super. bardziej bym sie zdziwila gdybys sie malowala. pierwszy jakikolwiek makijaz zrobilam w 3 gim. wczesniej to kilka razy tuszem do rzes i blyszczykiem. i tyle. w Lo zaczelam sie malowac na co dzien ale tez nie zawsze.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wysłany: 2008-05-18, 20:53
codziennie maluje sie od około roku.
w gimnazjum tylko błyszczyk i czasem kredka do oczu.
cswilkcs napisał/a:
Delikatny makijaż u Pań mi nie przeszkadza.
no właśnie, delikatny, dlatego czasem pytam zaufanych kumpli czy nie uważają, że za mocno sie maluje. I na szczęście mówią, że nie. Ja ponoć mam bardzo delikatny makijaż, który podkreśla moją urodę, ale nie rzuca sie w oczy i wygląda bardzo naturalnie .
_________________ Tyle nieotartych łez zanim los przytulił mnie,
Tyle pustych dni nim uwolniłam się z tamtych chwil,
Każdy dzień oddala gniew, bo jego ramię siłą jest,
Ocaliła mnie czułość wyśniona i spełniona...
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1464 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-05-18, 21:44
Anii09 napisał/a:
też moze podkreslac urode
może ale nie musi. Większość kobiet nie potrafi się obchodzić z mocnym makijażem, przez co często wyglądają po prostu jak clowny.
Anii09 napisał/a:
omg... monotonne to troche - delikatny, ledwie widoczny ;/
tak samo monotonne jak ciągłe nakłądanie ton pudru.
zresztą, makijaż nie ma być widoczny a jedynie podkreślać urodę. Niestety, wiele kobiet nie zdaje sobie z tego sprawy.
Powinni dawać w szkole lekcje makijażu xD
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2008-05-18, 21:47
shala napisał/a:
Anii09 napisał/a:
też moze podkreslac urode
może ale nie musi. Większość kobiet nie potrafi się obchodzić z mocnym makijażem, przez co często wyglądają po prostu jak clowny.
Anii09 napisał/a:
tak samo monotonne jak ciągłe nakłądanie ton pudru.
zresztą, makijaż nie ma być widoczny a jedynie podkreślać urodę. Niestety, wiele kobiet nie zdaje sobie z tego sprawy.
Powinni dawać w szkole lekcje makijażu xD
Ta może jeszcze zrobić z tego kierunek na uniwersytecie!
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1464 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-05-18, 21:54
ocś Ty taki sarkastyczny? ludziom inteligencji by nie ubyło od tego, wierz mi.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2008-05-18, 22:08
I tak się niszczy edukację w szkołach to po co dorzucać jeszcze coś co nie powinno być w szkole. Co innego jakiś kurs, warsztaty. Jak najbardziej popieram!
JA się maluje na co dzień,ale bardzo delikatnie.Używam podkładu,tuszu,beżowych naturalnych cieni i błyszczyka.Jak wychodze na imprezy maluję się mocniej,ale też bez przesady.
Wysłany: 2008-05-19, 16:05
Anii09 napisał/a:
a co jest złego w mocniejszym make-upie ?? ten też moze podkreslac urode
czyli uważasz że lepszy jest pomarańczowy tynk??
nie sztuką jest nawalić na siebie kg źle dobranej tapety, sztuka to ukryć wszystkie niedoskonałości zachowując przy tym świeżą, naturalną twarz.
_________________ Tyle nieotartych łez zanim los przytulił mnie,
Tyle pustych dni nim uwolniłam się z tamtych chwil,
Każdy dzień oddala gniew, bo jego ramię siłą jest,
Ocaliła mnie czułość wyśniona i spełniona...
Wysłany: 2008-05-19, 16:33
ocny makijaż chyba nie zawsze oznacza tony pudru i tego typu substancji. Chyba najlepiej jak każda kobieta wyszczególi co uważa za mocny, a co za delikatny makijaż, bot o zbyt ogólne pojęcia. Każdy indywidualnie odbiera te słowa, a autorka może mieć co innego na myśli.
a co jest złego w mocniejszym make-upie ?? ten też moze podkreslac urode
czyli uważasz że lepszy jest pomarańczowy tynk??
nie sztuką jest nawalić na siebie kg źle dobranej tapety, sztuka to ukryć wszystkie niedoskonałości zachowując przy tym świeżą, naturalną twarz.
chyba zle sformulowalam -> monotonna jest dyskusja jak wszyscy przedstawiaja jeden poglad ( ze jak makijaz to tylko dopuszczalym jest delikatny,ledwie widoczny)
_________________ Grzeczne dziewczynki dostaną się do nieba, niegrzeczne-wszedzie ;P
bo na dzien makijaz powinien tylko kryc niedoskonalosci, podkreslac urode. nie rzucac sie w oczy.
na wieczor mozna bardziej zaszalec i mozna bradziej powymyslac. mocniejszy bardziej charakterystyczny makijaz.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
bo na dzien makijaz powinien tylko kryc niedoskonalosci, podkreslac urode. nie rzucac sie w oczy.
na wieczor mozna bardziej zaszalec i mozna bradziej powymyslac. mocniejszy bardziej charakterystyczny makijaz.
napisała ta, która na większości zdjęć ma zajebiście mocno oczy zrobione xDD
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
ja w jesienne i zimowe dni często używam podkładu i pudru a kiedy tylko nastanie nam piękna wiosna i słoneczko przygrzewa odkładam podkład na wysoką półkę, uważam że skóra musi mieć czas aby odpocząć i zregenerować się ale oczywiście cienie, kredka i tusz sa zawsze w obrocie nie potrafie też nie używać balsamu do ciała, to chyba moje uzależnienie i koniecznie musi być o wiosennym, kwiatowym lub owocowym zapachu
confusion
Wysłany: 2008-06-29, 17:31
raczej codziennie (od Liceum ) a w gim czasmi ... || na wakacjach jak gdzies wychodze...
lekki makijaz ... chyba ze jakis koncert rock'owy to mocniejszy
_________________ The words rot and fall away... ;/;/
Life isn't just a bowl of cherries... ;/
Think before you make up your mind... ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.