nie noszę, bo kinderpank czy punk to jednak nie mój styl... choc gdy jeszcze nie było modne chciałam mieć, ale teraz nie chcę bo ne umiem okiełznać taaakiej chusty na szyi
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
Arafatkę mam, nie noszę. Ludzie się boją mnie jak widzą wytwór arabo-podobny w arafatce. Noszę ją tylko zamiast szalika, gdy jest zimno.
Poza tym cholernie mnie denerwuje noszenie chust przez dziewczęta i kobiety! To nie jest część garderoby przeznaczona dla kobiet. Dla płci pięknej przewidziano hidjab albo borqę (jeśli ktoś lubi hard-core).
Nie lubię też, gdy nie zna się znaczenia barw arafatki.
_________________ Visca el Barça y Visca el Catalonya
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1464 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-05-12, 11:09
Cytat:
Dlaczego ją nosisz lub nie,
Nie noszę. Po 1. wszyscy to teraz dookoła mają, po 2. trzeba mieć do niej odpowiedni styl ubierania się, po 3. zwyczajnie nie podoba mi się xD
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 798 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-05-12, 20:18
rasheed napisał/a:
Poza tym cholernie mnie denerwuje noszenie chust przez dziewczęta i kobiety! To nie jest część garderoby przeznaczona dla kobiet. Dla płci pięknej przewidziano hidjab albo borqę
Nie wiem czy zauważyszłeś że jesteś w kraju gdzie kobiety mają prawo głosować.
rasheed napisał/a:
Nie lubię też, gdy nie zna się znaczenia barw arafatki.
W najbliższym czasie nie wybieram się na walki plemienne.
Rdzawa napisał/a:
tylko kinderpunki
Co to jest do cholery.
A arafatkę mam i używam do jazdy na motorze.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
nie mam, ale podoba mi się.... nie nosze, bo nie mam.... co wyraża? tak jak teraz większośc symboli na ubraniach - zupełnie nic, wątpię, czy większość osób ją noszacych identyfikiwała się z ideologią jaka ona symbolizuje (jakakolwiek to ideologia jest, bo szczerze przyznam - nie wiem)
_________________ Be kind to me, or treat me mean.
I'll make the most of it, I'm an extraordinary machine
Nie noszę, bo nie mam. Nie noszę, bo nie lubię. Nie nosze, bo po co?
_________________ ``You were everything, everything that I wanted THAT I WANTED
We were made to be, supposed to be, but we lost it BUT WE LOST IT
All the memories, so close to me, just fade away
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``
a ja mam. i co? i noszę gdy jest zimno, gdy pada deszcz, w lato nie noszę bo za ciepło. i tak jak Prince gdy boli mnie gardło. a nawet mam dwie. i nie wiem co oznacza ich kolorystyka. przecież toż jest ubranie, takie jak spodnie czy szalik.
_________________ podtrzymywałeś moją głowę
nie roztrzaskałam skroni
o podłogę - póki co
goszka, czerwona kojarzona jest z panarabizmem, czyli głównie sunnitów, w europie czasami z poglądami lewicowymi
Czarna z grupami ekstremistycznymi, zazwyczaj szyici (ale nie koniecznie, to nie jest żadna reguła), w Europie głównie jest używana by podkreślić solidarność z narodem palestyńskim.
By wyrazić solidarność z narodem palestyńskim wprowadzono również 'specjalną' arafatkę w kształcie szalika z frędzlami w barwach flagi Palestyny
Ja mam pierwszą i trzecią, kiedy je nosze i dlaczego tak rzadko już pisałem
Dla jasności toleruję noszenie arafatek bez względu na ideologię, a ze względu na modę, ale staram się każdemu ze znajomych wyjaśnić, co mniej więcej znaczą.
_________________ Visca el Barça y Visca el Catalonya
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.