Forum Dyskusyjne :: adopcja

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Szkoła uczuć » adopcja

Przesunięty przez: Mokra
2007-05-18, 18:27
adopcja
Autor Wiadomość

anetka28 

Wysłany: 2007-05-09, 22:58   adopcja

witam jestem tu nowa osoba, poszukuje kogos kto pogada ze mna o adopcji i oddaniu dziecka do adopcji lub pda jakis link gdzie moge na ten temat pogadac.. :rozpacz: dziekuje pozdrawiam

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-10, 07:33   

anetka28, ale o co chodzi? nosisz się z zamiarem oddania dziecka do adopcji?
co Tobą kieruje?

#deela 

Wysłany: 2007-05-10, 08:23   

idz do osrodka adopcyjnego
tam ci dadza czas na zastanowienie pozwola rozwazyc argumenty za i przeciw a w koncu jesli sie uprzesz znajda rodzine ktora zaopiekuje sie dzieckiem jak wlasnym

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-05-10, 13:24   

dopsz mówi deela. W osrodku napewno wyjaśnia Ci wszystkie procedury itd.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

olus811 

Wysłany: 2007-05-18, 17:52   adopcja

Witaj
wiem bardzo dużo na temat adopcji. Jeśli chcesz pogadać, napisz...olus811@gazeta.pl lub gg6644693

*simarik 
tyttö

Wysłany: 2007-05-18, 20:37   

olus811 napisał/a:
wiem bardzo dużo na temat adopcji. Jeśli chcesz pogadać, napisz...olus811@gazeta.pl lub gg6644693

no to zapraszamy do dyskusji na forum

olus811 

Wysłany: 2007-05-19, 06:23   adopcja

Przyjmuję zaproszenie do dyskusji na forum, tyle, ze nie wiem jakich informacji mam udzielić. Temat adopcji, jest tematem "rzeka", wiec można mówić, mówić i ciągle będzie mało. Wszystko zależy od tego, co nas interesuje. Jeśli jest dziewczyna, która zdecydowała sie na oddanie dziecka do adopcji, to zapewne będą ja interesowały inne aspekty adopcji, niż rodziców zainteresowanych adopcją.
Jeśli macie jakieś pytania, to proszę pytajcie, odpowiem na wszystkie. A jeśli nie będę czegoś wiedziała, mogę dać namiary na osoby jeszcze bardziej w temacie:-)
Pozdrawiam

Galaxy 
mała wielka dusza

Wysłany: 2007-05-22, 17:28   

anetka28, a co konkretnie chcesz wiedzieć? Jak widzisz jest tu wiele osób które z chęcia z Tobą porozmawiają. Ale musisz powiedziec o co chodzi.

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-22, 18:04   

olus811 napisał/a:
Temat adopcji, jest tematem "rzeka", wiec można mówić, mówić i ciągle będzie mało.
na forum jest wystarczająco miejsca i posty sa bodajże bez limitów znaków (a przynajmniej bez takich limitów, żeby Ci miejsca nie wystarczyło), btw. tutaj usłyszysz więcej różnych zdań w danym temacie.

olus811 

Wysłany: 2007-05-22, 18:56   adopcja ze wskazaniem

Witajcie
ja jestem kobieta, która czeka na adopcję, ale ponieważ to czekanie zaczyna przekraczać moją wytrzymałość, to zbieram informacje na jej temat, szukam..szukam i jeszcze raz szukam dziecka. Wiem na temat adopcji bardzo dużo, więc jeśli ktoś potrzebuje rady, chcę o coś zapytać, to po prostu służę pomocą. Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie
Pozdrawiam
Ola

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-22, 19:09   

olus811, to bardzo szlachetne, że chcecie się zaopiekować dzieckiem jak własnym.

Mam pytanie. Dlaczego "szukacie dziecka"? Dla mnie to troszkę niejasne, bo wydawało mi się, że domy dziecka są przepełnione... .

*faris 

Wysłany: 2007-05-22, 19:18   

Magda, może poszukuje noworodka, a tych jest najmniej, bo są "rozchwytywane" przez rodziców którzy nie mogą mieć własnych dzieci i/lub czują taką potrzebę.
Natomiast w domach dziecka są już "duże" dzieci, chociaż nie zawsze...
Mumiiiiinki!

olus811 

Wysłany: 2007-05-22, 20:28   adopcja

Szukam dzieciątka ponieważ nie mogę mieć swojego biologicznego dziecka. Lekarze powiedzieli nam , ze jeśli zajdę w ciąże to będzie prawdziwy cud!
Dlatego zdecydowaliśmy się na adopcję. Ale planowaliśmy ją już wiele lat temu, gdy się pobieraliśmy:-)
Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy, ze nie jest nam pisane począć dzidziusia, ale o adopcji marzyliśmy:-)
Dlaczego szukam na własna rękę?...Bo dzieci jest mało. W domach dziecka przebywają dzieciaki Z nieuregulowaną sytuacja prawną, np. matka jest pozbawiona praw rodzicielskich, a ojciec nie. Ani jedno, ani drugie nie interesuje się jego losem, ale dziecko prawnie nie może iść do adopcji
W ośrodkach adopcyjnych czas oczekiwania jest bardzo długi, nawet kilka lat. Adopcja ze wskazaniem daje możliwość adopcji noworodka

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-05-22, 20:54   

kompletnie nie znam się na procedurze adopcyjnej stąd moje zaciekawienie. rozumiem, że nie decydujecie się konkretnie na noworodka?
a skoro wiesz dużo na temat adopcji, bo się nią interesujesz, to czy mogłabyś mi napisać na jakiej zasadzie w polsce się sprawa adopcyjna odbywa? czy jest możliwość jakiegokolwiek jej przyśpieszenia?

berta786 

Wysłany: 2008-03-24, 11:16   

SZUKAM RODZINY DLA SZESCIOLETNIEGO CHŁOPCA,KTÓRA GO POKOCHA I ZAOPIEKUJE SIE NIM NA CAŁE ŻYCIE. MATCE ODEBRANO PRAWA CAŁKOWICIE,A OJCIEC NIE ŻYJE. :rozpacz:

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2008-04-04, 09:51   

berta786, jesteś pracownikiem/wolontariuszem jakiegoś domu dziecka?

nie rozumiem za bardzo metody szukania domu dla dziecka za pomocą 2 linijek tekstu i rozbeczanej buźki.
kpina jakaś.

marfista 

Wysłany: 2008-05-27, 12:57   adopcja

my tez szukamy dziecka. Chcemy adoptowac 3 dzieci. Do tej pory odsylano nas z osrodkow. Kazano sie zastanowic, wypominano staz (3lata). Ale my jestesmy zdecydowani.

Odpowiedz do tematu