Forum Dyskusyjne :: makijaż

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Moda » makijaż

Przesunięty przez: Prymas
2007-03-08, 15:27
makijaż
Autor Wiadomość

model91 

Wysłany: 2007-01-20, 17:25   

Zwykle czarna kredka i lekki róż w kremie. Czasami dodaje tusz, jeśli mam czas, ale częściej po prostu stosuje zalotke, bo czarne rzęsy mam :hurra:

It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.
Jane Austen

silence 

Wysłany: 2007-01-21, 10:43   

ja podobnie jak goszka nie maluje sie bo nie mam czasu i nie chce mi sie. Poza tym najlepsza jest naturalnosc :)

DżaNA 

Wysłany: 2007-01-25, 12:32   

w sumie to maluje sie jak mi sie chce, ostatnio zrobiłam sie na biond :super: i to tak smiesz nie wyglada jak nie mam makijażu :hyhy: cóż jakoś to zniose:P

arh+ 

Wysłany: 2007-02-11, 18:27   

Ja wolę słyszeć 'ślicznie dziś wygladasz' niż 'ładny masz makijaż' hm.naturalnie a wy?

Alicja_13 

Wysłany: 2007-02-12, 17:56   

Zależy od okazji ale w mało widocznym dopiero później może :/

Karolcia :) 

Wysłany: 2007-02-12, 18:14   

a ja się maluję, bo wtedy lepiej się czuję ;) :P ale ten makijaż jest raczej delikatny, a nie bardzo mocny i wyraźny... :)

Asioczek 

Wysłany: 2007-02-13, 15:05   

tusz zawsze musi być .. + kredka i pomadka najlepiej bezbarwna, cień ledwo widoczny. Moja kumpela bez 2 centymetrowej tapety niewyjdzie z domu nawet śmieci wyrzucic :mur: współczuje jej .. tak sie juz pryzwyczaiła ze wydaje sie jej ze bez padkładu ma pełno krost :/ zreszta niewiem bo nigdy niewidzialam jej bez makijażu chyba nikt jej niewidzial <prędziej zobaczysz yeti> :D

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2007-02-23, 21:50   

cóż ja mam skończone 13 lat i używam błyszczyków, ostatnio jakoś delikatnie brałam tuszem do rzęsu (górne) ale po wfie jak mi się rozmazało to jush sporadycznie używam.

Raz zrobiłam sobie (tak tylko na próbę) makijaż taki jakiś z gazety :) heh czarną kredką podkreślić oczy maskara i jasny cien... fajny efekt i wyglądałam w nim ładniej niż w bez makijażu ;( :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: ale drugi raz tak się już nie umalowałam. Cóż... dziewczyna u nas w szkole nosi codziennie dużą warstwę fluidu i wygląda... bynajmniej śmiesznie

Shannen 

Wysłany: 2007-02-25, 10:23   

jesli juz to delikatny makijaz , nie lubie być "wytapetowana" bleee
nie moge patrzeć jak niektóre osoby sie tak maluja :(

Justinee 

Wysłany: 2007-02-25, 23:53   

Patryśka napisał/a:
nom...tusz to raczej podstawa :)

+podkład
+eyeliner
+czarna kredka
+blado różowy błyszczyk do ust...

raczej mocno,ale zdarza się (przewaznie jak się spiesze) że wychodz e domu tylko z korektorem i tuszem na twarzy :)
ciemność jasności,
więzienie wolności,
to jest to, czym żyje Ja
poczatek nieskończoności
głupota mądrości sama niepewność to strach...

Nisia 

Wysłany: 2007-02-26, 12:34   

Zazwyczaj maluje sie delikatnie, ledwo widocznie. Tusz, kredka-czasami, jasny cień i błyszczyk, najlepiej bezbarwny :)
Ale podobają mi sie też oczy tak pomalowane:
[img=http://img95.imagesh...czkosu6.th.jpg]
lub takie http://www.plener.wizja.n...marek/oczko.jpg
I często zdarza sie że nie maluje sie w ogóle :)

A. 

Wysłany: 2007-02-26, 22:08   

Mnie sie podobaja mocno pomalowane ciemnym cieniem oczy, z tym, ze jak ja sie tak pomalowalam to mi sie nie podobalo :P
Ogólnie na co dzien maluje sie delikatnie, tusz, kredka i błyszczyk, i jestem piekna :D

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-02-26, 22:16   

tez lubię ciemny makijaz oczy i mocno wytuszowane rzęsy - na impreze, randeczkę, goracy wieczór;-)

na codzień też robię makijaz, ale w wersji lżejszej :-)

Pinkusia 

Wysłany: 2007-02-26, 22:24   

Ja generalnie nie używam nawet czarnej kredki, bo po prostu nie jest mi w niej do twarzy. Chyba, ze chcę zrobić kreskę w kąciku oka i na powiece, to wtedy czarna. Maluję się ciemno srebrną kredką, używam tuszu do rzęs, czyli ogólnie maluję się delikatnie, ale jak już wcześniej wspomniałam, jak mnie coś najdzie to w ruch idzie czarna kredka i wtedy sporo kombinuję ;-)

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-02-27, 15:06   

ja tylko tusz do rzęs i jakaś pomadka
mnie również podoba sie ciemny makijaż oczu, ale bez przesady i nie dla wszystkich
(ja np wyglądam okropnie :P )

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-02-27, 17:58   

ja to prawie wcale sie nie maluje... bardzo rzadko, bo nigdy nie starcza mi rano czasu na nalozenie tapety, wole te 15 minut dluzej pospac :) a jak sie maluje to delikatnie... prawie nie widoczny podklad, tusz do rzes i pomadka z serii spa (oriflame) ktora jest zajebista!!! najlepsza na swiecie pomadka ;)

kajana500 
Jedziemy po zioło

Wysłany: 2007-03-05, 14:11   

Wedlug mnie dziewczyna powinna miec delikatny makijaz albo wogole... Ja np. prawie wogole sie nei maluje... Tylko na specjalne okazje... Ale nigdy za mocno... Nie chce wygladac jak jeden z tych plstikow... Bleee...

M. 

Wysłany: 2007-05-06, 12:09   

Nie maluje się. No ewentualnie tusz do rzęs. Ale jakieś szminki, pudry, róże, cienie to dla mnie abstrakcja.

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-05-06, 17:28   

kajana500,
kajana500 napisał/a:
kajana500 napisał/a:
... Ja np. prawie wogole sie nei maluje
masz 14 lat, ja w Twoim wieku to jakis blyszczyk na usta i koniec makijazu, ale tego malowaniem tez nie mozna nazwac, ja mam 16 i tez jak bym byla jakas wymalowana to bym wygladala dosc smiesznie... nie dla mlodych tapeta - moim zdaniem

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-06, 21:38   

Cytat:
ja mam 16 i tez jak bym byla jakas wymalowana to bym wygladala dosc smiesznie... nie dla mlodych tapeta - moim zdaniem

jak ktos potrafi se pomalować, i robi to tak że nie spływa cała lawina to niech się maluje.. ja tylko tusz do rzęs bo mam jaśniutke...

Odpowiedz do tematu