Forum Dyskusyjne :: Fryzjer

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Moda » Fryzjer

Fryzjer
Autor Wiadomość

<3shala 
najśliczniejsza

Wysłany: 2007-09-27, 11:36   Fryzjer

Dzisiaj wybieram się do fryzjera, stąd inspiracja do założenia tegoż tematu.

Czy lubicie chodzić do fryzjera? Jak często to robicie? Za każdym razem są to radykalne zmiany, czy też niewielkie poprawki? Macie sprawdzone salony czy idziecie na żywioł do nieznanego?

Osobicie bardzo nie lubię chodzić do fryzjera. Sama myśl, że ktoś miałby mi grzebać we włosach i w dodatku je ciąć przyprawia mnie o dreszcze. Dlatego też wybieram się do niego od święta, gdy matka już sobie nie radzi z moją grzywką (jej działka, podcinanie :rotfl: za darmo no i nieźle jej to idzie) a z tyłu mam zupełny chaos. Fryzury nie zmieniałam już od wieeeeeelu lat (nie licząc grzywki) i własnie tak się zastanawiam czy nie poczynić większych cięć.. aczkolwiek jak najmniej z długości. I co zauważyłam, o wiele lepiej radzą sobie panowie (u Pana Karola dzisiaj :rotfl: ) niż panie, nie mam pojęcia dlaczego.
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.

kotlecik 

Wysłany: 2007-09-27, 12:10   

ja u fryzjera nie bylem juz 3lata + xD czas kiedy chodzilem wspomniam milo(no oprocz jednego gdy bylem maly bo mnie scial dosc dlugie wlosy i wycial grzyba na glowie :rotfl: ) sam sobie bylem fryzjerem a od 6 miesiecy nic nie robilem z wlosami
BRUDAAAAASSSSS

idz na zywiol xD raz sie zyje, a wlosy odrosna
Ostatnio zmieniony przez kotlecik 2007-09-27, 12:11, w całości zmieniany 1 raz  

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-09-27, 12:57   

Nienawidze fryzjerów. Przez lata strzygłam się sama , teraz chodzę raz na jakieś pół roku i zwykle kończy się tym że jestem zrozpaczona moją fryzurą. Kiedyś po wizycie u fryzjera byłam tak wściekła że po przyjściu do domu mój wtedy chłopak zaczął się ze mnie wyśmiewać wiec go dzgnełam widelcem w nogę xD
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Ostatnio zmieniony przez Wróżbiarka 2007-09-27, 14:35, w całości zmieniany 1 raz  

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-09-27, 14:24   

ja podobnie jak Wróżbiarka. nie cierpie fryzjerow, od zawsze. Juz jak bylam mala, zawsze krzyczalam kiedy mialam tam isc. Wolałam isc do dentysty czy to jakiegos innego lekarza niz do fryzjera. Denerwujace jest kiedy musisz obciac wlosy, a grzebie Ci w nich jakas obca baba. Nie stanowczo nie. Fryzjerzy odpadają.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-09-27, 14:50   

a ja bardzo lubię wizyty u fryzjera. ścina mnie zawsze jedna fryzjerka w salonie znajdującym sie u mnie na osiedlu, natomiast o kolor moich włosów dba mój kuzyn, który również jest fryzjerem.
uwielbiam widzieć efekt po ścięciu, moment kiedy widzę jak moja buzia zmienia się na plus jest niesamowicie pozytywny, dlatego u fryzjera do ścięcia jestem co jakieś 3msc, a w sprawie koloru zgłaszam się w razie potrzeby ;-)

*faris 

Wysłany: 2007-09-27, 14:55   

Nie przepadam, jak byłam mała to nigdy tam nie chciałam chodzić i miałam brzydkie kluchy zamiast włosów, ale to nic.
Potem zaczęłam zapuszczać i wszystkie dziewczynki miały takie ładne długie włosy a ja dalej kluchy. I wtedy się wkurzyłam i zaczęłam je obcinać, zgęstniały mi,wzmocniły się itd itp, i jeszcze miałam kilka faz gdy koniecznie chciałam mieć grzywkę, potem pofarbowałam włosy - po pół roku mi się odmieniło więc obcięłam, i od tamtej pory ich nie tykam, jednak włosy rosną mi baaaaaaardzo wolno, bo jak przeciętnie rosną ok. 12-14 cm w ciągu roku, to mi tak poniżej 10cm na rok.
Mumiiiiinki!

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-09-27, 15:45   

lubie, chodze od dawna do jednej babki, która ścina całą moja rodzinę(oprócz taty i dziadka bo ich mama strzyże) chodze raz na jakis czas mniej więcej 3 miesiace do pół roku. czy radykalnie zmeniam? zdarza się :P z włosów do ramion na "chłopaka"... albo tylko zmieniam grzywkę, zcinam włosy, które był wycieniowane a teraz mi się majtają po szyi (czego nienawdzę...) jestem zadowolona z niej, z reguły proponuje mi fryzury, które mi pasują i jestem z nich zadowolona. teraz mi troche nie pasuje to co mam na głowie, bo włosy mi się "kręcą" i żeby fajnie wyglądać musze je okiełznać, co jest trudne...
aha, i praktycznie nigdy gdy wyjde od fryzjerki nie jestem zadowolona, ale gdy sama umyje włosy, ułożą mi się, czyli tak po 2-3 dnach jestem zadowolona

*miss irony 

Wysłany: 2007-09-29, 19:42   

Nie lubię, bo wkurza mnie to, że muszę prze godzine wgapiać się w swoją paszcze, bez jakichś ciekawszych perspektyw. Po prostu mnie to nudzi.
Pozytywne strony to mycie włosów bo zawsze po takim profesjonalnym są fantastycznie świeże przez dłuższy czas. lubie też zazwycza efekt końcowy. Ale nie zawsze.
Chodzę raczej zawsze do tego samego salonu, ale wypróbowuje różnych fryzjerów.
Z fryzurą szaleje raz na jakiś czas. Aktualnie troche odchodowuje czyli bez szaleństw.
A ja cie kocham

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-09-29, 19:46   

shala napisał/a:
Czy lubicie chodzić do fryzjera?
tak, lubie.
shala napisał/a:
Jak często to robicie?
conajmniej raz na 2 miesiace zeby podciac koncowki i zeby mi nalozyli maseczki na wlosy.
shala napisał/a:
Za każdym razem są to radykalne zmiany, czy też niewielkie poprawki?
podcinanie koncowek. radykalne zmiany raz na pol roku czasem rzadziej.
shala napisał/a:
Macie sprawdzone salony czy idziecie na żywioł do nieznanego?
zawsze ta sama fryzjerka

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-09-29, 19:51   

nienawidze kobiet fryzjerow, wiekszosc to zazdrosne pindy ktore wybraly sie na fryzjerstwo bo umia polakierowac sobie wlosy. DLatego tez nie chodze do tanich budek. Chodze do facetow. Najlepszy jest moj ban Rysiek. Jest gejem a strzyze genialnie.

#luba 
puella pulchara

Wysłany: 2007-10-14, 02:07   

ja na glowie mam balagan, zawsze... jak bylam mala to babcia mnie zabrala do fryzjera 'zeby mi podciac grzywke', a scieli mni ewtedy na chlopaka >.< tragedia szesciolatki

teraz pozostal mi jakis wstret do fryzjerow i zwykle scina mnie gluchoniema kolezanka.. tnie swietnie, choc nie jest profesjonalistka
"Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."

Nabokov Rozpacz

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2007-10-19, 18:55   

w gruncie rzeczy od nie dawna chodzę do fryzjera.
Jak byłam mała to byłam raz na podcięcie końcówek :D i na komunie loczki:)
zwykle moją grzywkę podcinała mi mama aż do momentu gdy zaczęłam zapuszczac.
UWIELBIAM gdy ktoś robi coś z moimi włosami - nieważne czy fryzjer czy młodsza siostra i tak to kocham
jednak moje włosy to straszne pierze i po rozczesaniu nie minie godzina nawet a ja jush wyglądam jakbym dopiero wstała :/ jakaś rada??:D

Mania 

Wysłany: 2007-10-20, 21:19   

Hmm chodzić lubie.. wychodzić juz nie. Chyba sie nie zdarzyło żebym wyszła od fryzjera zadowolona. Niestety w rodzinie wszyscy sa paralitykami, prędzej utną mi uszy niż ostrzygą kudły.
Moja fryzjerka to pani Iwonka. Zna sie na tym co robi... ale cudotwórczynią nie jest... z moim sianem nie da sie zrobić nic sensownego !!
Fryzure zmieniam w zależności od kierunku i prędkości wiatru… :ups:

Spedilena 

Wysłany: 2007-10-21, 10:23   

Uwielbiam wizyty u fryzjera. U mnie w mieście, akurat po drodz do pracki jest MÓJ. Miły chłopaczyna. I co najważniejsze, przyjmuje na tyle wcześnie, że mogę rzed pracką się wybrać, a nie marnować jeszcze popołudnia i zwalniać się z pracy.

Kiedyś, ludu, ile ja razy z płaczem wychodziłam od fryzjera, ile reklamacji zlożyłam. Ale jest dwóch. Pani Ewa w Radomiu. I tutaj, w Górze. Fryzjer co miesiąc. Bo krótkie włoski mam.

Mariens 

Wysłany: 2007-10-21, 23:26   

Mam problem mam dlugie wlosy ale chce je sciac ,lecz boje sie fryzjera :p Jak mam do tego podejsc ?

Anii09 
PaDfOoT :P

Wysłany: 2007-10-22, 15:04   

Czego się boisz:) fryzjer to człowiek jak człowiek uszu ci nie obetnie:P
jak chcesz sobie obciąćto biegnij tylko jeszcze zamów mycie z masazem dla relaksu :D

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-10-22, 15:37   

a ja muszę sie wybrać do fryzjera, mimo że ostatno byłam, to musze dwie rzeczy poprawić :P

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-10-22, 16:31   

ostatnio byłam i o dziwo jestem zadowolona jak mnie ścięto xD
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Predjinho 

Wysłany: 2007-10-30, 21:51   

ja lubie chodzić do fryzjera. na radykalne zmiany nie mogę spobie pozwolić bo w pracvy mojwej wszyscy zawalu by dostalui. wczoraj widziałem fajny program nas Planete. tam diopuiero ludziska mieli fryzurki. uczesanie takiej to mninimum pól dnia roboty. ale jak w takiej byś wyszedł na miasto to byłbyś zauważony. mam nadzieje że ten prtogram leci dosyć często

Czarna_perła 

Wysłany: 2007-10-31, 15:36   

Nie chodzę do fryzjera. chodziłam, ale ... fryzjerka tak schrzanila mi włosy, że musialam mieć ścięte " na chłopaka " .... Teraz chodzę do uzdolnionych koleżanek, które radzą sobie lepiej niż niejedna fryzjerka ; )

Odpowiedz do tematu