Wysłany: 2008-03-16, 20:39 złamany palec i ręka w szynie :P
Witam. Mam pewien problem, a dotyczy on mojego palca, a właściwie reki, bo mam założoną szynę. w piatek na siatkówce złamałam palca wskazujacego u prawej reki i przez to mam pewne ograniczenia..nawet pisze teraz lewą. Jestem osobą, która nie usiedzi w miejscu i musze sie ruszać, a te 3 tyg. bez w-fu i siatki mnie przerażają. Czy nie mogę wykonywać żadnych ćwiczeń, nie mogę nawet grać w piłkę nożną ? Prosze, poradźcie mi. Czekam na wasze odpowiedzi [/b]
Jak nie możesz usiedzieć, to rób sobie przysiady albo brzuszki do upadłego. Piłka nożna to sport kontaktowy, więc naraziłabyś palec na dalsze kontuzje. Kiedyś też miałem w szynie, ale był tylko wybity. Nie miałem jednak takich dylematów.
proponuję nie ryzykować i odpuścić sobie te trzy tygodnie. doskonale Cie rozumiem z tym ruszaniem. proponuję pobiegać, poćwiczyć mięśnie, porozciągać się, ale NIE NARAŻAĆ PALCA.
JAk Ci się źle zrośnie to będziesz miała przesrane. Powtórne łamanie/nastawianie i kolejne 3 tygodnie w gipsie.
_________________ Taniec jest jak powietrze.. Zacznijmy oddychać ;-)
mozesz robic wszystko co chcesz( tyle, ze muszisz bardziej uwazac na uszkodzona konczyne)np zlamana reka nie przeszkadzala mi w jezdzie na rolkach, ale jak juz chcialem sie lapac autobusu bylo trudniej : >
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.