Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2008-01-20, 11:58 piszemy opowiadanie
Tak jest, znowu, zwłaszcza że poprzedni temat się wypalił (i został skasowany). Więc ten będzie trochę bardziej skomplikowany i mam nadzieję, że się popiszecie keratywnością a nie durnymi pomysłami pt 'a ona miała duże cyce'.
1. każda osoba dopisuje po dwa pełne zdania do historyjki
2. po czym, niżej, wypisuje trzy wyrazy, które osoba kolejna ma użyć w swoich dwóch zdaniach.
Zaczynam:
Gertruda jest wysoką, chudą dziewczyną o gęstych włosach. Mieszka w domku jednorodzinnym razem ze swoimi rodzicami, bratem, psem, dwoma kotami, krową w stodole i szczurami w piwnicy.
żywopłot, telefon, ścierka do naczyń
dajecie
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Gertruda jest wysoką, chudą dziewczyną o gęstych włosach. Mieszka w domku jednorodzinnym razem ze swoimi rodzicami, bratem, psem, dwoma kotami, krową w stodole i szczurami w piwnicy. Pewnej mrocznej nocy, kiedy Gertruda wracała z imprezy ostro zakrapianej napojami wyskokowymi, wpadła na swój podwórkowy żywopłot. Nie spostrzegłszy, że z kieszeni wypadł jej telefon, wstała i poszła dalej, jednak jeszcze zanim zaznała spokojnego zacisza swojego pokoju, poślizgnęła się na ścierce do naczyń, którą ktoś niedbale zostawił na podłodze (zapewne młodszy brat się nią bawił).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.