makijażu. a wiec ja razem z moja koleżanką w ramach protestu dzień po ogłoszeniu tych wszystkich zakazów ubrałyśmy sie dość kontrowersyjnie. w sumie to czesc nauczycieli potraktowało to jako żart i śmiali sie z tego, bo tez uważali te wszystkie zakazy za bezsensowne. miałyśmy troszke nieprzyjemnosci ze strony tej jednej nauczycielki ale reszta szkoły nas poparła i nie bylo tak źle, a czesc zakazów zlikwidowano.

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-03-09, 19:10   

raczej się nie staram zwrócić uwagę (jak wszyscy >.<) ale jak zakładam szwedy- takie baardzo szerokie spodnie to czasem się ludzie gapią :P (zwłaszcza jak mi sie but zaplącze w nogawke xD) spodnie albo bardzo szerokie albo takie średnie, dzwony spódnice to do kolana gdzieś
bluzki- t-shirty, bluzki z długim rękawem, ostatnio zakładane jedna na drugą
rzadko bluzki koszulowe na to sweter jakis, albo bluza albo moja ukochana katana jeansowa

buty- adidasy trampki- do spodni jakies buty na obcasiku do spódnicy

kolczyki duze prawie codziennie, rzadziej koraliki czy bransoletki

Aaliyah 

Wysłany: 2007-03-09, 19:25   

ubieramk sie w to co mi pasuje, często zalęzy to od humoru. nie staram sie zwrócic uwagi innych. Ludzie patrza na mnie jak mam z kumplami i kumpelami grypowy odpał psychiczny czyli gdy nam "wali" jak to zwyklismy mawiać.. Kiedys myślałam ze sie posikają, najpesze sa wtedy strasze panie, patrza jkaby miały wotrzeszcz.
najbardziej lubie chodzic w koralikach dlugich kolczykach, szerokich spodniach jak wpomniała Rdzawa, w szwedach, tylko mi glanow do kolekcji brakuje, jakas bluza albo wielki sweter.
albo bluzka, dżinsy czyli normalnie i nikt sie na mnie nie patrzy.

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-03-09, 21:15   

buciki: adidaski wygodne, rzadko ale zdarza sie ze zaloze szpilki (ale glownie do spodnicy, czasem do spodni bo to nogi wydluza ;) )

spodnie: jeansy albo bojowki

góra: bluzy sportowe, czasem mniej sportowe czasem bardziej... czasem jakies koszulki z roznymi nadrukami (najczesciej z butiku albo mrowki) i czasem jakis sweterek, ale raczej w zimie

cala garderoba jest glownie w trzech kolorach: czarny, bialy i ciemno zielony (khaki) z porywami do siwego...

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-03-10, 00:24   

Nosze sie raczej na luzaku, wisi mi w pewnym sensie opinia publiczna,choc czasami glupie spojrzenia mnie denerwuja,bo nie wiem czy sprowokowal je moj styl,fryzura czy tez plama na tylku.
Who's playing tricks on me?"

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-03-10, 13:31   

ubieram się tak by czuć się atrakcyjnie i wygodnie.
dla jednych mój strój będzie ekstrawagancki, wyzywający, albo jakiśtam, dla innych normalny, zwykły.
wszystko zalezy od punktu widzenia ludzi.
Ostatnio zmieniony przez Magda 2007-03-10, 13:32, w całości zmieniany 1 raz  

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-03-11, 19:24   

Tak jak wygodnie i z mi znanym poczuciem estetyki i dobrego samopoczucia...
czy wyzywajaco... czasem.. jak np. kiedy zakladam czarne kryjace grube rajstopy na to dzinsowe szorty i jakis sweter, najczesniej golf, coby przesady nie bylo jak odslaniam nogi to juz nie dekold... i do tego kowbojki moje...
Czasem w jakies dziwne zestawy kolorystyczne tez w sobie znanej zasadzie ich dopasowania.. spodnice rozne, najczesniej krotkie lub przed kolana...
dzinsy.. waskie, choc rurek nie moge jeszcze upolowac.. czasem szpilki, czasem sportowe bardziej obuwie.. roznie w sumie..
raz elegancko, raz super sportowo..
nie mam jedne linii :)

Miodowo.

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-04-12, 21:34   

miss irony napisał/a:
Jak sie ubieracie?

By wszystko do siebie pasowało a jednocześnie było wygodne. No i muszę się w tym dobrze czuć psychicznie.

miss irony napisał/a:
Tak, żeby każdy zwrocil na was uwagę?

Nigdy w życiu ; O

miss irony napisał/a:
Czy raczej unikacie supiania uwagi w okoł własnego stroju?

Unikam. Nie lubię jak ktoś się zbytnio gapi. Mam takie jedne jeansy które wyglądają jakby były pochlapane farbą.. większość mijającego ludu mierzy moje nogi wtedy xD
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-04-12, 22:05   

Ubieram się tak, aby strój mnie nie postarzał i na odwrót. Przewaga jeansów w granatowych i grafitowych ocieniach. W lecie bardzo często spódnice (ale tylko krótkie) i krótkie spodenki. Kolorowe bluzki, bluzy, czasem swetry, ale nie golfy.
Jeśli chodzi o buty to najczęściej adidasy, szpilki (tylko w razie potrzeby, czuję się wtedy za wysoka), kolorowe japonki, w zimie kozaki albo się 'zaglaniam'.
Przede wszystkim musze się w tym dobrze czuć i wyglądać.

miss irony napisał/a:
Tak, żeby każdy zwrocil na was uwagę?

Nie, nie każdy.
Tak, aby 'ktoś' zwrócił owszem, ale wtedy nie zmieniam swojego stylu.

Żyletka 

Wysłany: 2007-04-13, 09:13   

Ja nie przywiązuję uwagi do tego czy ktoś zauważy mnie na ulicy,czy nikt nie zwróci na mnie uwagi. Jest mi to obojętne. Ubieram sie tak jak mi pasuje i nie obchodzi mnie to co ktoś o tym sądzi. Muszę się w tym po prostu dobrze czuć.

Odpowiedz do tematu