hmm ja mam teraz porcelanke i nie nazekam:) moje szczescie uwielbia gdy go drapie wiec takze uwielbia moje pazurki, nie jest istotne czy naturalne czy nie-wazne ze nie wygladaja ani chamsko nienaturalnie ani nic w tym stylu;] juz nie moge bez nich zyc heh szkoda ze troche mnie to miesiecznie kosztuje:P
Pamiętam jak moja mama sobie przykleiła tipsy. <Na szczęście nie takie różowe z białymi końcówkami, tylko pomalowane - bo te pierwsze uchodzą za przedmiot tortur małych blond-włosych, pustych różowych panienek-pokemonów. > Co to był za koszmar... Wszystkie rzeczy typu: Sortowanie papierów, czy odklejanie nalepek, musiałam robić ja, bo jej długie i GRUBE paznokcie nie dawały sobie z tym rady.
Już nie mówię o telefonie, czy jakichkolwiek pracach domowych...
W każdym razie paznokcie odpadły po tygodniu czy dwóch.
Nie dość, że są niewygodne to i nie należą do ładnych.
A poza tym nie mogłabym grać w nich na gitarze ;)
Ja jestem na NIE tipsom.
Paznokcie dłuższe mogą być... Dłuższe tj, żeby było widać ten "biały" kawałek. x)
Bo takie obcięte do końca są brzydkie...
_________________ Next Year,
Things are gonna change,
Gonna drink less beer
And start all over again,
Gonna pull up my socks,
Gonna clean my shower...
Not gonna live by the clock
But get up at a decent hour... ;>
Ostatnio zmieniony przez Mojo-Jojo 2007-01-02, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
Ja mam naturalne pazurki... O tipsach myslalam dawno temu, ale jakos mi przeszlo. Jakos nie kojarza mi sie z wygoda. Poza tym, jak mam okazje to jestem w stanie zapuscic bardzo dlugie paznokcie... Nie sprawiaja mi problemu do czasu jak nie moge dobrze zlapac dlugopisu.. wtedy wiem, ze sa za dlugie. Problemow z ksztaltem tez nie mam, bo i palce mam dlugie i waskie to i paznokcie mam w miare ksztaltne...
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Jak to z wszytkim bywa - co za dużo, to niezdrowo; czyli - odnosząc do pazurków naturalnych czy też sztucznych - zbyt długie = niefajne. Tipsy- owszem, jestem za, jeśli ktoś ma np. swoje paznokcie w niezbyt dobrej kondycji, ale nie długaśne, szponiasto zagięte tipsy, tylko niezbyt długie, lekko kwadratowe...
Przez ostatnie 20 dni wolnego miałam długie paznokcie, bo z takimi po prostu lepiej mi się żyje ale ze względu na zaczynające się znowu zajęcia, muszę mieć króciutkie, niewystające poza opuszki palców Nie lubię takiej długości, bo paznokcie odrywają się wtedy od "mięsa" i strasznie to boli
_________________ Nie ma złych i dobrych. Jest wielki, nieszczęsny tłum depczący sobie po nogach.
a ja to tam wole tipsy... nie za dlugie nie za krotkie... takie w sam raz poniewaz moje paznokcie sie lamia... a wogole kiedys obgryzalam paznokcie a teraz od kad mam tipsy to przestaly... a kasy mi nie szkoda bo raz w miesiacu czy nawet raz na poltora miecha moga se zaplacic te 100 czy 70 zl... zalezy do ktorej kosmetyczki ide... pozdrawiam
_________________ "Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością"
Wysłany: 2007-01-03, 19:04
nie mogę nosić tipsów bo mam niewymiarowe paznokcie _-_
z resztą na codzień nie potrzebuje, a na jakieś wieksze wyjścia maluję mocniejszym lakierem lub robie jakieś tam wzorki ;P
co do długości to teraz mam średnio długie, ale mam zamiar troche je zapuścić ;D
_________________ Jestem tylko przeszkodą na Twojej drodze. Więc odejdę. Będę myśleć o Tobie przy każdym kroku mojej ucieczki...
jesli ktos ma tendencje do obgryzania(blee...) to tipsy są chyba dobrym rozwiązaniem. ale ja osobiscie nie lubie sztucznch. mam prawdziwe. obecnie maja 5mm. lubie malowac na nich roznego rodzaju wzorki a jesli nie mam czasu to machne french i gotowe. paznokcie oraz całe dłonie sa wizytówka kazdego czlowieka wiec tzreba o nie dbać
_________________ ...End everytime I try to fly, I fall without my wings, guess I need you...
Wolę mieć nieco dłuzsze poznakcie bo lepiej się w takich czuje. Wszystkiem akrylom, plastikom i żelom mówię zdecydowane nie. Maluje zazwyczaj na kolory nie rzucające się w oczy, ale w niepomalowanych czuje się źle.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Zdecydowanie krótkie. Nie wiem ale długie mi się nie podobają dają wrażenie że nic nie da się w nich zrobić. Mi sie podobają moje krótki i w nich jest mi lepiej
_________________ Gdy jeden człowiek mówi
a reszta śpi ten stan nazywamy lekcją ;P
----------
Wzorowa męczycielka biedronek i doktor szajba
jedna niewielu rzeczy ktore mi sie podobaja to wlasnie paznokcie.
ladne luki. wszystki symetryczne ten sam ksztalt.nie lamia sie:)
jedyna wada jest to ze kazdy mi sie pyta czy sztuczne i nie chca uwierzyc ze prawdziwe;/
no dokladnie ja mam taki sam problem jak Żanetka...mam dlugie paznokcie cos kolo 3,5 cm.! i nikt mi nie chce uwierzyc ze to boje prawdziwe, nienaturalni a nie jakies tam ochydne tipsy:/
Wysłany: 2007-05-04, 22:56
Ja, na szczęscie mam mocne paznokcie, średniej długości. Krótkich nie lubie, ale jak mam za długie to zaczynają mi sie rozdwajać. Szczególnie lubię moje pazurki ładnie pomalowane i stukające o blaty taki fajny dźwiek wydają
A do tipsów to jakoś nie mam szczególnych awersji, ale sama ich nie potrzebuje
_________________ Nim zamienię się w kamień, rozrzucę na wiatr moje listy z wierszami, moją wiarę i czas
Wiek: 19 Dołączyła: 08 Mar 2008 Posty: 99 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: 2008-04-02, 17:41
lubie mieć długie paznokcie, natiralne pomalowane na jaki s ładny kolorek, na szczęscie mam mocne wiec mam duze mozliwości, tipsy owszem moga być ale na specjalne okazje nie na codzień bo niszczy sie płytka paznokciowa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.