Prymas ,dodałam jeszcze kilka fotek:)
*X., Nie miały mieć żadnej wartości;p Poprostu sa to zdjęcia z Krakowow, moich psów,moje itp. Chciałam tylko,żeby je ktos obejrzał:)
Ostatnio zmieniony przez Pausa 2006-12-29, 23:06, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2006-12-30, 11:33
Dobra, ja wartości artystycznej oceniać nie będę, bo nie o to chodzi. Ale co do techniki mam kilka zastrzeżeń. Po kolei:
1. Ta przeróbka zupełnie nie potrzebna. Bardzo zniszczyła zdjęcie i wcale nie dodała mu uroku.
2. Panorama, jak setki innych. Troszkę słaba kompozycja. Nie jest źle, ale jeśli zależało Ci na oryginalności, to Ci się nie udało.
3. Na początku wydawało mi się, że jest całkiem niezłe, ale wtedy spojrzałam w lewy dolny róg i brrr..... zgrrrrroza.
4. Pomniki ładnie wyglądają na tle tej zielenii, jednak kompozycja mi się nie podoba. Jakaś taka nie przemyślana.
5. Niesamowicie rozmazane. Naprawde.
6. Byłoby świetne, gdyby nie to, że prześwietlone. I gdyby piesek miał odpiętą smycz (bo ona brzydko wygląda i przeszkadza).
7. Za ciemne. Nawet nie mam co pisać.
8. Niewyraźne, zdjęcie pewnie z rodzaju: nudzi mi się, nie mam co robić, więc zrobię zdjęcia.
9. Prześwietlone (ale przypuszczam, że celowo, bo zwiększałaś kontrast). I te gwiazdki jakoś mnie nie przekonują. Nie lubię takiego obrabiania zdjęć.
10. O boże, to światło razi mnie w oczy. Bardzo, bardzo złe.
11. Nijakie. Niby dobre, zbyt dużych błędów technicznych nie ma. Ale nie ma tego czegoś. Możnaby to było jakoś ciekawiej pokazać.
Mam nadzieję, że nie przyjmiesz tego, jako czepiania się. To po prostu rady, jakich błędów w przyszłości nie popełniać
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Dobra, ja wartości artystycznej oceniać nie będę, bo nie o to chodzi. Ale co do techniki mam kilka zastrzeżeń. Po kolei:
1. Ta przeróbka zupełnie nie potrzebna. Bardzo zniszczyła zdjęcie i wcale nie dodała mu uroku.
2. Panorama, jak setki innych. Troszkę słaba kompozycja. Nie jest źle, ale jeśli zależało Ci na oryginalności, to Ci się nie udało.
3. Na początku wydawało mi się, że jest całkiem niezłe, ale wtedy spojrzałam w lewy dolny róg i brrr..... zgrrrrroza.
4. Pomniki ładnie wyglądają na tle tej zielenii, jednak kompozycja mi się nie podoba. Jakaś taka nie przemyślana.
5. Niesamowicie rozmazane. Naprawde.
6. Byłoby świetne, gdyby nie to, że prześwietlone. I gdyby piesek miał odpiętą smycz (bo ona brzydko wygląda i przeszkadza).
7. Za ciemne. Nawet nie mam co pisać.
8. Niewyraźne, zdjęcie pewnie z rodzaju: nudzi mi się, nie mam co robić, więc zrobię zdjęcia.
9. Prześwietlone (ale przypuszczam, że celowo, bo zwiększałaś kontrast). I te gwiazdki jakoś mnie nie przekonują. Nie lubię takiego obrabiania zdjęć.
10. O boże, to światło razi mnie w oczy. Bardzo, bardzo złe.
11. Nijakie. Niby dobre, zbyt dużych błędów technicznych nie ma. Ale nie ma tego czegoś. Możnaby to było jakoś ciekawiej pokazać.
Mam nadzieję, że nie przyjmiesz tego, jako czepiania się. To po prostu rady, jakich błędów w przyszłości nie popełniać
Matko kochana! Ja nie jestem profesjonalistą! Niektóre zdjęcia były robione w pośpiechu i całkeim przypadkowo! Ja mam dopiero 14 lat!;p Daj spokuj...Mogłaś poprostu powiedzieć ,że Ci się nie podobają, napewno bym zrozumiała.
Ostatnio zmieniony przez Pausa 2006-12-30, 20:31, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2006-12-30, 20:51
Jeśli je dałaś na forum, to stwierdziłam, że chcesz oceny, a nie tego, żeby wszyscy pisali: "fajne fotki" itd. Ja Ci dałam porcję konstruktywnej krytyki, żebyś wiedziała, jakie błędy robisz. I nie powiedziałam, że mi się nie podobają. Niektóre są dobre technicznie, tylko mają drobne błędy.
_________________ (\_/)
(O.o)
('') ('') This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
a mi sie podobaja... nie znam sie na fotografii, ale są ładne
_________________ All good things come to an end...
;]
*faris
Wysłany: 2006-12-30, 20:57
hXp o tym właśnie pisałam, że niektórzy robią zdjęcia bo LUBIĄ - i nie robią tego, żeby technika była świetna czy coś. jednemu się spodoba bo ładne gwiazdki, innemu nie, temu się spodoba ciemne zdjęcie a drugiemu nie bo nic nie widzi. i po to dała te zdjęcia na forum, żeby własnie mniej więcej tak je ocenic, a nie jakieś profesjonalne pierdoły wypisywac, skoro i tak pewnie dziewczyna nie ma pojęcia takiego jak Ty w tej dziedzinie. jak chcesz dawać takie rady to może komuś kto jest tym bardziej zainteresowany ?
mi się zdjęcia podobają tak średnio. jedne ładniejsze, drugi mniej, ale mogą być fajne są
Wysłany: 2006-12-30, 21:01
No bez przesady, to miałam napisać po prostu: "ble, nie podoba mi się", zamiast powiedzieć, co mi się nie podoba? Ja tu liczyłam na podziękowanie za to, że chce mi się na każde zdjęcie spojrzeć i je opisać. Poza tym, ja wcale nie mam zbyt długiego stażu, jeśli chodzi o zainteresowanie fotografią. Też popełniam dużo błędów. Ale lubię krytykę (o ile jest konstruktywna) i pomaga mi zrozumieć, co robię źle.
_________________ (\_/)
(O.o)
Jeśli je dałaś na forum, to stwierdziłam, że chcesz oceny, a nie tego, żeby wszyscy pisali: "fajne fotki" itd. Ja Ci dałam porcję konstruktywnej krytyki, żebyś wiedziała, jakie błędy robisz. I nie powiedziałam, że mi się nie podobają. Niektóre są dobre technicznie, tylko mają drobne błędy.
Ja chcem ,żeby ludzie tylko mówili ,że fotki są ładne. Chciałam ,żeby powiedzieli czy im się podobają czy niee. Dziękuje za tą "konstruktywną krytykę",napewno niektórych błędów sporóbuje unikać. Ale ja nie jestem alfa i omega i pewnie nigdy nie zrobie zdjęcia bez żadnego błędu! Widzisz ,ja tylko lubie robić zdjęcia...
faris napisał/a:
hXp o tym właśnie pisałam, że niektórzy robią zdjęcia bo LUBIĄ - i nie robią tego, żeby technika była świetna czy coś. jednemu się spodoba bo ładne gwiazdki, innemu nie, temu się spodoba ciemne zdjęcie a drugiemu nie bo nic nie widzi. i po to dała te zdjęcia na forum, żeby własnie mniej więcej tak je ocenic, a nie jakieś profesjonalne pierdoły wypisywac, skoro i tak pewnie dziewczyna nie ma pojęcia takiego jak Ty w tej dziedzinie. jak chcesz dawać takie rady to może komuś kto jest tym bardziej zainteresowany ?
Dzięki za zrozumienie:)
Wysłany: 2006-12-30, 21:07
Otóż to
hXp napisał/a:
Ja tu liczyłam na podziękowanie za to, że chce mi się na każde zdjęcie spojrzeć i je opisać.
Jak dla mnie to się przeliczyłaś...
Zrozum to - nie wszystkich interesuje taki prosesjonalizm jakim Ty się zajmujesz i za przeproszeniem lata mu to koło dupy - np mi, nawet nie chciało mi się czytać Twoich sugestii bo już gdzieś się wypowiadałaś o tym profesjonalizmie i mnie odrzuciło.
hXp napisał/a:
Ale lubię krytykę
Ktoś Ci broni krytykować ? "a feeee, gówniane, nie podoba mi się bla bla bla"
Wysłany: 2006-12-30, 21:10
Z tym, że nie oceniałam jej zdjęć profesjonalnie. Powiedziałam, co zrobić, żeby były ładniejsze i wydaje mi się, że pisałam zrozumiale. Chyba, że ktoś nie rozumie np "kompozycja", ale to nie moja wina, że opuszczał w podstawówce lekcje plastyki.
Pausa napisał/a:
Ktoś Ci broni krytykować ? "a feeee, gówniane, nie podoba mi się bla bla bla"
I jakbym tak napisała, to by było ok?
Cytat:
Ale ja nie jestem alfa i omega i pewnie nigdy nie zrobie zdjęcia bez żadnego błędu!
Dobrze, ja też popełniam naprawdę dużo błędów. Ale nie złoszczę się, gdy mi je ktoś wytknie. [/quote]
Ostatnio zmieniony przez hXp 2006-12-30, 21:13, w całości zmieniany 1 raz
*faris
Wysłany: 2006-12-30, 21:12
hXp napisał/a:
Z tym, że nie oceniałam jej zdjęć profesjonalnie. Powiedziałam, co zrobić, żeby były ładniejsze i wydaje mi się, że pisałam zrozumiale. Chyba, że ktoś nie rozumie np "kompozycja", ale to nie moja wina, że opuszczał w podstawówce lekcje plastyki.
Dziewczyna Ci napisała co o tym myśli, może zamiast ze mną się kłócić chociaż ją uszanujesz ?
A ja stoję po stronie hXp. Bez sensu by było, gdyby każdy post zawierał w sobie mechaniczne "Super! Podoba mi się" albo "Fe! Nie podoba mi się". To jest forum dyskusyjne, a nie jakiś czat i swoje zdanie można, a nawet wypada ze śmiałością szeroko uzasadniać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.