sIeMeCzKa ;****
mam problem!! chce schudnac ale nie wiem co powinnam w tym kierunku robic;/ pomozcie!! moze ktos z was juz sie odchudzal i zna jakies dobre sposoby
czekam na odpowiedz
aha i jezeli moglibyscie powiedziec ile to mniej wiecej czsu trwa
z gory dziekuje bUŚśKa;******
pierwsza sprawa to ile wazysz i czy ma to odchudzanie jaki kolwiek sens... czas chudniecia takze zalezy od Twojej wagi...
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
*faris
Wysłany: 2007-02-26, 21:23
A masz nadwagę czy chcesz się odchudzić, bo to modne i koleżanki to robią ?
Jeśli masz nadwagę to idź do lekarza, przepisze Ci odpowiednią dietę. Jeśli nie, to daruj sobie. Anorektyczek jest pełno na świecie, a kości nie są już w modzie.
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
*Apple
Wysłany: 2007-02-26, 21:28
Najlepiej dużo się ruszaj. Takie np sztuki walki pozwolą zrzucić ci niezłe parę kilogramów, a potem będą utrzymywac prawidłową wagę. Tylko jeden warunek - systematyczny trening.
A jeżeli nie masz na to ochoty to rower czy jakieś dłuższe spacery.
Po prostu, ruch, ruch i ruch. No i mniej jedzenia
Odchudzania sie nie uzaje i a bardzo niepotrzebuje ale o wyglad i fugure dbam cwiczac codziennie w domu brzuszek i talie i bioderka
Jak sie odchudzam to zawsze spada mi wszytsko to co mam w porzadku a nigdy to co jest slabym punktem wiec zrezygonlam z diet i przeszlam na wysilek fizyczny i przynosi on zdrowsze i bardziej estetyczne efekty.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Jak naprawde zalezy Ci to idz do lekarza oc Ci wyznaczy diete odpowiednia dla Ciebie i dla Twojej wagi.
Jak znajde taką diete, którą koleżanka stosuje <trwa 9 dni i sa efekty> to napisze.
_________________ Skarb to nie tylko złoto czy srebro!!
'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''
no ja waze 58 kiolo ;/ moze to i nie jest durzo ale chodzi mi ze mam brzuch i niezbyt ladna figure ;/ chcialabym zeby moj brzuch byl troche bardziel plaski
to rob duzo brzuszkow - twoj brzuszek bedzie ladnie umiesniony... jeszcze ladniejszy niz plaski 58 - to nie jest duzo, ale tez zalezy do jakiego wzrostu... powinnas odstawic slodycze i jesc mniej produktow wysokotluszczowych
_________________ ... ŻYJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ MŁODO ...
*faris
Wysłany: 2007-02-27, 19:29
No i ćwicz, skacz na skakance, rób brzuszki, biegaj, jeździj na rowerze, nie jedz słodyczy, za to dużo owoców, odstaw jakieś czipsy i inne tłuste rzeczy, i schudniesz
_________________ Muminki Cię śledzą...
zabiją...
i zjedzą!
Mumiiiiinki!
Wedle wskaznika BMI masz prawidlowa mase ciala.
Wiec nie powinnas sie odchudzac. To raz.
Dwa 9 dniowa dieta jest zabijstwem powolnym dla organizmu. Jak chudnac to systematycznie a nie na ura w ciagu 9 dni, bo tak naprawde nie chudniesz a pozbywasz sie wody.
I GWARANTUJE Ci, ze nie schudniesz z brzucha. On zawsze bedzie odstajacy jesli nie bedziesz go cwiczyla. A jesli schudnie to niewiele i to na samym koncu, jak bedziesz miec patyki zamiast nog i rak...
A piersi spadna Ci o rozmiar.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Miodowo.
Ostatnio zmieniony przez Erill 2007-02-27, 21:44, w całości zmieniany 1 raz
Erill ma racje, jak chcesz sie pozbyć brzucha to lepiej ćwicz, bo jak sie bedziesz tylko odchudzać bez wysilku fizycznego to moze byc tak, ze zbrzucha nie schudnie sz a np. z piersi, nóg i bedziesz dopiero miała nieproporcjonalna figure. Wiem sama po sobie, ze sport daje najlepsze i najtrwalsze efekty, wystarczy troche samozaparcia i nie wymiguj sie, ze sportu nie lubisz, bo jest tyle rzeczy przy ktorych tracisz kalorie ze na bank znajdziesz cos dla siebie... acha i zapewniam, ze samopoczucie bedziesz miec lepsze po wysiłku, więc nie katuj sie dietami, bo one i tak sie wkoncu kończą tym, ze wracaja kilogramki po odstawieniu diety tylko zdrowo sie odzywiaj i ćwicz
_________________ Bo nie siła, lecz charakter daje nam przewagę...
tyjemy wtedy gdy ilośc energi pobranej jest większa od zużytej .... jeżeli zależy Ci na trwałym efekcie to musisz działac systematycznie , dieta nisko węglowodanowa, dużo regularnego cwiczenia, dużo wody niegazowanej. pozbędziesz się wtedy tego co jest nadmiarem i będzie ubywac proporcjonalnie z całego ciała. życzę dużo wytrwałości.
_________________ . . .
musicie byc jak szalona rzeka
jak tajfun który obala mur
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .
bardzo pomocny przy odchudzaniu jest błonnik - daje uczucie sytości przez dłuższy czas. Można go przyjmować w postaci gotowych preparatów, które można kupic w aptece, ale można też przyjmować go wraz z pożywieniem. Ja polecam otręby granulowanie, musli, pieczywo pełnoziarniste Fitness Style, chleb pumpernikiel, kasze. Dużo błonnika mają owoce i warzywa
Wysłany: 2007-04-04, 10:19
Składniki na zupę:
1 główka kapusty,
6 dużych cebul ze szczypiorem,
2 zielone papryki,
6-12 świeżych pomidorów (albo 1-2 puszki),
1 pęczek selera naciowego,
Zioła: pieprz, curry, pietruszkę, koper, czosnek, bazylia, estragon, cząber, oregano itp.
Nie można używać: soli, tłuszczu (nawet kostek rosołowych)!!! Ewentualnie można doprawić sosem sojowym.
Trzeba też pożyczyć od kogoś bardzo duży garnek, żeby wszystkie te warzywa się do niego zmieściły... Ostatecznie można podzielić je na porcje i gotować na raty. Porcja z przepisu wystarcza na cały tydzień, przechowuje się ją w lodówce.
I teraz:
Wszystkie warzywa trzeba pokroić, wrzucić do garnka, zalać wrzącą wodą i zagotować. Po 10 minutach należy zmniejszyć ogień i gotować zupę pod przykryciem tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Zupę tę należy jeść do woli, kiedy tylko poczujecie głód. Zupa ta bowiem praktycznie nie dostarcza kalorii, za to bardzo dużo witamin. Można ją jeść na wiele sposobów, np. w postaci zmiksowanej zupy-krem. Dieta ta więc nie głodzi. Trwa tydzień
Z tego co słyszałam chudnie się od 7 do 10kg i większość dziewczyn z mojej klasy to potwierdziła jeśli nie słowem to wyglądem
_________________ A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak
Wysłany: 2007-04-04, 16:08 Codzienna praca i determinacja
jak sie chce faktycznie schudnac to lepiej zmienic sty zycia a nie rzucac sie na diety w stylu 15 kilo w dwa dni.zastanow sie ile jest niezdrowych rzeczy w twojej codziennej diecie i ile ruchu sobie dostarczasz?zacznij malymi krokami-chodz czesciej na spacery albo jezdzij na rowerze.do tego odstaw ziemniaki, makaron, biale pieczywo i slodycze. w zamian lepiej jesc pieczywo razowe fitness (jak liczysz kalorie to polecam takie ze sliwka), na przekaski warzywa i owoce. efekty beda systematyczne ale trwale i bez efektu jojo:)Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.