Wysłany: 2007-02-04, 12:46
Rasta_Girl_xD, kup se czapke w czerwono zielono zlote paski i jestes rasta
w sumei przypomina mi sie tekst piosenki
"przyszla mysl nad ranem
zeby zostac rastamanem
mam w koncu powod
bardzo dobry jeden
bede mial dredy
a dokladnie to siedem"
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-02-04, 13:55
Rasta_Girl_xD napisał/a:
Ale jak zrobić się na rasta ?
Omg.. zieleń, żółć, czerwień.
Cytat:
Najczęściej Rastafarianie w swoim ubiorze eksponują trzy kolory : zielony , żółty i czerwony. Nie są one używane tak po prostu. Mają określoną symbolikę. Tworzą one flagę Etiopii. Kolebkę Rastafarianizmu , w którym się narodził i rozkwitł.
Dready. Ale niekoniecznie xD
W ogóle na rasta nie można się tak po prostu "zrobić" - trzeba mieć też pewien sposób bycia, np:
Cytat:
Wegetarianie - większa część z rastafarian jest wegetarianami. Rasta jest człowiekiem nie pragnącym krwi, nie zabijającym zwierząt. Uważają iż współczesny człowiek jest na takim poziomie rozwoju technicznego, iż w zupełności może przeżyć bez mięsa.
No i najważniejsze:
Cytat:
Dla rasta Jah jest człowiekiem i w człowieku , człowiek i Jah są jednym Ja i Ja czyli I and I. Wszyscy Rasta są zjednoczeni z Jahwe w I and I i wszyscy są równi. Idziemy razem, nikt nie pozostaje w tyle.
Cytat:
Przynależność do ruchu Rasta określana jest nie na podstawie poglądów i opinii na jakiś temat, lecz wyznaczona przez owe trzy wymiary życia. Nie istnieje grupa formalna , wszyscy jej uczestnicy są powiązani wiarą w Jah (Dża - jedynego Boga -stworzyciela). Główny elementem religii jest wiara w walkę dobra ze złem (Zło symbolizuje Babilon, a dobro Syjon). Wiara w przyszłość w której Babilon upadnie i zwycięży Syjon - nastanie świat szczęścia, sprawiedliwości, wolności, tolerancji, pokoju, i miłości - Jeruzalem.
<nie ma to jak kopiować połowę tekstu z innej strony -.->
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Ostatnio zmieniony przez shala 2007-02-04, 13:57, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2007-02-04, 14:41
nie musisz wygladac jak rasta zeby sluchac takiej muzyki i odwrotnie. Zastanow sie czy bardziej chcesz tym poszpanowac czy moze naprawde Cie to kreci. Jak sie naprawde wkrecisz w regge to reszta wyjdzie sama z siebie.
Chcesz byc rasta, to zrób sobie tatuaż. Na całym ciele. Głowa po piersi-żółty. Od piersi do bioder-czerwony. Od bioder do stóp-zielony. I jesteś wypasionym rasta
<a może coś pomieszałam z tymi kolorami?>
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.