Hej Mam taki problem.. mam trądzik już parę lat.. nie wiem co robić... stosowałam już różne maści i żele punktowe... działaa to ale tylko przez parę miesięcy co zrobić ?? macie jakieś domowe sposoby na trądzik??? Czasami wstydzę sie sama siebie z takim trądzikiem Bardzo prosiłabym o pomoc :*
Hmm... No ja tez mam ten problem
Stosuje maść cynkową i także różne żele. Jeżeli bardzo Ci to przeszkadza możesz sie wybrac do dermatologa lub kosmetyczki.
Bardzo dobra jest maść "Duac" ale tylko na receptę i nie wiem jak radzi sobie z trądzikiem. Na pojedyncze wypryski działa bardzo dobrze.
_________________ Możesz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostać gwiazdą
Możesz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
*faris
Wysłany: 2008-03-22, 21:41
Yhm, gdzieś czytałam że maseczka ze spermy dobrze działa na trądzik
No albo zdesperowani smarowali twarz moczem, też ponoć pomaga...
Maseczka z cynamonu, cebuli, aloesu, maść cynkowa, żele oczyszczające, kosmetyki nie zawierające alkoholu, a w ogóle to pewnie do mycia twarzy używasz wody z kranu - co też jest szkodliwe, najlepiej zamienić na dobry tonik/mleczko oczyszczające.
W zalezności od stopnia trądziku, można się wybrać do dermatologa, który przepisze masę kremów, żeli, tabletek ( między innymi antybiotyków), które cholernie dużo kosztują a potem się okaże, że pomogą chwilowo.
Najlepszym wyjściem jest dbać, Dbać, DBAĆ o miejsca zarażone trądzikiem, uważać na to co się je(unikać keczupów, czekolad, czipsów, itd itp) a z czasem samo przejdzie...
Mojej siostrze przeszło po 9 latach.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Jeśli chodzi o trądzik to nie ma na niego lekarstwa.Maści są po to aby osuszyć trądzik.Żele punktowe są fatalne w skutkach i mimo że sa skuteczne nie należy ich stosowac gdyz w przyszłości pozostawiają po sobie ślady w postaci dołków.Trądzik poprostu trzeba przeczekać.A jeśli chodzi co trzeba robić aby go zmniejszyc należy ograniczyć jedzenie czerwonego mięsa.Łykac bratek (można kupić w aptece nie jest drogi).Należy także spożywać mało słodyczy i ogólnie odżywiać się zdrowo.
Skuteczną rzeczą na trądzik jest maść sterydowa należy pójść do dermatologa i poprostu o nią poprosić .Sterydy uzależniają ale trudno sie uzależnić od masci dlatego nalezy ją uzywać punktowo a nie smarowac calą twarz.
o0oliwka
Wysłany: 2008-04-25, 17:06 Re: Trądzik
Z domowych sposobów, nie wiem mi pomogło nie wiem jak to będzie u Ciebie, ale proponuje Ci kupić bratek (herbatkę) i pić regularnie:D a do tego możesz wieczorem stosować maść nagietkową za ok 5zł też jest skuteczna:) ale nie wiem czy pomoże Ci to, wiadomo z resztą sama czytałam kiedyś w Trzynastce, bo tam często takie tematy są, że trądzik trzeba po prostu przeżyć i tyle, owszem podanych jest też kilka różnych kosmetyków by zwalczać trądzik , jednak zapomniałam nazwę, jak coś znajdę to napisze, buziaki:)
poziomka!
Wiek: 13 Dołączyła: 03 Maj 2008 Posty: 24 Skąd: raczej dokąd?
Wysłany: 2008-05-06, 15:06
też mam spory problem z tym
ale ja uważam, że najlepszym sposobem na pozbycie się trądziku to wizyta u dermatologa.
a to jest bzdura, że trądzik trzeba przeczekać!!!
[ Dodano: 2008-05-06, 15:07 ]
przynajmniej ja tak sądzę
Wiek: 13 Dołączyła: 18 Maj 2008 Posty: 13 Skąd: eeeeeeeeeee
Wysłany: 2008-05-18, 18:28
pooowerpuff napisał/a:
Hej Mam taki problem.. mam trądzik już parę lat.. nie wiem co robić... stosowałam już różne maści i żele punktowe... działaa to ale tylko przez parę miesięcy co zrobić ?? macie jakieś domowe sposoby na trądzik??? Czasami wstydzę sie sama siebie z takim trądzikiem Bardzo prosiłabym o pomoc :*
dzisiaj pokazywali w telewizji ze bardzo dobra jest maseczka z glinki zielonej, ciezko mi cokolwiek wiecej powiedziec bo nei uzywalam. Ale czytalam na innych forach ze ludzie wypowiadali sie dosc pozytywnie o niej. Mozna ja kupic w aptece, badz jakis sklepach kosmetycznych.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Ja problemów z trądzikiem nigdy większych nie miałem ale moja siostra owszem. Podobnie jak Ty wszelkie maści działały krótko lub w ogóle... ostatecznie zdecydowała się na jakiś mocniejszy lek z hormonami - problem zniknął.
Jednak z hormonami i antybiotykami trzeba mocno uważać. Sama wątroba mocno od tego dostaje, dlatego trzeba działać pod stałym nadzorem lekarza.
Wysłany: 2008-07-21, 22:15
Lecząc trądzik domowymi sposobami można sobie wyrządzić więcej krzywdy niż pożytku! Nie ma innej rady - trzeba skontaktować się z dermatologiem. Wizyty u niego przecież nic nie bolą, a przynajmniej masz gwarancję, że zajmuje się Tobą specjalista. Dobierze odpowiednie preparaty, zapewne takie, które dostępne są tylko w aptece i tylko na receptę. Jeżeli różne żele i maści nie pomogą, wówczas w grę wejdą antybiotyki. Ale wierz mi, nie ma się czego bać Trądzik trzeba leczyć z głową i najlepiej pod okiem lekarza specjalisty.
Cytat:
Jednak z hormonami i antybiotykami trzeba mocno uważać. Sama wątroba mocno od tego dostaje, dlatego trzeba działać pod stałym nadzorem lekarza.
Zgadza się, skądś to znam... Brałam tak silny antybiotyk, że co miesiąc musiałam robić badania krwi. Podczas kuracji lek wywoływał nieuniknione skutki uboczne, ale opłacało się - uporałam się z problemem raz na zawsze
Ostatnio zmieniony przez _She_ 2008-07-21, 22:20, w całości zmieniany 2 razy
nie wiemy ile masz lat.. ale pewnie za pare lat ci przejdzie albo przynajmniej znacznie sie zmniejszy.. tymczasem polecam maseczke.. drozdze z odrobina wody. smierdzi ale pomaga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.