Forum Dyskusyjne :: (ręceprecz odtybetu) :: Sanatorium
Profesjonalne pozycjonowanie strony internetowej.

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Medycyna » Sanatorium

Sanatorium
Autor Wiadomość

*Apple 

Wysłany: 2007-02-18, 15:21   Sanatorium

Byliście może kiedyś w sanatorium? Jeżeli tak, to jak wspominacie wasz pobyt? I gdzie byliście?

Ja byłam 7 razy w sanatorium:
*3 razy w Goczałkowicach
*3 razy w Jastrzębiu
*1 raz w Rabce

Wspominam to bardzo miło. Takie fajne wakacje w środku roku szkolnego :)
Nie dość,ze można poznać dużo wspaniałych ludzi to także poprawić swoje zdrowie.
Jeżeli jeszcze macie szansę to zachęcam do takiego santorium. Są całkowicie za darmo tylko trzeba trochę poczekac na termin :)
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``

*faris 

Wysłany: 2007-02-18, 16:05   

Jak byłam mała - ok. 4 lat, to byłam razem z mamą i siostrą w Wiśle. Nawet fajnie było, niewiele pamiętam, ale w pokoju byłyśmy z taką fajną rodzinką. Codziennie rano była jakaś gimnastyka i w ogóle. A oprócz tego baseny w okolicy. Często też na jakieś wycieczki się chodziło. Raczej tyle pamiętam. To wspominam dość miło.
Mumiiiiinki!

myszka_miki 

Wysłany: 2007-02-18, 17:28   

ja byłam w sanatorium w liceum, więc wysłali mnie w czasie wakacji i to jeszcze do sanatorium gdzie byłam najmłodsza w towarzystwie.... były 2 osoby o rok starsze ode mnie i 2 osoby o 2 lata starsze a tak to średnia wiekowa 60-65 lat była.... miałam wtedy jakoś 17 lat... więc jako jedyna nie mogłam wychodzić z ośrodka po 21... koszmar.... towarzystwo w postaci 4 osób szło na piffko a ja jedna musiałam siedzieć w budynku.... i jeszcze pokój mi dali z jakąś starą wredną babą....
jedyne co mile wspominam to zabiegi w ciągu dnia..... przy tym bardzo miła obsługa podczas zabiegów.... byłam na morzem więc mile wspominam również wypady w ciągu dnia na plaże....
heh, poznałam wtedy fajnego chłopaka.... pracował w miejscowym szpitalu.... jako pielnęgniarz.... jeszcze długi czas po powrocie do domu utrzymywałam z nim kontakt, potem się jakoś rozmyło....
na dzień dzisiejszy złożyłam papiery o następne sanatorium i liczę że w wakacje gdzieś pojadę.... najlepiej by było nad morzę pojechać.... ale pojadę gdzie dadzą :)

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-19, 11:08   

Nie byłam, a powinnam być- dlaczego? Bo nie chciałam, nie miałam z kim, a sama nie lubie.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

*faris 

Wysłany: 2007-02-19, 12:39   

Ja w sumie mogłąbym się starać, chętnie bym pojechała, ale jakoś te wakacje będą wakacjami pracy... I nici w zypoczynku, no ale praca fizyczna jest najlepszym wypoczynkiem dla umysłu.
Poza tym w Rabce jest b. fajnie. Dużo sąsiadek tam jeździ xD
Mumiiiiinki!

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-19, 12:48   

faris napisał/a:
Poza tym w Rabce jest b. fajnie. Dużo sąsiadek tam jeździ xD
tia wtedy jest ktos kto Cie pilnuje i czujesz się bezpieczna... xD

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

*faris 

Wysłany: 2007-02-19, 12:53   

Dlatego nie zamierzam tam jechać xD Wolałabym w jakieś góry albo nad morze, albo do Wisły :)
Mumiiiiinki!

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2007-02-19, 18:10   

byłem w Rabce (moje pierwsze miłosne podboje, ah) w wieku ledwie "..nastu" lat, potem w Wojnowie.

wspominam to bardzo milo, zwlaszcza Rabke, gdzie koledzy tlumaczyli mi do czego sluza panienki, a panienki tlumaczyly mi do czego sluza niektore czesci mojego ciala. [przez besady ofkors]

ekhm.

no a poza tym co, jakies smieszne zabiegi i ta cala "druga strona medalu". nic przyjemnego.

#Mokra 
mupa

Wysłany: 2007-02-19, 20:55   

yyy.. Muszyna? z 13 lat temu? Co pamietam? Kupy koni na drodze i kiosk kolo dworca glownego w ktorym babcia kupila mi kucyka. Kucyk nie przezyl dlugo bo po powrocie do domu brat obdarl go ze zwierzchniej skorki.. mial taka "zamszowa"...
POza tym wyladowalam tam przez wieczne zapalenia oskrzeli i pluc.

[ Dodano: 2007-02-19, 20:56 ]
Mordred napisał/a:
wspominam to bardzo milo, zwlaszcza Rabke, gdzie koledzy tlumaczyli mi do czego sluza panienki, a panienki tlumaczyly mi do czego sluza niektore czesci mojego ciala. [przez besady ofkors]

i nauczyles sie czegos?

*Apple 

Wysłany: 2007-02-20, 14:23   

faris napisał/a:
Poza tym w Rabce jest b. fajnie.

NOM :) Mnóstwo oddziałów (chyba z 20), góry, duży ogród i kolejka, rzeka. W ogóle fajnie tyle,że podobno ośrodek się zadłużył i zostały tylko 3 oddziały, w reszcie podobno można za 20 zł zamówić nocleg :| Szkoda.

Mokra napisał/a:
i nauczyles sie czegos?

Ja się nauczyłam :D I przeżyłam szok prawdę powiedziawszy ;p
All this time you were pretending
So much for my happy ending ``

iga 2314

Wysłany: 2007-05-06, 13:04   

a ja bylam piec razy w sanatorium dwa razy w kolobrzegu i trzy razy w wojnowie. Z kolobrzegu nie zabardzo pamietam swoj pobyt ale zato doskonale pamietam pobyt z wojnowa bylo naprawde super POZDROWIENIA DLA PANI ALINKI I PANA RYSIA IGA

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2007-05-06, 13:07   

ja byłam kupę razy w sanatorium... ale nigdy jako pacjent xD znajoma mojej babci prowadziła sanatorium w górach izerskich, czasem gdy ich lekarka brała urlop moja babcia była lekarzem... byliśmy mali z bratem i nas zabierała... potem pobyty jako np zielona szkoła... ehh co to były za czasy :P od jakiegoś czasu planuję wypad do Czerniawy własnie... moze w te wakacje wyjdzie?

iga 2314

Wysłany: 2007-05-07, 15:41   

szukam znajomych z sanatorium w wojnowie z 1993, 1994, 1998 roku prosze o kontakt

#luba 
kurewka

Wysłany: 2007-05-07, 15:44   

eeeeee, ja byłam w Ciechocinku przez dwa miesiące... miło, fajnie, dużo zabawy i w ogóle dobrze się bawiłąm.. ale jakis niedouczony bencwał lekarz nie doczytał mojej karty i zaaplikował mi kurację 'taką jak wszystkim'... wyladowałam w szpitalu z zapaleniem płuc ; /

*Yenna 
stop touching me!

Wysłany: 2007-05-07, 22:47   

Apple napisał/a:
faris napisał/a:
Poza tym w Rabce jest b. fajnie.

NOM Mnóstwo oddziałów (chyba z 20), góry, duży ogród i kolejka, rzeka.

Nie! Byłam w Rabce w charakterze osoby odwiedzającej kuzynkę (pech, że akurat był to mokry poniedziałek). Akurat do Rabki mam bardzo blisko, a po tej wizycie nabrałam przekonania, że nigdy nie chce iść do sanatorium. Kuzynka była zachwycona, czywiście, tylko przez towarzystwo. Ja nie.
Ostatnio zmieniony przez Yenna 2007-05-07, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  

DaRkLyNx 

Wysłany: 2008-03-27, 22:30   

drodzy forumowicze, powiedzcie mi prosze czy po dostaniu zaproszenia do sanatorium na konkretny termin można ten termin jakoś opóźnić bądź tez zmienić? prosze was bardzo o odpowiedź

#Mordred 
logiczny diabeł

Wysłany: 2008-03-28, 00:03   

To zależy nie od nas, więc nie tu się dowiaduj.

chem... 

Wysłany: 2008-03-29, 00:13   

Ja byłem 4 razy w Goczałkowicach w tym 3 razy po 108 dni i raz 54 wiec troszke tam przesiedziałem i to była wspaniała przygoda i świetnie się bawiłem i dlatego tak cześto tam wracałem na tak długo :D

Alice2603 

Wysłany: 2008-05-14, 19:04   :)

Mam pytanie: czy ktoś z Was był w sanatorium w Krasnobrodzie (dokładniej skolioza)???
Ja będę jechać w wakacje bądź w roku szkolnym (wolę:)) tylko czekam na decyzję.. ale raczej się dostanę bo mam skolizę 2 stopnia:(
Proszę o odpowiedz

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2008-05-15, 00:22   

Za małolata raz w Rabce i raz w Rymanowie Zdroju. Mgliste wspomnienia ,ale raczej pozytywne ,tym bardziej ,że sami młodzi ludzie tam byli. Teraz gdybym pojechał to trafiłbym pewnie na same starsze osoby ,o nieco odmiennych rozrywkach.

Odpowiedz do tematu