Forum Dyskusyjne :: OdChUdZaNiE?? co?? jak??

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Medycyna » OdChUdZaNiE?? co?? jak??

Przesunięty przez: Mokra
2007-02-27, 22:32
OdChUdZaNiE?? co?? jak??
Autor Wiadomość

MaLiN@a

Wysłany: 2007-02-26, 21:18   OdChUdZaNiE?? co?? jak??

sIeMeCzKa ;****
mam problem!! chce schudnac ale nie wiem co powinnam w tym kierunku robic;/ pomozcie!! moze ktos z was juz sie odchudzal i zna jakies dobre sposoby :super:
czekam na odpowiedz
aha i jezeli moglibyscie powiedziec ile to mniej wiecej czsu trwa :P
z gory dziekuje bUŚśKa;******

kotlecik 

Ostrzeżeń:
 1/3/6

Wysłany: 2007-02-26, 21:20   

trwa długo.. jeżeli chcesz to przygarnę od ciebie z 8kg xD

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-02-26, 21:21   

pierwsza sprawa to ile wazysz i czy ma to odchudzanie jaki kolwiek sens... czas chudniecia takze zalezy od Twojej wagi...

*faris 

Wysłany: 2007-02-26, 21:23   

A masz nadwagę czy chcesz się odchudzić, bo to modne i koleżanki to robią ?

Jeśli masz nadwagę to idź do lekarza, przepisze Ci odpowiednią dietę. Jeśli nie, to daruj sobie. Anorektyczek jest pełno na świecie, a kości nie są już w modzie.
Mumiiiiinki!

*Apple 

Wysłany: 2007-02-26, 21:28   

Najlepiej dużo się ruszaj. Takie np sztuki walki pozwolą zrzucić ci niezłe parę kilogramów, a potem będą utrzymywac prawidłową wagę. Tylko jeden warunek - systematyczny trening.

A jeżeli nie masz na to ochoty to rower czy jakieś dłuższe spacery.
Po prostu, ruch, ruch i ruch. No i mniej jedzenia ;)

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-02-26, 22:45   

Odchudzania sie nie uzaje i a bardzo niepotrzebuje ale o wyglad i fugure dbam cwiczac codziennie w domu brzuszek i talie i bioderka :)
Jak sie odchudzam to zawsze spada mi wszytsko to co mam w porzadku a nigdy to co jest slabym punktem wiec zrezygonlam z diet i przeszlam na wysilek fizyczny i przynosi on zdrowsze i bardziej estetyczne efekty.

Miodowo.

Idia 
pomaluj mi paznokcie

Wysłany: 2007-02-27, 15:44   

Jak naprawde zalezy Ci to idz do lekarza oc Ci wyznaczy diete odpowiednia dla Ciebie i dla Twojej wagi.
Jak znajde taką diete, którą koleżanka stosuje <trwa 9 dni i sa efekty> to napisze.

'' - Ludzie przybierają wciąż nowe maski...
- A co kryje się pod tymi maskami?
- Cała masa gówna. ''

MaLiN@a

Wysłany: 2007-02-27, 18:46   

no ja waze 58 kiolo ;/ moze to i nie jest durzo ale chodzi mi ze mam brzuch i niezbyt ladna figure ;/ chcialabym zeby moj brzuch byl troche bardziel plaski :P

*Lenka 
yeah

Wysłany: 2007-02-27, 19:25   

to rob duzo brzuszkow - twoj brzuszek bedzie ladnie umiesniony... jeszcze ladniejszy niz plaski :P 58 - to nie jest duzo, ale tez zalezy do jakiego wzrostu... powinnas odstawic slodycze i jesc mniej produktow wysokotluszczowych ;)

*faris 

Wysłany: 2007-02-27, 19:29   

No i ćwicz, skacz na skakance, rób brzuszki, biegaj, jeździj na rowerze, nie jedz słodyczy, za to dużo owoców, odstaw jakieś czipsy i inne tłuste rzeczy, i schudniesz
Mumiiiiinki!

MaLiN@a

Wysłany: 2007-02-27, 21:11   

Idia : byla bym wdzieczna gdybbys napisala mi jaka to dieta :) )) oczywiscie jak znajdziesz ;) ))

[ Dodano: 2007-02-27, 21:12 ]
a wzrostu to mam 160 cm

Erill 
Tęskniąca Dzioucha

Wysłany: 2007-02-27, 21:42   

Wedle wskaznika BMI masz prawidlowa mase ciala.
Wiec nie powinnas sie odchudzac. To raz.
Dwa 9 dniowa dieta jest zabijstwem powolnym dla organizmu. Jak chudnac to systematycznie a nie na ura w ciagu 9 dni, bo tak naprawde nie chudniesz a pozbywasz sie wody.
I GWARANTUJE Ci, ze nie schudniesz z brzucha. On zawsze bedzie odstajacy jesli nie bedziesz go cwiczyla. A jesli schudnie to niewiele i to na samym koncu, jak bedziesz miec patyki zamiast nog i rak...
A piersi spadna Ci o rozmiar.

Miodowo.
Ostatnio zmieniony przez Erill 2007-02-27, 21:44, w całości zmieniany 1 raz  

A. 

Wysłany: 2007-03-01, 11:37   

Erill ma racje, jak chcesz sie pozbyć brzucha to lepiej ćwicz, bo jak sie bedziesz tylko odchudzać bez wysilku fizycznego to moze byc tak, ze zbrzucha nie schudnie sz a np. z piersi, nóg i bedziesz dopiero miała nieproporcjonalna figure. Wiem sama po sobie, ze sport daje najlepsze i najtrwalsze efekty, wystarczy troche samozaparcia i nie wymiguj sie, ze sportu nie lubisz, bo jest tyle rzeczy przy ktorych tracisz kalorie ze na bank znajdziesz cos dla siebie... acha i zapewniam, ze samopoczucie bedziesz miec lepsze po wysiłku, więc nie katuj sie dietami, bo one i tak sie wkoncu kończą tym, ze wracaja kilogramki po odstawieniu diety tylko zdrowo sie odzywiaj i ćwicz :D

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2007-03-01, 14:28   

zdrowe odzywianie i aktywność fizyczna.... zero słodyczy, tłustych potraw, wiecej warzyw owoców... biegaj, ćwicz, tancz, pływaj....

flying cloud 
wędrowca do świtu

Wysłany: 2007-03-02, 15:27   

tyjemy wtedy gdy ilośc energi pobranej jest większa od zużytej .... jeżeli zależy Ci na trwałym efekcie to musisz działac systematycznie , dieta nisko węglowodanowa, dużo regularnego cwiczenia, dużo wody niegazowanej. pozbędziesz się wtedy tego co jest nadmiarem i będzie ubywac proporcjonalnie z całego ciała. życzę dużo wytrwałości.
a jednocześnie tak tajemniczy
jak księzyc co wygląda tu zza chmur
. . .

Trendi 

Wysłany: 2007-04-04, 10:07   

bardzo pomocny przy odchudzaniu jest błonnik - daje uczucie sytości przez dłuższy czas. Można go przyjmować w postaci gotowych preparatów, które można kupic w aptece, ale można też przyjmować go wraz z pożywieniem. Ja polecam otręby granulowanie, musli, pieczywo pełnoziarniste Fitness Style, chleb pumpernikiel, kasze. Dużo błonnika mają owoce i warzywa
:ok:

Kiyoko 
Zła natura

Wysłany: 2007-04-04, 10:19   

Składniki na zupę:

1 główka kapusty,
6 dużych cebul ze szczypiorem,
2 zielone papryki,
6-12 świeżych pomidorów (albo 1-2 puszki),
1 pęczek selera naciowego,
Zioła: pieprz, curry, pietruszkę, koper, czosnek, bazylia, estragon, cząber, oregano itp.
Nie można używać: soli, tłuszczu (nawet kostek rosołowych)!!! Ewentualnie można doprawić sosem sojowym.

Trzeba też pożyczyć od kogoś bardzo duży garnek, żeby wszystkie te warzywa się do niego zmieściły... Ostatecznie można podzielić je na porcje i gotować na raty. Porcja z przepisu wystarcza na cały tydzień, przechowuje się ją w lodówce.

I teraz:
Wszystkie warzywa trzeba pokroić, wrzucić do garnka, zalać wrzącą wodą i zagotować. Po 10 minutach należy zmniejszyć ogień i gotować zupę pod przykryciem tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Zupę tę należy jeść do woli, kiedy tylko poczujecie głód. Zupa ta bowiem praktycznie nie dostarcza kalorii, za to bardzo dużo witamin. Można ją jeść na wiele sposobów, np. w postaci zmiksowanej zupy-krem. Dieta ta więc nie głodzi. Trwa tydzień

Z tego co słyszałam chudnie się od 7 do 10kg i większość dziewczyn z mojej klasy to potwierdziła jeśli nie słowem to wyglądem
A bogowie grają w kości i nie pytają wcale czy chcesz przyłączyć się do gry (. . . ) Bogowie kpią sobie z twojego poukładanego życia (. . . ) nie przejmują się zbytnio ani naszymi planami na przyszłość ani oczekiwaniami. Gdzieś we wszechświecie rzucają kości i przypadkiem wypada twoja kolej. I odtąd zwyciężyć lub przegrać - to tylko kwestia szczęścia.
Borys Pasternak

arielka1 

Wysłany: 2007-04-04, 16:08   Codzienna praca i determinacja

jak sie chce faktycznie schudnac to lepiej zmienic sty zycia a nie rzucac sie na diety w stylu 15 kilo w dwa dni.zastanow sie ile jest niezdrowych rzeczy w twojej codziennej diecie i ile ruchu sobie dostarczasz?zacznij malymi krokami-chodz czesciej na spacery albo jezdzij na rowerze.do tego odstaw ziemniaki, makaron, biale pieczywo i slodycze. w zamian lepiej jesc pieczywo razowe fitness (jak liczysz kalorie to polecam takie ze sliwka), na przekaski warzywa i owoce. efekty beda systematyczne ale trwale i bez efektu jojo:)Powodzenia

Odpowiedz do tematu