witam jestem tu nowa osoba, poszukuje kogos kto pogada ze mna o adopcji i oddaniu dziecka do adopcji lub pda jakis link gdzie moge na ten temat pogadac.. dziekuje pozdrawiam
Wysłany: 2007-05-10, 08:23
idz do osrodka adopcyjnego
tam ci dadza czas na zastanowienie pozwola rozwazyc argumenty za i przeciw a w koncu jesli sie uprzesz znajda rodzine ktora zaopiekuje sie dzieckiem jak wlasnym
_________________ zaczynam się tam gdzie inni się kończą...
Przyjmuję zaproszenie do dyskusji na forum, tyle, ze nie wiem jakich informacji mam udzielić. Temat adopcji, jest tematem "rzeka", wiec można mówić, mówić i ciągle będzie mało. Wszystko zależy od tego, co nas interesuje. Jeśli jest dziewczyna, która zdecydowała sie na oddanie dziecka do adopcji, to zapewne będą ja interesowały inne aspekty adopcji, niż rodziców zainteresowanych adopcją.
Jeśli macie jakieś pytania, to proszę pytajcie, odpowiem na wszystkie. A jeśli nie będę czegoś wiedziała, mogę dać namiary na osoby jeszcze bardziej w temacie:-)
Pozdrawiam
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2266 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-05-22, 18:04
olus811 napisał/a:
Temat adopcji, jest tematem "rzeka", wiec można mówić, mówić i ciągle będzie mało.
na forum jest wystarczająco miejsca i posty sa bodajże bez limitów znaków (a przynajmniej bez takich limitów, żeby Ci miejsca nie wystarczyło), btw. tutaj usłyszysz więcej różnych zdań w danym temacie.
Witajcie
ja jestem kobieta, która czeka na adopcję, ale ponieważ to czekanie zaczyna przekraczać moją wytrzymałość, to zbieram informacje na jej temat, szukam..szukam i jeszcze raz szukam dziecka. Wiem na temat adopcji bardzo dużo, więc jeśli ktoś potrzebuje rady, chcę o coś zapytać, to po prostu służę pomocą. Postaram się odpowiedzieć na każde pytanie
Pozdrawiam
Ola
Wysłany: 2007-05-22, 19:09
olus811, to bardzo szlachetne, że chcecie się zaopiekować dzieckiem jak własnym.
Mam pytanie. Dlaczego "szukacie dziecka"? Dla mnie to troszkę niejasne, bo wydawało mi się, że domy dziecka są przepełnione... .
_________________ mrau...
*faris
Wysłany: 2007-05-22, 19:18
Magda, może poszukuje noworodka, a tych jest najmniej, bo są "rozchwytywane" przez rodziców którzy nie mogą mieć własnych dzieci i/lub czują taką potrzebę.
Natomiast w domach dziecka są już "duże" dzieci, chociaż nie zawsze...
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Szukam dzieciątka ponieważ nie mogę mieć swojego biologicznego dziecka. Lekarze powiedzieli nam , ze jeśli zajdę w ciąże to będzie prawdziwy cud!
Dlatego zdecydowaliśmy się na adopcję. Ale planowaliśmy ją już wiele lat temu, gdy się pobieraliśmy:-)
Wtedy jeszcze nie wiedzieliśmy, ze nie jest nam pisane począć dzidziusia, ale o adopcji marzyliśmy:-)
Dlaczego szukam na własna rękę?...Bo dzieci jest mało. W domach dziecka przebywają dzieciaki Z nieuregulowaną sytuacja prawną, np. matka jest pozbawiona praw rodzicielskich, a ojciec nie. Ani jedno, ani drugie nie interesuje się jego losem, ale dziecko prawnie nie może iść do adopcji
W ośrodkach adopcyjnych czas oczekiwania jest bardzo długi, nawet kilka lat. Adopcja ze wskazaniem daje możliwość adopcji noworodka
Wysłany: 2007-05-22, 20:54
kompletnie nie znam się na procedurze adopcyjnej stąd moje zaciekawienie. rozumiem, że nie decydujecie się konkretnie na noworodka?
a skoro wiesz dużo na temat adopcji, bo się nią interesujesz, to czy mogłabyś mi napisać na jakiej zasadzie w polsce się sprawa adopcyjna odbywa? czy jest możliwość jakiegokolwiek jej przyśpieszenia?
my tez szukamy dziecka. Chcemy adoptowac 3 dzieci. Do tej pory odsylano nas z osrodkow. Kazano sie zastanowic, wypominano staz (3lata). Ale my jestesmy zdecydowani.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.