Jak już muszę coś wziąśc to tylko Ketonal, Diclac ( Diclofenacum natrium) , nic innego nie pomaga , noo i czasem Ibuprom Zatoki ale to nie na ból tylko odetkanie zatok nosowych
_________________ . . .
musicie byc jak szalona rzeka
jak tajfun który obala mur
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .
Wysłany: 2007-02-08, 12:39
Nie moge lykac zadnych. Jestem uczulona na paracetamol wiec apapy te sprawy odpadaja. MOge ibuprofen lykac [ibuprom rowniez] ale z kolei mam slaby zoladek i moge szales jak po mocnych prochach. A z kolein amoj zoladek lykaam polprazol....
Wysłany: 2007-02-24, 16:41
Nie biore zadnych lekow przeciwbulowych, akurat na bol brzucha moim jedynym sposobem jest wypicie coli oryginalnej, wiem ze to dziwne ale mi jakos to zawsze pomaga ;]
Rzadko biore jakiekolwiek tabletki ale jeśli już wytrzymać nie moge to pomaga mi Ibuprom. APAP jest tak słaby że nawet jak 2 wezme nic mi nie dają, Pyralgina dobra jest w czasie choroby, no-spa na ból brzucha.
Ketonal, niestety nie dostepny dla wszytstkich bo na recepte. Ale naprawde skuteczny.
_________________ Smutek radości,
gorycz słodkości,
czy Ty czujesz ich smak ?
ciemność jasności,
więzienie wolności,
to jest to, czym żyje Ja
poczatek nieskończoności
głupota mądrości sama niepewność to strach...
Ketonal, niestety nie dostepny dla wszytstkich bo na recepte. Ale naprawde skuteczny.
Ja również go biorę. Jest naprawdę skuteczny. Ale może niestety powodować owrzodzenie żoładka. Warto, gdy się go dłużej przyjmuje, brać leki osłonowe - tez na recepte.
Jest naprawdę skuteczny. Ale może niestety powodować owrzodzenie żoładka
No i trzeba zauważyć że można sie uzależnić od Ketonalu znam taki przypadek:/
_________________ Smutek radości,
gorycz słodkości,
czy Ty czujesz ich smak ?
ciemność jasności,
więzienie wolności,
to jest to, czym żyje Ja
poczatek nieskończoności
głupota mądrości sama niepewność to strach...
Uzaleznić się można od każdego leku - ketonal nie jest wyjątkiem. Niestety ja musze brać Ketonal forte - ale połykam leki osłonowe i jem dużo jogurtów.
Ja może powiem tak... W pierwszy dzień okresu nic mi nie pomaga, a poza tym to na miejscu pierszym Ibuprom max, na drugim Nurofen Forte (chyba forte... nie pamiętam jak się ten mocny nazywa), Panadol max... Nie biorę słabych leków, bo nie działają na mnie.
A ja niepamiętam kiedy jakies przeciwbole brałam, ale jak mnie juz naprawde cos bardzo boli to biore co jest aktualnie w apteczce w domu, moge wszystko brac z wyjątkiem ketonalu, bo nie najlepiej znosze te tabletki jak i inne cuda medycyny zawierające ketoprofen.
_________________ Bo nie siła, lecz charakter daje nam przewagę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.