Generalnie tak.... nawet niektóre kreacje to istny "abstrakcjonizm"
Ostatnio oglądałam pokaz mody takich dwóch panów, (zapomniałam jak się nazywają, ale ubierają się podobnie,nie umiem ich bardziej scharakteryzować) , to ich dzieła były tylko do pooglądania, nic więcej na pewno
Poza tym, umiejętność łączenia kolorów, materiałów i kształtów....musi być sztuką
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-04-23, 20:39
Zgadzam się. Nie każdy może sobie usiąść przy maszynie do szycia i po prostu stworzyć ciuch. Trzeba mieć pewne wyczucie stylu, umieć dobierać kolory i materiały, znać pewne zasady (chociaż w sumie sztuka lubi wszelakie zasady łamać).
Do tego dochodzi jeszcze sprawna ręka (co komu po projektancie mody, który nie potrafi igły dobrze trzymać..?)
adelaida napisał/a:
mnie to je**ie
=nie ide za modą bo moda sama sie cofa
szczerze??
nie wiem czemu się wypowiedziałaś w tym temacie, skoro nie masz nic konkretnego do powiedzenia.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2007-04-25, 06:49
Aktualnie sztuka mozna nazwac wszystko, nawet robienie kupy, ale zgodze sie. Jest to swojego rodzaju sztuka. trzeba miec pomysl i trzeba umiec go wykonac to wtedy mozna nazwac to sztuka.
Tak brutalnie mowiac trzeba miec uznanie krytykow ktorzy napisza ze to sztuka... Wtedy jest to sztuka. Bo jesli ktos cos zaprojektuje i nie bedzie to uznane przez krytykow za sztuke to nie dosc, ze malo kto sie o tym dowie to jeszcze projektant moze zwatpic w sztuke w tym co zrobil.
Mniej brutalnie... tak to jest sztuka. sztuka jest dzisiaj stworzyc cos mimo wszytsko nowego, cos co laczy to co juz bylo z czyms nowatorskim..
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Miodowo.
Mrs.Poe
Wysłany: 2007-05-26, 00:03
Hmm... W pewnym sensie jest to sztuka.
Osobiscie uwielbiam pokazy mody i modę, ale tę PRAWDZIWĄ. Nie tą, której przypożądkowuje się cała szkoła...
Moi geniusze:
Jean Paul Gaultier
John Galliano
Manolo Blahnik
:***
_________________ Meet the 17, offer her a drive
You wanna rape her with sadistic smile...
Wysłany: 2007-05-26, 13:53
Wszystko zależy od tego, jak to projektowanie wygląda ;] jeśli po prostu przerabiasz sobie ciuchy, żeby ładniej Ci się podobały, to tego sztuką nie nazwiesz. Natomiast jeśli projektujesz ciuchy nie tyle do noszenia, co wyrażające coś, to zmienia postać rzeczy ;]
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Jeśli ktoś ma talent i umie zrobic cos z niczego i jest to oryginalne to jak najbardziej tak.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
*Apple
Wysłany: 2007-05-31, 13:57
shala napisał/a:
Do tego dochodzi jeszcze sprawna ręka (co komu po projektancie mody, który nie potrafi igły dobrze trzymać..?)
No właśnie! Ja między innymi dlatego cenię i podziwiam projektantów mody, gdyż sama nawet guzika przyszyć nie umiem ;p
W ogóle sztuką jest każda rzecz, czynność robiona perfekcyjnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.