*faris
Wysłany: 2006-12-28, 21:00
no dobra, ale co złego jest w tym, że coś/kogoś lubimy fotografoać i czasem
hXp napisał/a:
nie ma zielonego pojęcia co to przesłona, preselekcja czasu, kolektor, soczewki makro, uzywaja cipowatych lamp wbudowanych które przeswietlaja zdjecia i do niczego sie nie nadaja
?
faktycznie jak ktoś lata z cyfrówką i wszystkim pokazuje jaki to wspaniały nie jest, to może to i przesada, ale nie widzę żeby ktoś tu takie coś opisywał, tylko to że lubi robić zdjęcia, bo dla niego to przyjemność
Wysłany: 2006-12-28, 21:04
le jeśli już je robi, niech doczyta (nawet już niech nie kupuje książek, niecz przeczyta podstawowe informacjie w sieci). Naprawde, to wcale nie wymaga tak wiele wysiłku. Nie róbcie niczego połowicznie.
No, chyba, że ktoś mówi o zdjęciach w pełni amatorskich (zdjęcia rodziny, na wakacjach, na imprezach, czyli po prostu takie, jakich miliardy można znaleść w albumach ze zdjęciami na całym świecie)
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
*faris
Wysłany: 2006-12-28, 21:05
Rozumiem, że nie wolno mi robić zdjęć dla własnej przyjemności, bo nie znam się na wyżej opisanych czynnościach. Aha, ok. Ale i tak będę je robić i mam gdzieś, to że takie osoby jak ty będą mi wmawiac, że nie wolno bo nie znam się na tym.
Robię, bo lubię. I chcę.
Wysłany: 2006-12-28, 21:08
Nie chodzi o to, że Ci nie wolno. Tylko skoro to lubisz, to dlaczego nei chcesz się dowiedzieć więcej? Robić lepszych zdjęć? Zadawala Cię nijakość?
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
*faris
Wysłany: 2006-12-28, 21:12
Może zadowala mnie to jak i co robię. Może nie chcę mieć czegoś innego. Może pasuje mi to w jaki sposób to robię i ta "nieprofesjonalność" tego. czasem to co jest profesjonalne jest brzydsze, bo jest nieprawdziwe, jakieś przekłamane, i "uładnione"
Wysłany: 2006-12-28, 21:15
hmm z cyfrowka zmuszony jestem ganiac ostatnio bo na utrzymanie lustrzanki mnie nie sac :p ale uzywam jej na lepsze okazje bo film+ wywoalnie to 50 zl (na filmie za 20 bo tansze sa do niczego i wywolanie w uwzglednieniem moich wymogow ) ale dzieki temy zdjecia co tyle mnie kosztuja sa prawie doskonale a chyba do tego kazdy podaza
_________________ Nie zażywajcie narkotyków, nie uprawiajce seksu bez zabezpieczenia, nie używajcie przemocy. Zostawcie to mnie!!
Witam Cie Gość, po ciemnej stronie mocy
*faris
Wysłany: 2006-12-28, 21:18
Ruget, jeśli masz wolne pomieszczenie w domu, postaraj się zrobić sobie amatorską ciemnie. Wyniesie to jakieś 150 zł, a satysfakcja z własnoręcznie wywoływanych zdjęć jest ogromna
Ruget napisał/a:
sa prawie doskonale a chyba do tego kazdy podaza
no jak widać, nie wszyscy. Ale jestem optymistką i nadal będę wierzyła, że może w końcu ludzie zainteresują się tym, co robią i dokształcą się w tej kwestii
_________________ (\_/)
(O.o)
Uwielbiam fotografować. Odkąd mam moją cyfrówkę (juz półtora roku) to napstrykałam ponad 6 tysięcy zdjęć. Najczęściej fotografuję przyrodę i moje zwierzęta ( a mam je całe zoo ;p). Ludziom nie przepadam robić, bo jakoś przeciętnie mi to wychodzi.
Lubie robic zdjecia, strasznie lubie, ale jednak nie mam odwagi by je poazywac publicznie bo fakt faktem boje sie krytyki, wysokiej klasy fotografem nigdy nie bede wiec te zdjecia pozostana tylko dla mnie
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
Uwielbiam robić zdjęcia, podobno wychodzi mi to całkiem nieźle, ale to na razie czysta amatorszczyzna. Zbieram się do kupienia dobrego sprzętu, ale nie jakieś cyfrówki, które automatycznie ostrość ustawiają ;] Fotografuje ludzi, przyrodę, wszystko co wokół. Czasem zwierzęta są dobrymi modelami, ale nie raz trzeba się namęczyć zanim zrobi się dobre zdjęcie. Nad morzem przez 7 dni nie mogłam zrobić zdjęcia zachodu słońca, które by mnie zadowoliło ;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.