Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-08-30, 15:16
Jak dla mnie szatyn to takie nie wiadomo co bo ani blondyn ani brunet xD
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
bo najpierw mi wmówili, że szatyn to jasny brąz i średni brąz, a brunet to ciemny brąz i czarny. A teraz, że szatyn to jak ktoś ma czarne włosy. i nie wiem już.
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Wysłany: 2007-08-30, 15:35
Lenka napisał/a:
szatyn to jak ktoś ma czarne włosy
zdecydowanie nie jak ktoś ma czarne włosy to jest brunetem xD
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-08-30, 15:36
nie lepiej jest się spytać fryzjera?
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-08-30, 16:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-08-30, 16:31
Lenka napisał/a:
Osoby o jakim kolorze włosów nazywa się szatynami?
a tak swoją drogą to do czego Ci to jest potrzebne ?
Wyraz szatyn pochodzi od francuskiego chatain (z kreseczką nad a). Zajrzałem do francuskiej Wikipedii (uprzednio tłumacząc ją na język angielski za pomocą Google Translate) i otrzymałem coś takiego:
Francuska Wikipedia napisał/a:
The color châtain is a color close to fair but a little darker.
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-08-30, 22:47
...przez całe życie kłamałam, bo utrzymywałam że jestem brunetką
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Też zawsze miałam ten problem, różnie mi to tłumaczono. Do tej pory tego nie rozróżniałam.
Ja też kałamłąm Zawsze mówiłam, że jestem ciemną blondynką, a jak się okazało to jasny złocisty blond xD
'Daltoniści' xD
*Apple
Wysłany: 2007-09-10, 11:06
Z kolorem moich włosów nikt się nie pomyli xD
Natomiast denerwuje mnie to, kiedy na ciemny brąz mówią, że to bruneci.
Ogolnie mowiac szatynka ma wlosy w kolorze glebokiego orzecha wloskiego. Lub kawy z mlekiem jesli latwiej sobie to wyobrazic, ale takiej kawy z mlekiem a nie latte
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.