Wysłany: 2007-02-05, 10:33 Problemy z cera!!tradzik!!
Mam troche nietypowy problem jak na osobe w moim wieku:/. Juz od 8 lat meczy mnie tradzik, wiadomo nie mam caly czas paskudnej twarzy ale zdaza sie ze jest bardzo zle. Bylam juz z tym u 8 lekarzy i kazdy mi przepisuje cos , wiec w rezultacie juz wszystkie srodki dostepne na rynku stosowalam..Pomagaja ale tylko na chwile. Teraz nawet nie moge przyjmowac zadnych lekow doustnych ,bo nie chce dobijac jeszcze bardziej zoladka.
Moze ktos wie , zna jakiegos dobrego specjaliste?? Jestem sklonna probowac wszystkiego , to nie musi byc lekarz , moze jakies ziola czy cos takiego?? Mial ktos taki problem??
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2007-02-05, 11:13
możesz chodzić na ciekły azot, możesz brać hormony, możesz brać antybiotyki, chodzić do dermatologa, wydawać kuuuupe kasy na maście, lekarstwa, toniki ale to nic nie da. z tego jedynie można wyrosnąć. jeżeli chcesz to jakoś zmniejszyć to żadnej czekolady, sól, pieprz, ketchup i inne ostre przyprawy w BARDZO małych ilościach, co jakiś czas możesz sobie zrobić peeling ;]
malutka_22 napisał/a:
moze jakies ziola czy cos takiego?
nie ruszaj tego, szkoda czasu
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
osobiscie bardzo polecam pojscie do gienekologa, poniewaz w moim przypadku poskutkowaly hormony i dopiero od kilku miesiecy moge wychodzic na ulice nie obawiajac sie,ze wezma mnie za trola
malutka_22 napisał/a:
Pomagaja ale tylko na chwile.
ile ta "chwila" trwa,poniewaz preparaty powinno sie zmieniac serdio co miesiac
malutka_22 napisał/a:
moze jakies ziola czy cos takiego??
jesli problem jest powazny,to efekty beda minimalne. Choc radze stosowac profilaktycznie.
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
powiem tak, ja twarz myje tylko zwykla przegotowana woda i smaruje kremem Nivea i nie mam z tym zadnego problemu... ale widze co moj brat uzywa... moze sprobuj,
maść (bez recepty okolo 6-7zl) nie wiem... Benzacne tylko pamieyaj 10%... mojemu bratu pomaga i nakladaj ja tylko i wylacznie na pryszcze, chrostki.... nie na skore bo strasznie wysusza, a i pamietaj dobrze nawilzaj skore, a nie wysuszaj ja tez tak kiedys robilam i bylo jeszcze gorzej. im bardziej sucha skora tym wiecej sie broni i wytwarzaja sie chormony ktore je natluszczaja i wyskakuja pryszcze... w szpitalu mi tak powiedzieli jak lezalam(oczywiscie nie na tradzik, tylko na zapalenie pluc) ale kumpela sie pyatala i jej powiedzieli... takze mozesz sprobowac...
powodzenia!
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
*Apple
Wysłany: 2007-02-06, 13:33
Nie wiem za bardzo jak ci pomóc ale myślę,że też powinnaś nie jeść słodyczy i ostrych rzeczy.
I lepiej żebyś używała swój własny ręcznik, a nie rodzinny.
Nie wiem za bardzo jak ci pomóc ale myślę,że też powinnaś nie jeść słodyczy i ostrych rzeczy.
I lepiej żebyś używała swój własny ręcznik, a nie rodzinny.
oooo... Apple bardzo madrze... czekolada tez powoduje tradzik... i swoj recznik to jest to
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.