Forum Dyskusyjne :: Tabletki odchudzające

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Medycyna » Tabletki odchudzające

Tabletki odchudzające
Autor Wiadomość

*faris 

Wysłany: 2007-02-09, 15:59   

Thar napisał/a:
. Można powiedzieć, że każda połykana tabletka robi krzywdę naszemu żołądkowi czy wątrobie.

Bo KAŻDA tabletka robi krzywdę. Nawet te całe witaminy, bo są w nich zawarte związki chemiczne etc. Jeszcze nie słyszałam, żeby jakaś tabletka w żaden sposób nie szkodziła organizmowi. A takie na odchudzanie są najgorsze - zawierają różne substancje, które uzależniają i niszczą w pewien sposób organizm co przyczynia się do "chudnięcia", a w efekcie osłabienia organizmu.
Są lepsze sposoby na schudnięcie. Ćwiczenia codziennie, zdorowe jedzenie - dużo warzyw i owoców, ZERO słodyczy, dużo wody trzeba pić, najlepiej mineralnej, żadnych coli ani nic...
Mumiiiiinki!

Thar 

Wysłany: 2007-02-09, 16:06   

faris napisał/a:
które uzależniają i niszczą w pewien sposób organizm co przyczynia się do "chudnięcia", a w efekcie osłabienia organizmu.

Chyba nie wiesz co mówisz. Takie tabletki spalają i ograniczają odkładanie się tkanki tłuszczowej. Nie niszczą organizmu! Bywają skuteczne bądź też nie - wszystko zależy od organizmu. Nie mają one środków które uzależniają. Moją uzależnić jedynie pośrednio. Gdy osoba widzi rezultaty - tzn. chudnie zaczyna ich dalej używać bądź też nadużywać by przyspieszyć rezultaty.
Zgadzam się, że są dużo lepsze i zdrowsze sposoby na zrzucenie kilku kilogramów Nie jestem zwolenniczką tabletek, ale tym bardziej nie lubię wypisywania bzdur.

*faris 

Wysłany: 2007-02-09, 16:14   

Thar napisał/a:
Chyba nie wiesz co mówisz

Wiem.

Thar napisał/a:
Takie tabletki spalają i ograniczają odkładanie się tkanki tłuszczowej

Za przeproszeniem gó*** prawda. To, że przez pewien czas tak jest, nie znaczy że wspomagają takie odchudzanie. Tak jest tylko NA POCZĄTKU.

Thar napisał/a:
Nie niszczą organizmu!

Niszczą.

Thar napisał/a:
Bywają skuteczne bądź też nie - wszystko zależy od organizmu.

No tak... Ale wiesz, jak przyjdzie pacjentka do lekarza i poprosi o tabletki odchudzające, to co lekarz jej powie ? "Nie dam pani, bo nie wiem jaki ma pani organizm?" phi

Żeby nie było, że znowu nie wiem co mówię - jakieś 8-9 lat temu moja mama zażywała tabletki odchudzające - skutki są takie, że ma zniszczoną wątrobę, zaburzenia w przewodzie pokarmowym, a z tego nagromadziły się inne choroby i powstała cukrzyca... Właśnie, że przez skutek takich tabletek. Więc nie mów mi tu Thar, że nie wiem co mówię, bo wiem doskonale.
Mumiiiiinki!

Thar 

Wysłany: 2007-02-09, 16:27   

faris napisał/a:
Niszczą.

Niszczą w zbyt dużych dawkach. Wpływają niekorzystnie na wątrobę i żołądek ale nie przyczyniają się do poważnych schorzeń. Jedynie pośrednio. Gorsze są tabletki przeciwbólowe o dużych dawkach.

faris napisał/a:
Ale wiesz, jak przyjdzie pacjentka do lekarza i poprosi o tabletki odchudzające, to co lekarz jej powie ? "Nie dam pani, bo nie wiem jaki ma pani organizm?" phi

Tabletki można kupić bezrecepty. Chodziło mi o to, że mogą być skuteczne, ale to nie znaczy, że na 100 kobiet ktore będą je przyjmowac prawidłowo 100% schudnie!

faris napisał/a:
Żeby nie było, że znowu nie wiem co mówię - jakieś 8-9 lat temu moja mama zażywała tabletki odchudzające - skutki są takie, że ma zniszczoną wątrobę, zaburzenia w przewodzie pokarmowym, a z tego nagromadziły się inne choroby i powstała cukrzyca... Właśnie, że przez skutek takich tabletek.

Wiesz co to jest postęp - także w dziedzinie medycyny? To żaden argument. Kiedyś np tabletki antykoncepcyjne powodowały zaburzenia i problemy z zajściem w ciążę a także niekiedy poronienia. Teraz są tabletki antykoncepcyjne nowej generacji. Podobna sytuacja ma się do tabletek odchudzających. Sprawdź ich skład i dopiero się wypowiadaj, proszę. To, że 8-9 lat temu tabletki powodowały takie skutki uboczne, nie oznacza, że teraz także powodują. Wszystko ulega ulepszeniu i poprawie - została wprowadzona i upowszechniona do wielu dziedzin np kontrola jakości.

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-02-09, 22:51   

zaprzeczasz sama sobie... najpierw negujesz moje zdanie piszac, ze skad mam takie wiadomosci, a pozniej piszesz ze niszcza watrobe, zoladek w malych ilosciach... a przeciez ja nie napisalam ze wypali jej watrobe...
a poza tym bez sensu sie klocic...
po co wogole lykac jakie kolwiek tabletki, jest naprawde wiele o wiele lepszych sposobow na to aby schudnac, lepiej sie wziasc w garsc i zaczac uprawiac jakis sport, albo przejsc na zdrowa diete, nie pozbwiajac ogranizu potrzebnych mu witamin. nie widze problemu, po co sie truc?? :/
a co do faris, to dziewczyna ma racje...

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-02-09, 22:54   

Nowosci nowosciami a tradycja tradycja. Tabletki sa dla slabych i niemajacych woli osob z ogromnymi kompleksami. Niech lykaja, narkotyzuja sie i strzelaja brazowa zupa do kibla. Takie sa tego efekty i tyle.

Mania 

Wysłany: 2007-02-10, 12:11   

Ostatnio w Tv w wiadomościach gadali jakieś farmazony o tabletkach odchudzających. Zawierają w swoim składzie amfetamine ale efekt jest powalający. Chudniesz do rozmiarów -36. Zero tłuszczu, same kości. Niszczą tylko wątrobę i jakieś tam jeszcze narządy wewnętrzne. Podobno sa rozpowszechniane przez Internet wiec poszperaj...
złośnica napisał/a:
a i czesto wplywaja na sprawy "kobiece" miesiaczka

Ale to raczej niei wina tabletek ale samego faktu odchudzania i tracenia tkanki tluszczowej.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-02-10, 14:30   

Mania napisał/a:
Ostatnio w Tv w wiadomościach gadali jakieś farmazony o tabletkach odchudzających. Zawierają w swoim składzie amfetamine ale efekt jest powalający. Chudniesz do rozmiarów -36. Zero tłuszczu, same kości. Niszczą tylko wątrobę i jakieś tam jeszcze narządy wewnętrzne. Podobno sa rozpowszechniane przez Internet wiec poszperaj...
To moze niech od razu amfetamine sobie wachnie, po co ma sie rozdrabniac. KUUUU*wa. I Ty jej radzisz poszukac tego w necie? Efekt powalajacy? Taaakk. Gdy bralam dragi wygladalam jak patyk, kiedy odstawilam to przytylam kilkanascie kg w ciagu kilku lat. Czy to jest powod,aby wrocic do nalogu? Watpie. Sama jestem sobie winna,ze nie trzymalam wagi. I W ZYCIU NIE RADZE SIEGAC PO NARKOTYKI -RIKI TIKI, Z TAK GLUPIEGO POWODU. SZCZYT ImBECYLSTWA. I prosze mi sie tu nie tlumaczyc,ze ilosc jest niewielka. Sranko w banko, to uzaleznia.
Who's playing tricks on me?"
Ostatnio zmieniony przez Świeta 2007-02-10, 14:31, w całości zmieniany 1 raz  

Candy 

Wysłany: 2008-10-13, 14:50   

meridia 15 - w dwa tyg schudlam 6 kg

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2008-10-13, 17:19   

ja łykam reduxil chyba tak, sprawdze aż czy dobrze pisze. dobrze.
nie widze zmian po wadze, ale widze po brzuchu.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2008-10-13, 17:49   

Spalanie tluszczu czy brak laknienia?
Who's playing tricks on me?"

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2008-10-13, 18:02   

Świeta napisał/a:
Spalanie tluszczu czy brak laknienia?
redukujacy tkankę tłuszczową.

Marysia9 

Wysłany: 2008-11-14, 08:23   

Cześć;

Wracając do tematu tabletek, ja od dość niedawna stosuje tabletki odchudzanie firmy olimp, stosowała któraś z Was specyfika tej firmy ?

Czy w ogóle ta firma ma jakąś renomę i czy dobrej jakości są te produkty ? Bo powiem szczerze mam dość już swojego brzuszka, muszę coś z tym zrobić :rozpacz:

Odpowiedz do tematu