*Apple
Wysłany: 2007-04-30, 11:32 Mania prześladowcza
Mania prześladowcza to po prostu uczucie prześladowania. Cały czas, gdzieklowiek wyjdziesz, czujesz się jakby ktoś cię śledził. Nie masz chwili spokoju, tylko lęk, lęk i lęk.
Chorował ktos kiedyś na to albo choruje?
Ja już na szczęście ozdrowiałam, ale chwilami to było naprawdę irytujące.
Jabluszko a kiedy nam napiszesz, ze masz jeszcze schizofrenie i depresje???
i btw
Cytat:
Mania – zaburzenie psychiczne o charakterze zaburzeń afektywnych; zespół objawów, które można podzielić na cztery grupy:
- emocjonalne: nastrój euforyczny, ekspansywny i podwyższony, często towarzyszy mu irytacja i drażliwość
- poznawcze: wielkościowy charakter myśli (w skrajnych przypadkach są urojenia wielkościowe); gonitwa myśli, zawyżona samoocena
- motywacyjne: nadmierne pobudzenie, nadaktywne zachowanie - np. gadatliwość
- somatyczne: obniżona potrzeba snu - hiposomnia
Mania samodzielnie występuje niezwykle rzadko (taka chroniczna forma manii nazywana jest chronicznym zaburzeniem hipomaniakalnym lub osobowością hipomaniakalną). Zwykle jednak mania pojawia się na przemian z epizodami depresyjnymi - wtedy mamy do czynienia z depresją dwubiegunową (zaburzeniem maniakalno-depresyjnym).
To jest sama mania. Przesladowcza to juz ukonketnienie. Slabo mi sie wydaje zebys "ozdrowiala" i na dodatek tak otwarcie o tym mowila..
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Miodowo.
*Apple
Wysłany: 2007-04-30, 21:57
Erill napisał/a:
na dodatek tak otwarcie o tym mowila..
nie wstydzę się swoich poglądów ani problemów. Poza tym nie gadaj bez sensu tylko mi pomóż!
Nie mowie, ze sie wstydzisz. Mowie raczej o tym, ze sobie je roisz... - w sensie problemy.
Apple napisał/a:
Poza tym nie gadaj bez sensu tylko mi pomóż!
Tjaaaa...
Jak juz tak bardzo nie masz co robic tylko zawracac d*** ludziom ktorzy ucza sie po to by pmagac innym - nawet tym co maja wybujala wyobraznie - idz do psychologa, ktory stwierdzi ze jestes hipohondrykiem i z tego Cie bedzie leczyl. Tu masz moja pomoc.
_________________ Dobrą stroną upadania jest to, że dajemy naszym przyjaciołom szanse by nas podtrzymali
Mania prześladowcza to po prostu uczucie prześladowania. Cały czas, gdzieklowiek wyjdziesz, czujesz się jakby ktoś cię śledził.
mam to samo, gdziekolwiek sie nie ruszę czuję na plecach oddech mojej żony... trwało to kilka dobrych lat, kiedy jej matka uświadomiła mnie że ona rzeczywiście wszedzie ze mną chodzi... nie taki diabeł straszny
Cytat:
Tobie też sie udało? ... zaskakujące co medycyna może zdziałać ^^
Wysłany: 2007-05-04, 11:27
Asystent napisał/a:
Cytat:
Tobie też sie udało? ... zaskakujące co medycyna może zdziałać ^^
To znaczy prawie,że ozdrowiałam, bo w niedzielę mam iść do parku sprzedawać lody na świeżym powietrzu i już się boję, gdyż mam pełno wrogów! Ale idę tam specjlanie dlatego,ażeby się przemóc i wygrać nad tą dolegliwością!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.