Forum Dyskusyjne :: Buty i buciki

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Moda » Buty i buciki

Buty i buciki
Autor Wiadomość

frutti 

Wysłany: 2008-11-14, 21:12   

trampki :)
zimą ewentualnuie długie kozaki albo też trampki
zależy od tego jak zimno na dworze
a spotkania towarzyskie (zależy z kim i od okazji)-buty na obcasie :)
[jeśli wypad na miasto-też trampki]

somebody 

Wysłany: 2008-11-22, 22:51   

A według mnie glany są extra i pasują na każdą okazję xD

malinowe_oczy 

Wysłany: 2008-11-23, 20:52   

dziś kupiłam wysokie trampki, ale je chyba zwrócę.. tak, kobiety bywają niezdecydowane :D

nuria 

Wysłany: 2009-03-23, 12:16   

ja tak lubie buty ze jak kupujke to raczej nigdy nie oddaje. dlugo w sklepie przymierzam rozmiary bo ja mam tak dziwnie ze czesto jak nie ma polowek to nic na moich stopach nie lezy.

impresja_switu 

Wysłany: 2009-04-30, 14:42   

Ja też cieżko przeżywam każde zakupy. Rzadko się zdarza, abym dokładnie wiedziała, co chcę kupić i na taki but trafiła. Pewnym wyjściem jest przeglądanie katalogów internetowych. Można w krótkim czasie zorientować sić, co i gdzie jest do kupienia bez marnowania czasu na wycieczki do każdego prawdopodobnego miejsca. Osobiście korzystam tylko z 1buta. Więcej w sumie nie potrzebuję, bo tam raczej znajduję to, o co mi chodzi.

nuria 

Wysłany: 2009-05-05, 10:17   

nie wiem, ja tam musze przymierzyc zeby je kupic wiec kupowanie przez neta raczej odpada. nie chce potem oddawac. no chyba ze sobie najpierw sklepie pomierze to wtedy jesli jest taniej w necie to tak.

true colours 

Wysłany: 2009-05-31, 11:48   

A ja kiedyś też myślałam, że muszę przymierzyć, bo inaczej na pewno będą za małe, lub nie wygodne lub jeszcze coś. Kupowałam nawet przez Allegro i dwa razy zdarzyła mi się wpadka - mimo podanych rozmiarów wkładki, koloru oraz materiału - buty przyszły zupełnie inne niż te, które widziałam. Dlatego przestałam ryzykować, ale ostatnio kupiłam chłopakowi jego wymarzone Nike Capri przez www.1but.pl i wszystko jest w porządku. Przedtem mierzył je w sklepie i tam były tańsze i dlatego tak:)

Więc nie wiem - zależy po prostu od sklepu. Ryzyko jest zawsze, ale chyba tak jak ze wszystkim

Puccini 

Wysłany: 2009-10-12, 12:44   

Uwielbiam szpilki, kozaki, balerinki czyli generalnie wszystko!!! Ostatnio mam jednak ochotę na jakieś nowe trampki, chyba zdecyduje sie wreszcie na Conversy:) sa dosyć drogie, dlatego chyba kupie przez internet:
http://www.tanisport.pl/c...AS/Product.aspx
znalazłam takie same w sklepie i zmierzyłam, więc nie boję się, że będą na mnie niedobre:)

outremer 

Wysłany: 2009-10-14, 09:10   

Na lato doskonałe są Belleville 790 G. Butki kontraktowe armii amerykańskiej z gore-texu, na podeszwie antypoślizgowej Vibram. Żadnych odcisków, żadnych bąbli. Noga się nie poci. Obuwie bardzo lekkie.

[ Dodano: 2009-10-14, 09:18 ]
A jak ktoś szuka czegoś bardziej uniwersalnego to kontrakty US Marine Corps. Równie lekkie.
Bez problemu można nosić od wiosny do teraz. Tyle, że są droższe od 790 G. Standardowo w zależności od firmy Altama, Bates, Belleville od 410 w górę. 790 G okazyjnie zimą można wyrwać poniżej 300. Mówię oczywiście o cenach z Allegro. Sklepy militarne są przeważnie droższe.

USMC.jpeg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 82,59 KB

790.JPG
Plik ściągnięto 7 raz(y) 86,23 KB

fatima 

Wysłany: 2009-10-16, 13:56   

Idzie jesień więc trzeba się zaopatrzyć w elegancką (egzaminy) i sportową (codzienną):) wersję obuwia. Nie przepadam za obcasami, ale jak już kupuję szpilki raczej drogie, bo mam pewność że firmowe będą wygodne i się nie rozsypią. Za to zimowe kozaczki "cichobiegi" na płaskim obcasie zawsze kupuję za grosze w jakiś butikach typu "noname". Na sportowe buty wydaję najwięcej, bo też chodzę w nich najczęściej. Mają być wygodne i markowe.
Ostatnio zmieniony przez fatima 2009-10-16, 14:46, w całości zmieniany 1 raz  

Monia345 

Wysłany: 2009-10-19, 11:05   

Ja w zimie preferuje kozaki z wygodnym obcasem i konkretnie, sprawdzonej marki, oczywiście do pracy i od święta. Zawsze świetnie wyglądają do spódnicy i spodni. Jeśli mam biegać po mieście to zakładam coś na płaskiej podeszwie, zawsze wygodniej i szybciej. Mam jedno sprawdzone miejsce w sieci, gdzie kupuje obuwie na każdą porę roku to eobuwie.pl Jestem mu wierna na zawsze:):)

fatima 

Wysłany: 2009-10-19, 11:17   

A ja sportowe obuwie kupuję w sklep-presto.pl. Mają duży wybór, niskie ceny i markowe produkty. Ostatni mój zakup jesienny:
http://sklep-presto.pl/pr...n-W-040330.html
Bardzo polecam jeśli robisz zakupy przez internet.

kasiolek 

Wysłany: 2009-11-09, 15:57   

Buty mogłabym kupować i kupować uwielbiam, zwłaszcza sportowe, bo lubię wygodne obuwie. Co nie znaczy, że nie mam w szafie szpilek na specjalne okazje czy kozaków za kolana na 10cm obcasie:) A to z kolei nie znaczy, że jak już mam w szafie obcasiki to je noszę hehe. Czasami lubię po prostu coś mieć tak na wszelki wypadek. W sobotę kupiłam sobie buty, które pomagają kształtować mięśnie nóg i tyłka, bo mają wbudowane komory powietrzne w podeszwy. Marzyły mi się już dawno;)

EasyTone Go Outside_J05415ab.jpg
Plik ściągnięto 386 raz(y) 60,76 KB

urania 

Wysłany: 2009-11-23, 09:38   

Ja mam wiele par butów, ale do biegania po mieście najlepsze są sportowe. Wygodne,dobre na każde warunki pogodowe, noga się w nich nie poci, nie robią się odciski, oczywiście jeżeli buty są dobrej o sprawdzonej marki np. takie Kangaroos Roony - kupiłam sobie niedawno i jestem bardzo zadowolona. Do biegania po mieście, na spacery idealne.

kasiolek 

Wysłany: 2009-11-23, 12:31   

Szczerze mówiąc nie słyszałam o tej marce :| Dla mnie sportowe buty sprawdzonej marki to reeboki, jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłam.

bałamut 

Wysłany: 2009-11-27, 02:14   

A ja teraz chodzę w takich butach http://www.bates.pl/buty-...4-gore-tex.html kupiłem je sobie do paintballa, ale są na tyle wygodne, że teraz poginam w nich po mieście. I według mnie świetnie się prezentują - nie wyglądają jak zwyczajne trepy. Zakup jak najbardziej trafiony. Odradzam zamawianie takiego obuwia na allegro - może i taniej, ale często wciskają jakieś podróby.

urania 

Wysłany: 2009-12-29, 21:23   

W sumie to teraz dobrze by było rozglądać się już za czymś na wiosnę, ale niestety w sklepach na razie trwa szł zimowych wyprzedarzy. W sumie to warto się porozglądać, bo teraz można kupić bardzo dużo rzeczy w bardzo atrakcyjnych cenach. Ja upatrzyłam sobie buty - wysokie trepy, idealne na duże mrozy. Teraz mogę je kupić za naprawdę śmieszne pieniądze, podczas gdy w zimie nie było mnie na nie stać. Ach ta moc wyprzedaży:)

kasiolek 

Wysłany: 2010-02-22, 11:23   

No właśnie buty na wiosnę. Macie jakieś pomysły, co będzie modne tej wiosny? wrzucajcie foty!
Ja latam czasem po stylio i szafie i podpatrzyłam tam nowości sportowe i spodobał mi sie taki model retro pop. Co myślicie, fajne?

reebok-retro-pop-mid-01.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 58,11 KB

retro-pop-srebrne1ab.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 64,43 KB

^^bluerose^^ 

Wysłany: 2010-03-21, 14:06   

jedynie te czarne fajne :)
te 2 pozostałe pary to moim zdaniem totalne dno. Sorki za szczerość, ale nie lubie za bardzo świecidełek, a zwłaszcza na butach ;D Ale jeżeli ktoś lubi taki styl i mu sie podobają to jego sprawa co nosi ;D no to tyle na temat tych bucików ;D

A tak ogólnie to kocham trampy, więc we wiosne będe je nosiła pewnie ;D

misiuuulqa 

Wysłany: 2010-07-14, 09:33   Buty, butki, buciki...

Na codzień noszę raczej płaskie buty, adidasy, balerinki, trampki lub klapki. Na specjalne okazje lubie zaszaleć i założyć szpilki na 13 cm obcasie, to jest coś! :) Jeśli któraś z pań szuka fajnych szpilek polecam http://www.deezee.pl/ :D

0_6475b5bbbe2cd78b82bcb2e09a3d3483.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 132,95 KB

0_fb0e3b922489e89a78def62a482f8b50.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 200,5 KB

Odpowiedz do tematu