Nie zawsze.
Niekiedy zdjęcia lepiej wyglądają kiedy są 'naturalnie' wykonane.
hXp napisał/a:
ale zyskuje na naturalności. Gdyby było pozowane, czy coś, tego kolegi w tle pewnie by nie było ;]
ale nie o to chodzi. Po prawdzie to zdjęcie jest trochę pozowane, fakt, ze tak stoi kolega, owszem zyskuje na naturalności, ale ostrość powinna być ujęta na modelkę.
Bo przecież o jej pokazanie Ci chodziło, prawda?
ja rozumiem ze szkła miały byc wielgachne na zdjęciu, ale wyszło to bardziej komicznie na tej małej twarzy, niźli fajowsko. (ale technicznie zdjęcie jest b.dobre)
Wysłany: 2007-06-05, 05:50
ViniCator napisał/a:
ale wyszło to bardziej komicznie na tej małej twarzy, niźli fajowsko.
możliwe, ale to też nie było pozowane zdjęcie ;] po prostu ona nosiła te okulary na jakiejś imprezie w plenerze, a ja cały czas robiłam zdjęcia no i mamy efekt.
ViniCator napisał/a:
(ale technicznie zdjęcie jest b.dobre)
tu sie akurat nie zgodzę, bo jest prześwietlone. Ale robiłam je najzwyklejszą cyfrówką wartą teraz może 300 zł.
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Bardzo lubię funkcję 'only red' użytą chyba w drugim zdjęciu z misiem, prawda? Ciekawie to wyszło.
Te starsze są świetne, tylko jak dla mnie trochę za bardzo przerobione.
Luiza, za dużo fotoszopa albo innych efektów, po chwili wpatrywania zorientowałam się, że to drugie to róża, ale nie wiem co jest jeszcze poza tym na zdjęciu. A no i odnoszę wrażenie, że jest prześwietlone.
Pierwsze zdjęcie - ja bym inaczej uchwyciła ostrość, ale to już jak kto lubi. Fajnie podkreślony kolor.
Pomarańczowe kwiaty całkiem fajne.
Ostatni misiek najmarniej się prezentuje spośród wszystkich Twoich zdjęć.
Zauważyłam, że masz jakąś skłonność do kolorów jaskrawych - aż za bardzo, nie na każdym zdjęciu to fajnie wychodzi. Mniej fotoszopa, więcej pracy z aparatem, ostrość i te sprawy.
[ Dodano: 2007-07-10, 22:46 ]
Misiek też prześwietlony.
[ Dodano: 2007-07-10, 22:47 ]
Czasem warto wyłączyć lampę. Powodzenia dalej.
właśnie widać efekt, prześwietlone, lampy używa się tylko, kiedy naturalne oświetlenie nawala, czyli nie przy dziennym (raczej, ale można też z) i pokojowym. Przynajmniej tak mi się wydaje z doświadczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.