Przedstawiam Wam tu kilka fotek, które zrobiłam... W innym temacie wspominałam, że jest to jedna z moich pasji. Nie wiem czy są dobre, czy nie, dlatego i Was nie zmuszam do ich oceny
Ale ja nie robie zdjęć profesjonalnie Jak widać zresztą i póki co z takim aparatem nie zamierzam, choć zły nie jest, ale na pewno nie profesjonalny kiedyś skończę filpola, kupie lustrzankę jak już będę zarabiać i wtedy zajmę się tym profesjonalnie.
A zdjęcie, które tu podalaś jest akurat już w ogóle nie teges, bo robione telefonem Wiec tu raczej wyjścia i pola manewru większego nie miałam.
Ostatnio zmieniony przez van_the_girl 2007-01-17, 23:15, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-01-17, 23:15
ISO da się zmienić w większości (jeśli nie w każdej) cyfrówek. Czasem warto przeczytać instrukcje obsługi czegoś, co się kupi.
A zdjęcia złe nie są, masz niezłe oko, ale mimo wszystko, jak planujesz lustrzankę, to najpierw naucz się posługiwać dobrze cyfrówką. Bo szczerze mówiąc, nawet aparatem za 300 zł da się zrobić świetne zdjęcie. Tylko trzeba wiedzieć co jest do czego
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Nie no tak się składa, że wiem, ale czasami nie ma tyle czasu, by wszystko ustawiac jakby się chciało. Zresztą nieważne, nie podchodzę do tego profesjonalnie. Jasne, jak chcę to potrafię, wielu zdjęć, które chciałam tu wrzucić nie znalazłam, jak znajdę to je dodam.
Aha, może masz mnie za "buraka", ale nim nie jestem. Instrukcje czytam, wiem co to ISO i w ogóle jak się mój aparat obsługuje.
Jeśli też pstrykasz, to wiesz, że najczęściej zdjęcia bez duszy wychodzą świetnie, a z duszą gorzej. Taka czasem jest złośliwość.
Aha i moje (może nieco złośliwa) dygresja: nie miej innych za mniej inteligentnych od siebie. Można się łatwo "przejechać".
Wysłany: 2007-01-17, 23:19
POza tym taka mala uwaga, jak robisz zdjecie czemus, np motylowi, to skupiaj sie na nim, nie chdozi o to zeby byl na calym zdjeciu, tylko o to zeby go bylo widac... I nie rob tez zdjeci epierwszemu lepszemu owadowi gdyz czesto kompozycja jest slaba i bezpciowa ;]
Wysłany: 2007-01-17, 23:22
van_the_girl, nie musisz się oburzać. Po prostu zwróciłam Ci uwagę. Wydawało mi się, że nie masz pojęcia o takich rzeczach jak ISO, bo jak Ci o tym powiedziałam, stwierdziłaś, że nie robisz zdjęć profesjonalnie.
A co do tej duszy to bym dyskutowała trochę wprawy i przyłożenia się do zdjęcia, a wyjdzie dobrze.
Mokra napisał/a:
nie chdozi o to zeby byl na calym zdjeciu, tylko o to zeby go bylo widac
no o tym mówię od 60 do 80%. Wtedy jest najładniejsze makro
I owszem, sama też 'pstrykam' ;] gdzieś tu nawet jest temat z moimi zdjęciami
Ostatnio zmieniony przez hXp 2007-01-17, 23:23, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-01-17, 23:25
Cytat:
no o tym mówię od 60 do 80%. Wtedy jest najładniejsze makro
Ja sie na tym nie znam, ja mowie jak to kompozycyjni i kolorystyczni ewyglada. NIe mozna polaczyc dwoch tak bezpciowych kolorow. Najlepiej jezeli intensywny laczy sie z bladym a w tym
http://img116.imageshack....dsc00106ir3.jpg
to zarowno motyl jak i trawa nie sa intenyswne, soczyste ani nie zwracaja uwagi. To taka uwaga na przyszlosc, aby nie patrzec tylko na technike ale tez na inne aspekty.
zeby zdjecie chociaz srednie bylo, musi byc albo koncept, albo technicznie dobre. przy tych zdjeciach nie ma zadnego z tych dwoch elementow, wiec inaczej niz slabe nie moga byc.
Wysłany: 2007-01-18, 17:37
van_the_girl napisał/a:
ale nie wiem czemu wygrywają w konkursach,
ej, ale wyjaśnij mi, bo nie rozumiem: napisałaś, że robisz zdjęcia telefonem (SE k750i). Jakim cudem zdjęcie zrobione telefonem wygrywa konkurs fotograficzny? Co to był za konkurs? Szkolny?
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
imo nie jest czyms dziwnym robienie brzydkich zdjec w miejscach gdzie po prostu nie da sie taego zrobic bo sa one wyjatkowo piekne ( nie mowie o wszystkich zdjeciach bo obejrzalam tylko kilka)
aczkolwiek zdjecia natuty czy tez czegos innego co nie wyraza wiekszych uczuc sie najprosciej na swiecie nudnie oglada aczkolwiek nie neguje tego ze robienie takich zdjec jest bardzo uspokajajace ;q
_________________ Nie wierz nigdy nie w tych co ciągle udają i ciągle uśmiechają się nie
Wierz nigdy nie w to niebo które zawsze niebieskie jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.