od d³u¿szego czasu, oko³o pó³ roku borykam siê z problemem zapalenia mieszków w³osowych pod pachami. najpierw pojawia³o siê sporadycznie i znika³o po jakim¶ czasie, nie przeszkadza³o mi tak bardzo. ale potem krostki pojawia³y siê coraz czê¶ciej i w wiêkszej ilo¶ci, a¿ w koñcu zagnie¼dzi³y sie na sta³e .. ;( nie wiem co robiæ, jestem zrozpaczona. jest mi wstyd chodziæ w bluzkach na krótki rêkawek, nie mówi±c ju¿ o lekcjach w-fu, gdzie graj±c w kosza czy siatkê muszê podnosiæ rêce do góry. staram siê robiæ to jak najmniej i tak, ¿eby nikt nie spostrzeg³ mojego problemu, ale to nie jest ³atwe .. w dodatku golenie jest tragedi±. muszê uwa¿aæ na krostki, ¿eby ich nie zahaczyæ, a w konsekwencji golenie jest niedok³adne. by³am nawet u dermatolog. przepisa³a mi tabletki (antybiotyki) unidox i ma¶æ mupirox. na pocz±tku krostki siê zmniejszy³y, a po zaprzestaniu stosowania jest jeszcze gorzej. zaczyna mi siê to pojawiaæ równie¿ na nogach i w okolicach bikini ..
ju¿ nie wiem jak mam sobie radziæ. próbowa³am zmieniaæ antyperspiranty, ale to widocznie nie ich wina, skoro po zmianie nie by³o poprawy. wiem, ¿e wiele dziewczyn ma równie¿ taki problem. pomó¿cie! ( jak wy sobie z tym poradzi³y¶cie? bardzo proszê o odpowied¼. za wszelk± pomoc bêdê niezmiernie wdziêczna. *;
JU¯ NIE CHCÊ SIÊ MÊCZYÆ!
_________________ ' nigdy nie pozwól, aby strach wykluczy³ ciê z gry. " <3
jakich zió³? i jak siê ich u¿ywa? ;>
nie podra¿niam, bo niby czym? je¶li chodzi o golenie, to nie mam innego wyj¶cia, muszê. ¼le bym siê czu³a nieogolona, po za tym to nieestetyczne.
bardzo proszê o jakie¶ rady, pomoc.
my¶lisz ze zio³a na to pomog±? bo co¶ mi sie nie chce wierzyæ ze zio³owa herbatka albo jakie¶ inne ¶wiñstwa za³atwi± sprawê. gdyby by³o tak ³atwo, nie prosi³abym o radê na forum. po za tym to jest wstydliwy problem, niezbyt mi odpowiada rozmawianie o moim problemie w aptece przy jakich¶ starych babciach. xD
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶æ wypowiedzi zamieszczanych przez u¿ytkowników Forum. Osoby zamieszczaj±ce wypowiedzi naruszaj±ce prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mog± ponie¶æ z tego tytuu odpowiedzialno¶æ karna lub cywilna.