Forum Dyskusyjne :: Tabletki odchudzające

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Medycyna » Tabletki odchudzające

Tabletki odchudzające
Autor Wiadomość

agulaaa

Wysłany: 2007-01-25, 14:25   Tabletki odchudzające

Chcialabym żeby mi ktoś polecił jakieś tabletki odchudzające dla nastolatek.Jeśli ktoś wie jakie byłyby dobre to prosze pisać.

Takuteńka 

Wysłany: 2007-01-25, 14:26   

A jesteś pewna, że są Ci potrzebne takie tabletki? Jako nastolatka Twoje ciało sie kształtuje dopiero - nie popełnij błędu z tymi tabletkami.

Mandy Moore

KaSieK 

Wysłany: 2007-01-25, 14:29   

Jak już chcesz schudnąć to lepiej poćwicz, a nie faszeruj się jakimiś tabletkami. ;]

#Magda 
z przymrużeniem oka

Wysłany: 2007-01-25, 14:52   

tabletki to suplement diety.
od samych nie schudniesz. musisz ćwiczyć i jeść zdrowo. to wystarczy.

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-01-25, 15:43   

Ludzie, nie sadzicie, ze gdyby takie cudowne tabletki istanialy i dzialaly tak jak to reklamuja na co rusz nowych reklamach to nie byloby problemu odchudzania??? Ze kobiety nie katowalby sie dietami?? Jak juz koiecznie chcesz byc szczuplejsza to zapisz sie na aerobik jakis..

Miodowo.

flying cloud 
wędrowca do świtu

Wysłany: 2007-01-25, 17:24   

Agulaaa, nastolatki nie powinny stosowac tabletek ochudzających!!! Jest mnóstwo skuteczniejszych i zdrowszych metod na odchudzanie skoro już musisz. Twoje ciało nadal się kszytałtuje zarówno jego zewnętrzna forma jak i cały świat wewnętrzny. Procesy te powinny byc naturalne, nie wspomagane niczym.
Zanim zdecydujesz się na farmakologiczne środki spróbuj diety JPM - jedz połowę mniej, czyli jesz wszystko to co zawsze tylko że o połowe mniej. Nie jedz po 17-marchewka i woda mineralna. wicz, zamiast jechac jeden przystanek przejdź się. Nie jedź windą idz po schodach . na prawde pomaga. Wiem z autopsji. nigdy nie należałam do szczupłych ale dzięki prostym zabiegom wyglądam tak jak chcę . TYLKO CIERPLIWOŚCI :)
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .

Wampirzyca :) 

Wysłany: 2007-02-06, 20:18   

flying cloud napisał/a:
Agulaaa, nastolatki nie powinny stosowac tabletek ochudzających!!! Jest mnóstwo skuteczniejszych i zdrowszych metod na odchudzanie skoro już musisz. Twoje ciało nadal się kszytałtuje zarówno jego zewnętrzna forma jak i cały świat wewnętrzny. Procesy te powinny byc naturalne, nie wspomagane niczym.
Zanim zdecydujesz się na farmakologiczne środki spróbuj diety JPM - jedz połowę mniej, czyli jesz wszystko to co zawsze tylko że o połowe mniej. Nie jedz po 17-marchewka i woda mineralna. wicz, zamiast jechac jeden przystanek przejdź się. Nie jedź windą idz po schodach . na prawde pomaga. Wiem z autopsji. nigdy nie należałam do szczupłych ale dzięki prostym zabiegom wyglądam tak jak chcę . TYLKO CIERPLIWOŚCI :)

Popieram, co to za dziewczyna która się odchudza na siłe? Choć jesli kogos uraziłam to jego sprawa co robi ze swoim ciałem. Jeśli ktoś czuję sie za ...puszysty to ma prawo sie tym martwić.

----------
Wzorowa męczycielka biedronek i doktor szajba ;)

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-02-07, 00:14   

Byly kiedys tabletki hamujace laknienie, bliska mi osoba brala je w mlodosci - spowolnialy metabolizm i rzeczywiscie nie chcialo sie jesc. Ale za to byly problemy z wydalaniem, stopniowe uzaleznianie sie od leku,zwroty glowy i odczucia jakby sie bylo na haju. Reasumujac - kolejne g*wno,kolejne motyw wciagania w choroby. Lek na recepte, na szczescie wycofano z rynku.Nazwy nie pamietam ,bozdajze na M.
agulaaa napisał/a:
Chcialabym żeby mi ktoś polecił jakieś tabletki odchudzające dla nastolatek.Jeśli ktoś wie jakie byłyby dobre to prosze pisać.
nie truj sie, nie warto. Radze przejsc na zdrowy tryb zycia, uprawiac sporty,kotrolowac pozeranie i cwiczenia - czyli standrad-rospisywac sie nie bede ,bo mozesz sobie poczytac w necie, poza tym jest to oczywiste.
Who's playing tricks on me?"

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-08, 13:24   

agulaaa napisał/a:

nie bierz zadnego gowna
1 uzaleznisz sie
2 nic nie schudnieszod nich tylko od coroby psychicznej ktora bedzie ich nastepstwem
3 po grzyba chcesz chudnac? najpierw wylecz kompleksy a dopiero potem nadwage [jezeli jakas w tedy bedzie]
4 lepiej pij czerwona herbate z ananasow,oszczedzisz zoladek, poprawisz swoje zdrowie itp

no to tyle

Thar 

Wysłany: 2007-02-08, 13:39   

Tabletki odchudzające to dla młodego organizmu nie jest dobry pomysł. Nieprawdą jest, że można się od nich uzależnić - ale same na pewno nie będą działać. Jeśli już naprawdę bardzo chcesz kup sobie błonnik, pij dużo wody, staraj się systematycznie ćwiczyć, albo zapisz się na jakiś aerobik, gdyż wiem, jak ciężko się samej zmusić do gimnastyki. Pojawiły się na rynku odchudzające herbatki - wymagają one jednak skrupulatności, gdyż trzeba je pić w określonych porach (przed posiłkiem). Staraj się unikać słodyczy i cukrów w ogóle i wyeliminuj jedzenie czy podjadanie późnym wieczorem. Jeśli chcesz zrzucić nawet kilka kilogramów wymaga to ciężkiej pracy, ale się opłaca.

Pawellos93

Wysłany: 2007-02-08, 21:26   

SIema. ja mam ten sam problem co agulaaa. Też chcialbym schudnąc ale nie wiem jak... czytalem o tych tabletkach odchudzających ale to jest tylko suplement diety, wiec zaczalem biegac i mialem diete 1000 kaloryczna ale to jednak nie bylo na moja wytrwalosc... wiec prosze was zebyscie mi polecili jakies tabletki lub jakiegos dietetyka internetowego (oczywsiscie jesli jakis jest) prosze... aktualnie waze ok. 67 kg i wstydze sie tego... wstydze sie nawet chodzic na basen bo mam wrazenie ze wszyscy sie na mnie patrza :( wiec pomozcie :)

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-08, 21:29   

Thar napisał/a:
Pojawiły się na rynku odchudzające herbatki - wymagają one jednak skrupulatności, gdyż trzeba je pić w określonych porach (przed posiłkiem)

Niekoniecznie. Wystarczy rano i wieczoram. Wazne zeby jej nie slodzic.
Pawellos93 napisał/a:
iec prosze was zebyscie mi polecili jakies tabletki lub jakiegos dietetyka internetowego

Idz do zwyklego lekarza. POza tym czy masz stwierdzona nadwage? Pewnie to Twoje widzimisie. Tabletki to najwieksze gowno jakie mozna brac...

Pawellos93

Wysłany: 2007-02-08, 22:38   

do #mokra : nadwagi nie mam stwierdzonej ale poprostu wkurzają mnie te walki tluszczu ktore mam na brzuchu :(

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-08, 22:40   

To zacznij biegac, cwiczyc, rob sobie najpierw 20 brzuszkow rano i wieczorem potem zwiekszaj ich liczbe. Ale czlowieku! Nie faszeruj sie takim gownem!

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-02-09, 01:05   

Mokra napisał/a:
To zacznij biegac, cwiczyc, rob sobie najpierw 20 brzuszkow rano i wieczorem potem zwiekszaj ich liczbe. Ale czlowieku! Nie faszeruj sie takim gownem!

Mokra ma 100% racje... tabletki odchudzajaca to najwieksze gowno jakie tylkoi moze byc.... maja slabe dzialanie... przyczym niszcza żolądek, wątrobe i inne organy... a i czesto wplywaja na sprawy "kobiece" miesiaczka, hormony itp.
Ostatnio zmieniony przez Złośnica 2007-02-09, 01:05, w całości zmieniany 1 raz  

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-09, 01:08   

Ale to facet. Niewazne. Tak czy siak, niepolecam. Moze popracuj nad dieta? Idz do dietetyka najlepiej.

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-02-09, 01:09   Re: Tabletki odchudzające

agulaaa napisał/a:

jak to facet?? :rotfl:
Ostatnio zmieniony przez Złośnica 2007-02-09, 01:09, w całości zmieniany 1 raz  

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-09, 01:10   

Pawellos93 napisał/a:
Też chcialbym schudnąc

Problem?

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-02-09, 01:17   

aaa looz... bo pisalismy do tego drugiego :P to przepraszam.... no ale ona ma ten sam problem bez roznicy... gowno jest gowno!! nie brac i tyle :rotfl:

Thar 

Wysłany: 2007-02-09, 15:09   

złośnica napisał/a:
tabletki odchudzajaca to najwieksze gowno jakie tylkoi moze byc.... maja slabe dzialanie... przyczym niszcza żolądek, wątrobe i inne organy... a i czesto wplywaja na sprawy "kobiece" miesiaczka, hormony itp

Powiedz mi skąd masz takie wiadomości o ich destrukcyjnym dla organizmu działaniu bo wierzyć mi się nie chce. Droższe tabletki mają specjalne osłony ułatwiające połykanie i są łagodniejsze dla żołądka. Można powiedzieć, że każda połykana tabletka robi krzywdę naszemu żołądkowi czy wątrobie. Wątrobę niszczą przede wszystkim alkohol i bardzo silne leki przeciwbólowe (Ketonal). Na miesiączkę wpływa gospodarka hormonalna. Tabletki odchudzające to nie hormony! Na miesiączkę wpływać może jedynie duża utrata masy ciała, która jest spowodowana nadmiernym odchudzaniem, a więc mają jedynie pochodny wpływ.

Odpowiedz do tematu