Forum Dyskusyjne :: Moda, moda, moda =) ubrania, style etc.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Moda » Moda, moda, moda =) ubrania, style etc.

Moda, moda, moda =) ubrania, style etc.

Czy ubieracie się zgodnie z nastającą modą?
Nie. Mam swój styl i nie zmieniam upodobań.
38%
 38%  [ 10 ]
Tak. Ale bez nadmiernego przesadyzmu. Kupuję tylko 2-3 modne w "tym" sezonie ciuchy.
57%
 57%  [ 15 ]
Oczywiście. Nowa moda to podstawa ^^
3%
 3%  [ 1 ]
Głosowań: 26
Wszystkich Głosów: 26

Autor Wiadomość

Pausa 

Wysłany: 2007-07-25, 15:27   Moda, moda, moda =) ubrania, style etc.

Czy patrzycie jaka moda będzie w tym roku?
Ubiór jest dla was ważny?
Co sądzicie o ludziach, którzy wyrzucają wszystkie ciuchy z poprzedniego roku i lecą kupić nowe "modne" w tym sezonie ubrania? Czy jesteście do tego przyzwyczajeni? Czy może jest to dla was "choroba"?

Ostatnio zmieniony przez Pausa 2007-07-25, 15:29, w całości zmieniany 2 razy  

Katharsis 
kuriozalistyczny

Wysłany: 2007-07-25, 22:04   

Pausa napisał/a:
Co sądzicie o ludziach, którzy wyrzucają wszystkie ciuchy z poprzedniego roku i lecą kupić nowe "modne" w tym sezonie ubrania?

Są nienormalni. Po co wyrzucać ciuchy, skoro za X lat mozna mieć coś oryginalnego... moda czesto powraca. Uważam, że ważniejszy jest swój własny, oryginalny styl, niż 100% zgodność z modą.

hXp 

Wysłany: 2007-07-25, 22:10   

Pausa napisał/a:
Co sądzicie o ludziach, którzy wyrzucają wszystkie ciuchy z poprzedniego roku i lecą kupić nowe "modne" w tym sezonie ubrania?

jestem pełna podziwu, że stać ich na to.

Ja w sumie chyba sie na modzie nie znam. Moje pójscie do sklepu wygląda tak:
najpierw musi mi czegoś naprawde brakować.
potem miesiąc zbieram się w sobie, żeby wyjść.
idę do sklepu gdzie wiem, że na bank coś takiego będzie (czyt. np po jeansy ide do big stara czy coś).
wybieram pierwsze, które uznam za ładne.
wybieram rozmiar
ide przymierzyć
jak nie pasują troszke, to na to wykładam i ide do kasy.

I to by było na tyle. Nie obchodzi mnie tak na dobrą sprawe co jest modne. Mój styl to standardowo t-shirt i jeansy (bądź czasem jeansowa spódniczka).

tango 

Wysłany: 2007-07-26, 17:32   Re: Moda, moda, moda =) ubrania, style etc.

Pausa napisał/a:

Skąd mam wiedziec jaka bedzie moda np. zimą? Jak zima przyjdzie to sie dowiem :P

Pausa napisał/a:

Noo w sumie to tak. Nie chcę chodzic jak oberwus bo nie za bardzo mi się to podoba :P

Pausa napisał/a:

Mi by bylo szkoda kasy na ich miejscu:P Ale skoro tak chcą, to co mnie to obchodzi :)
Zresztą fajnych ciuchów sobie nakupią i ładnie wyglądają:)

Pausa napisał/a:
Czy jesteście do tego przyzwyczajeni? Czy może jest to dla was "choroba"?

Nie jestem przyzwyczajona
Nie uważam tego za chorobę. Ludzie robią to, na co mają ochotę i już :) [/quote]

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-07-26, 20:11   

Cytat:

Jak akurat trafię na gazetę to zerkam.. ale nawet jak coś jest super modne i mi się nie podoba to nigdy tego nie założe. Poza tym zanim uzbieram forsę na ciuchy juz się moda zmienia xD

Pausa napisał/a:

Bardzo.

Pausa napisał/a:

Jak nie mają co zrobić z piedniędzmi to mogliby mi trochę oddać.
Bez przesadyzmu, rozumiem podążać za modą ale żeby zupełnie się w tym podążaniu zatracić? trochę rozsądku
W Afryce dzieci głodują! (słaby argument stary jak pani Ewa w pokoju obok)

Pausa napisał/a:
Czy może jest to dla was "choroba"?

No możnaby to tak nazwać

[ Dodano: 2007-07-26, 21:14 ]
Katharsis napisał/a:
moda czesto powraca

Otóż to. Mamy teraz idealny przykład - powróciły groszki, rurki i duże okulary. Wcześniej dzwony. W takich przypadkach rodzice i dziadkowie to skarbnice z ciuchami.

Przeważnie.
tango napisał/a:
Skąd mam wiedziec jaka bedzie moda np. zimą?

Z tego co wiem projektanci już pół roku wcześniej określają jaka moda ma nastąpić :rotfl:
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-07-26, 20:21   

Pausa napisał/a:
owszem, wybieram pozycje, ktore moglyby pasowac do mojego stylu.
Cytat:
tak, w pewnym sensie jest moja wizytowka. Lubie wyrazac swoja osobowac za pomoca ubran, dodatkow etc.
Pausa napisał/a:
o sądzicie o ludziach, którzy wyrzucają wszystkie ciuchy z poprzedniego roku i lecą kupić nowe "modne" w tym
a co mam sadzic? Czy to moja sparwa? Jak ktos ma taki kaprys czy przyzwyczajenie to nic mi do tego. A na pewno krytywac tych osob nie bede Oo.
Pausa napisał/a:
Czy jesteście do tego przyzwyczajeni?
Po czesci, tak ,ale wymieniam tylko pol szafy, bo niestety szybko niszcza mi sie ubrania.
Pausa napisał/a:
Czasami?Owszem. Jesli jest to zwiazane z pewnymi stanami emocjonalnymi. Ale nie bede sie o tym rozpisywac ;-]
Who's playing tricks on me?"

Lady Honey 
she is fake.

Wysłany: 2007-07-27, 17:55   

Cytat:

Ogółem interesuję się modą i mieszam modne dodatki z tymi swoimi. Mniej więcej zawsze wiem.

Pausa napisał/a:

W tych czasach niestety chyba jest dla wszystkich.

Pausa napisał/a:

Głupki i tyle. Moda powraca.

Pausa napisał/a:

Ja raczej często chodzę na zakupy, więc jestem.

Pausa napisał/a:

Choroba stanowczo odpada.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-07-27, 20:00   

Pausa napisał/a:
pewnie, że tak.
Pausa napisał/a:
Bardzo. Uważam, że strojem człowiek wiele wyraża. Poza tym nie potrafię wyjść z domu nie będąc zadowolona ze swojego wyglądu.
Pausa napisał/a:
Nie spotkałam się z takim przypadkiem, ale myślę, że skoro stać ich na to, to czemu mieliby tego nie robić? Zawsze wtedy ciuchy "stare" można rozdać znajomym, albo bardziej potrzebującym.

Sama lubię śledzić trendy w modzie, wybierać coś z nich dla siebie. Wcale jednak nie oznacza to mojego nagłego szału zakupów. Poza tym chciałabym zauważyć, że trendy w modzie zmieniają się stopniowo, nie da się połowy szafy na raz zlikwidować z powodu jej "przestarzałego stylu", gdyż zazwyczaj w grę wchodzi nieznaczna ilość "nowości", które przecież i tak po latach do nas wracają.

misiamisia 

Wysłany: 2007-07-28, 21:05   

Pausa napisał/a:

jest dla mnie ważny,ale oczywiscie bez przesady
Pausa napisał/a:

nie uważam tego za mądre,ale nie będę tego potępiać.to ich sprawa.ja napewno nie mogę sobie na coś takiego pozwolić(myślę,że nawet jeśli bym miała nie robiłabym tak),w niektórych rzeczach chodzę któryś rok z kolei.na ubrania zarabiam sobie w miarę możliwości sama.poza tym nie kupuję tego,co modne tylko to,co mi się podoba(i mnie stać).
Pausa napisał/a:

nie,choć mam paru znajomych,którzy tak robią.
Pausa napisał/a:

nie wiem,co to ma współnego z chorobą,ale z uzależnieniem napewno.to nałóg jak wszystkie inne.
Ostatnio zmieniony przez misiamisia 2007-07-28, 21:08, w całości zmieniany 1 raz  

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-07-28, 23:13   

Cytat:

Jeśli wpadnie mi w ręce jakaś gazeta tego typu, to owszem, zerknę, ale nie żebym koniecznie musiała wiedzieć.
Cytat:

Tak, bo ubrania które noszę muszą mi się podobać, nie wyjdę z domu w czymś, jeśli uważam, ze wyglądam w tym beznadziejnie.
Cytat:
Co sądzicie o ludziach, którzy wyrzucają wszystkie ciuchy z poprzedniego roku i lecą kupić nowe "modne" w tym sezonie ubrania? Czy jesteście do tego przyzwyczajeni? Czy może jest to dla was "choroba"?

Nic specjalnego, dla niektórych ludzi to pasja, tak samo jak zbieranie motocykli, torebek, czy monet. Inni lubią dobrze wyglądać, jeśli mogą sobie na to pozwolić, to dlaczego mamy ich za to tępić? Że są dobrze ubrani...? Ludzie jak ludzie i różne mają zamiłowania, niektórzy po prostu lubią zakupy.

misiamisia 

Wysłany: 2007-07-29, 10:21   

myślę,że autorce nie koniecznie chodziło o to, co sądzimy na temat ludzi,którzy lubią duże zakupy,tylko o to,co sądzimy na temat ludzi,którzy co roku wywalają wszystkie swoje ciuchy i lecą kupować najnowsze kolekcje tylko po to,by być modnym i mieć same najnowsze ubrania.
przynajmniej ja to tak odebrałam.
sama tez nie mam nic do dużych zakupów..

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-07-29, 11:02   

Cytat:

nie, ale jezeli mamcos kupic to jestem od trendow uzalezniona
Pausa napisał/a:

czasem
Pausa napisał/a:

zal.. popierwsze w polsce jest bardzomalo takich ludzi bos jestesmy dosc biednym narodem, ale np w usa jest to poprostu tradycja/obyczaj/zwyczaj choc dla mnie toniema znaczenia, trzeba patrzec na siebie nie na innych

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-07-29, 12:24   

Cytat:

Nie. Kompletnie nie zwracam no to uwagi.

Pausa napisał/a:

Nie jakoś szczególnie ale rzeczywiście styl mojego ubierania określa przynajmniej po części jaką jestem osobą.

Pausa napisał/a:

Nie oceniam ludzi na podstawie tego czy lubią się ubierać modnie czy nie. Jeśli kto czuje się z tym lepiej to czemu nie.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-07-30, 22:04   

Pausa napisał/a:
czasem sie zdarza
Pausa napisał/a:
jest, ale nogdy nie kupuje tego co jest modne jezeli mi sie nie podoba.
Pausa napisał/a:
taki czlowiek nie ma osobowosci. Ludzie mu mowia jaki ma byc i on taki sie robi. taka choragiewka.

Ciri 

Wysłany: 2007-07-31, 10:51   

Pausa napisał/a:

tylko czasami
Pausa napisał/a:

Tak. Jeśli nie czuje się w czym dobrze, nie kupię tego bo i tak nie wyszła bym w tym z domu.
Pausa napisał/a:

jeśli coś mi sie podoba przy tym zostaje. Jeśli modne rzeczy mi się nie podobają to ich nigdy na siłę nie kupię.
Co do takich ludzi ... eh nie mam zdania

Aj, Mopsik malusi!
Skoro szczeka na słonia,
Jak silny być musi. xD

Martussiaa 

Wysłany: 2007-07-31, 10:56   

Patrez na mode ale nie ubieram sie zgodnie z nia ubieram sie tak jak mi jest wygodnie i jak sie w tym czuje

m4gic 

Wysłany: 2007-09-04, 05:23   

Ja zwracam uwage na mode, ale bez przesady. Nie kupuje ubran na jeden sezon. wydawanie masy pieniedzy na ubrania to przesada. Lubie sobie wyszukac cos sama, np w internecie, albo w sklepach typu outlet jak np. Factory, ktore wlasnie otwieraja kolo mnie w Poznaniu. Mozna tak kupic cos fajnego i nie zbankrutowac:)

Genesis 

Wysłany: 2007-09-04, 16:09   

ja mam swoja mode :super: Wlasciwie nigdy nie bralam pod uwage jak inni sie ubieraja. Wkurzaja mnie wszystkie laski tak samo ubrane. Te same balteki i spodnie, te same bluzki te same zlote paski ,te same opaski ,te same fryzury ^^
A ja sobie laze w podartych spodanich i trampkach i w bluzach z kapturem szlajam sie z deska pod pacha i mam wszystkich gleboko :D
A jak ktos mi zwroci uwage jak sie ubieram to to olewam :)

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-09-04, 20:10   

Genesis napisał/a:
Te same balteki i spodnie, te same bluzki te same zlote paski ,te same opaski ,te same fryzury

moje ulubienice :rotfl:

W ramach mojego podejścia do mody. Długo nosiłam wojskowy plecak z napisem "Gówno Was obchodzi jak ja wyglądam " i mój stosunek do tego się nie zmienił.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Agatka23 

Wysłany: 2007-09-07, 21:13   

hmm spodnie czasem luzna, skate.. a czasem normalne bluzki, bluzy z dziwnymi obrazkami np styl firmy troll i deep :) kocham bransoletki korale itd itp

Odpowiedz do tematu