Forum Dyskusyjne :: Proszę o pomoc

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Szkoła uczuć » Proszę o pomoc

Proszę o pomoc
Autor Wiadomość

lukasz84rok 

Wysłany: 2008-04-10, 20:03   Proszę o pomoc

Poznałem dziewczynę i juz chcemy być razem ona mnie się podoba ja się jej podobam czuje że ona jest właśnie tą dziewczyną i miłością mojego życia ona ma 23 a ja mam 24 lata..Piszemy ze sobą prze gg i smsa już dość długo i już się z nią widziałem 5 razy ona mieszka w Pruszkowie ja w Warszawie.
I poznaliśmy sie przez Internet czyli przez Gumtree i tu się zaczyna problem bo ona ma mamę co jest przeciwniczką zawieranie znajomości przez Internet bo uważa że tam może coś się złego jej przytrafić i jak by się dowiedziała że my się poznaliśmy przez Internet napewno zabroniła by się jej ze mną spotykać. Wcześniej troszkę mame oszukała że mnie poznała w szkole i że ja chodzę z nią do szkoły ale tak naprawdę nie chodzę z nią do szkoły.
Ja jeszcze nie widziałem jej mamy jeśli chodzi o moją mamę to się widziała z moją mamą.
Ja ją kocham i chce być nią tak samo jak ona ze mną chce być. Nie wiemy co zrobić w tej sytuacji jak ja mam przekonać jej mamę do siebie. Co zrobić żeby jej mama nas nie rozdzieliła. Proszę o pomoc i rady. pozdrawiam Łukasz

Kasieczek 
szybko mówiąca

Wysłany: 2008-04-10, 20:06   

yyyy.. dziewczyna ma 23 lata, jest na tyle dojrzała, żeby móc podejmować samodzielne decyzje. chyba najwyższy czas uświadomić jej mamę, że jest na tyle dużą dzieczynką, żeby decydować o swoim życiu.

Poza tym, skoro już siespotkaliście te 5 razy, to już znacie się w realu, nie tylko przez Internet.

KamilOo16 

Wysłany: 2008-04-11, 14:38   

Tak jak Sliczna pani wyzej ^^
Jesli Twoja wybranka ma 23 lata.. to chyba juz sama decyduje o życiu:) a co za problem pwoiedziec ze spotkaliscie sie gdzies na miescie, w autobusie albo coś takiego.. : P Kup dla jej mamy kwiaty i problem z głowy:D

monia_89 
Racjonalistka

Wysłany: 2008-04-11, 15:05   

Kwestia przekonania matki twoje wybranki. Zrób dobre wrażenie, nie zaczynajcie pierwszego spotkania od kłamstwa, że poznaliście się inaczej, bo to i tak prędzej czy później by wyszło. Jak to poprzedniczka napisała. Sorry chyba na tyle jesteście dojrzali, żeby rozwiązać tą sprawę. Jeżeli jej mama zobaczy że jesteś "porządny" to niej uprzedzenia z czasem miną.

Rybiczek 

Wysłany: 2008-04-12, 14:52   

Tak najleprze jest 1 wrazenie kup kwiatki czekoladki i jesli będzie robić problemy staraj się ją udobruchać :D

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-04-12, 21:14   

Jej matka musi Cię poznać, żadne czekoladki ani kwiatki jej do Ciebie nie przekonają.

mati87 

Wysłany: 2008-04-12, 23:24   

Pamiętaj najważniejsze pierwsze wrażenie. Najlepiej bedzie jeśli pójdziesz, przedstawisz się, porozmawiasz chwile. Nie możesz przy tym pokazać, że jesteś bardzo nieśmiały, ani zbyt pewny siebie, wiesz kultura przede wszystkim ;) Żebym to ja miał takie problemy :)

pinkiboy 

Wysłany: 2008-05-22, 00:14   Re: Proszę o pomoc

lukasz84rok napisał/a:
Poznałem dziewczynę i juz chcemy być razem ona mnie się podoba ja się jej podobam czuje że ona jest właśnie tą dziewczyną i miłością mojego życia ona ma 23 a ja mam 24 lata..Piszemy ze sobą prze gg i smsa już dość długo i już się z nią widziałem 5 razy ona mieszka w Pruszkowie ja w Warszawie.
I poznaliśmy sie przez Internet czyli przez Gumtree i tu się zaczyna problem bo ona ma mamę co jest przeciwniczką zawieranie znajomości przez Internet bo uważa że tam może coś się złego jej przytrafić i jak by się dowiedziała że my się poznaliśmy przez Internet napewno zabroniła by się jej ze mną spotykać. Wcześniej troszkę mame oszukała że mnie poznała w szkole i że ja chodzę z nią do szkoły ale tak naprawdę nie chodzę z nią do szkoły.
Ja jeszcze nie widziałem jej mamy jeśli chodzi o moją mamę to się widziała z moją mamą.
Ja ją kocham i chce być nią tak samo jak ona ze mną chce być. Nie wiemy co zrobić w tej sytuacji jak ja mam przekonać jej mamę do siebie. Co zrobić żeby jej mama nas nie rozdzieliła. Proszę o pomoc i rady. pozdrawiam Łukasz

Kultura, klasa, uprzejmosc.
Poza tym zapamietaj, ze ludzie zawsze podswiadomie chca się czuc WAŻNI! Wykorzystaj ten prosty psychologiczny mechanizm. Może się uda.
Jesli bedzies zmial Jej rodziców przeciw sobie, to jeszcze ie koniec swiata, chociaz fakt, to utrudnia sytuację.

lukasz84rok 

Wysłany: 2008-05-22, 21:45   

Ale jak narazie wszystko nam się układa i jest wporządku

Catharsis 

Wysłany: 2008-05-22, 22:56   

wydaje mi się, że ta wymówka że chodzicie razem do szkoły była zbedna, mogła wymyśleć cos innego w stylu 'kolega kolegi' czy cos. ja tak czesto mowilam bo moja mama tez jest przeciwna takiemu czemus czyli spotykaniu sie z osobami poznanymi przez interent. ale zgadzam sie z tym co wczesniej tu napisano ze ma chyba tyle lat, ze moze umawiac sie z kim chce..a ty tylko musisz zdobyc zaufanie jej mamy...i bedzie wszystko dobrze

pinkiboy 

Wysłany: 2008-05-22, 23:44   

Poza tym jeśłi chcesz żyć z kobietą, to musisz być odpowiedzialny! To Ty będziesz głową rodziny, to Ty będziesz musiał czuwać aby jej było dobrze, żeby była bezpieczna, to Ty będziesz musiał zarabiac pieniądza (przynajmniej większość). Jesteś facetem i boisz się jej mamy? Ostatecznie możesz wziąć jej mamę "za kołnierz" i porozmawiac z nią. Może pojie jeśłi masz szczere intencje. Cokolwiek zrobisz, nie daj się przestraszyc! I pamiętaj, że co ma być to i tak będzie.

lusiamusia00 

Wysłany: 2008-05-26, 18:37   

jesli zobaczy ze sie kochacie i nie mozecie bez siebie zyc moze zmieni zdania. z drugiej strony najwazniejsze jest to co wy czujecie a ni trzecie osoby:]

pinkiboy 

Wysłany: 2008-05-26, 19:22   

lusiamusia00 napisał/a:
jesli zobaczy ze sie kochacie i nie mozecie bez siebie zyc moze zmieni zdania. z drugiej strony najwazniejsze jest to co wy czujecie a ni trzecie osoby:]

Hmmm, żeby tak w życiu wszystko było cudownie, wszyscy dostrzegali miłośc i rozróżniali ją od fałszu, i żeby pary pokonywały wszystkie trudności, i żeby było ślicznie, romantycznie i cudownie. Szkoda, że zwykle tak nie jest. Ale w coś trzeba wierzyc

Odpowiedz do tematu