Piko
Wysłany: 2008-05-16, 13:03 Probem z nogą
Witam. Chciałbym przedstawić mój problem, mianowicie w środę tj. 14.05.2008r. na lekcji WF graliśmy w piłkę na nierównym boisku. Wcześniej miałem skręconą nogę miałem gips (3 tygodnie) i do dzisiaj noszę ortezę (prawa noga). I własnie podczas kiedy biegłem wpadłem w dołek prawą nogą. Noga mi się wykręciła i poczułem ostry bół. Myślałem że przejdzie ale wieczorem kiedy chciałem zrobić krok, postawiłem stopę i na podłodzę i upadłem. Okazało się że noga jest pod kostką mocno spuchniętai dotykając jej bardzo boli. Teraz aby chodziś muszę stawiać krok na prawy bok nogi. Troche to dziwnie wygląda ale inaczej ścina mnie z nóg i towarzyszy temu niemiłosierny ból. Proszę o waszą pomoc czy powinienem dalej robić okłady i smarować maściami czy udać się do ortopedy?
p.s
wcześniej nogę miałem skręconą w połowie stycznia.
Idź do ortopedy. Choćby po to, żeby dostać odszkodowanie
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Ortopeda.
Mogło dojść do tego, że to co tak długo leczyłeś powróciło.
Miałam tak kiedyś.
Pamiętam, że na treningu chyba. Źle stanęłam, a było to po skręceniu kostki jakiś czas i znów do lekarza musiałam iść. Nie mogłam normalnie chodzić.
Lekarz lepszy, ale te okłady i smarowania maścią nadal rób ;]
_________________ Chce istnieć, żyć i marzyć. Być tajemnicza i pełna nadziei. "... bo chce pokonać pięć tysięcy mórz, by odnaleźć pytanie na życie."
Wysłany: 2008-08-22, 02:13
Czasami po skręceniu wystarczy ultrafastinem posmarowac i na drugi dzień ból przechodzi. Niestety przy powazniejszych kontuzjach koniecznie trzeba odwiedzic lekarza, bo jesli ból nie przechodzi, moze się okazac,że to złamanie. Sama miałam taka niespodziankę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.