Wysłany: 2007-09-09, 09:31 Kac
Mam głupie pytanie
Czym jest spowodowany brak kaca? wg wikipedii kac pojawia sie przez:
Cytat:
Organizm ludzki przekształca alkohol etylowy w aldehyd octowy, następnie w kwas octowy, a na końcu w dwutlenek węgla. Najprawdopodobniej to właśnie aldehyd octowy działa negatywnie na organizm, powodując ból głowy, nudności i ogólne osłabienie. Kolejną przyczyną kaca jest fakt, że etanol wypłukuje z organizmu mikro- i makroelementy.
a w tym rzecz że ja czesto chleje od 3 lat, czasem do nieprzytomności a jeszcze nigdy na drugi dzień nie posiadałem kaca. Coś ze mną źle?
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-09-09, 12:48
Oczywiście bo jeśli pijesz od 13 roku życia to jest z Tobą coś nie tak i nie dlatego że nie miewasz kaca.
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
No a znajdziesz teraz kogoś kto zaczyna pić jak ma 18 lat?
tak ja znam i to bardzo duzo osob. własciwie wiele moich znajomych nie piło do 18 roku zycia. Ja tez zaczelam rok temu, to znaczy nie pije, ale rok temu mi sie zdazylo wypic pierwszy raz, a mam 18 lat i jakos nie jest to dla mnie dziwne, bo wogole nie ciagnie mnie do alkoholu.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
Ostatnio zmieniony przez Złośnica 2007-09-09, 20:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-09-09, 21:38
Zapewne masz kaca tak potężnego że wydaje ci się że go nie masz. Czytałeś Paragraf 22? Tam występował bohater który nigdy nie spał. Tzn Spał ale śniło mu się że czuwał całą noc. Te sny były tak realistyczne że bohater budził się zmęczony i niewyspany jakby nie spał całą noc. Masz po prostu coś z dynią.
Głupie pytanie? to i odpowiedź durna
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
[Sähköinen sensuuri 19-06-2008]
Ostatnio zmieniony przez Códak 2007-09-14, 14:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-09-10, 15:51
Złośnica napisał/a:
własciwie wiele moich znajomych nie piło do 18 roku zycia
ja mówie o sferach niższych, Brooklyn, gwałty, morderstwa, porachunki gangów... tzn, ja też znam pare osób które mają 18 lat i nigdy nie piły, ale są one płci żeńskiej. Dziewczyną raczej sie nie zdarza pić i pisałem raczej o takich strefach menelskich jak moje
Rdzawa napisał/a:
mam 16 i piłam tylko 2 razy i to symbolicznie po pół kieliszka szampana ;]
też zdazyło mi sie wypic symbolicznie!
Códak napisał/a:
Zapewne masz kaca tak potężnego że wydaje ci się że go nie masz.
możliwe ^^
A tak poza tym jest różnica miedzy piciem dziewczyn i chlaniem chłopaków, bo dziewczyna wypije jedno piwo towarzysko i konczy, a u nas jest tak ze sie konkretnie umawiamy z kolegami kiedy popijawa itd chociaż znam dwie dziewczyny w moim wieku które piją więcej wódy niż moja babcia herbatki, i dwie w wieku 14 lat które zaczynają dzień od kielicha... smutne ale prawdziwe
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-09-10, 17:28
Użyszkodnik napisał/a:
a w tym rzecz że ja czesto chleje od 3 lat, czasem do nieprzytomności a jeszcze nigdy na drugi dzień nie posiadałem kaca. Coś ze mną źle?
nie rozumiem tego tematu.
chwalisz się? chcesz zabłysnąć? a może źle Ci z tym, że nigdy nie miałeś kaca?
współczuję Ci jedynie głupoty, no i zyczę powodzenia i świetlanej przyszłości z ulubionym nawykiem.
Wysłany: 2007-09-10, 20:16
widze że ostro mnie pojechała...
nie, chciałem tylko zapytać kochana Magdo czy wszystko ok bo skoro normalnie jest kaca mieć a ja go nie posiadam tzn że chyba coś ze mną źle i nie wiem w jakim kierunku sie leczyć. Nie mówie że chcem miec kaca tylko naturalnym odruchem bezwarunkowym jest "Bezpieczeństwo". Ale chyba Ciebie to nie dotyczy Madziu bo skoro "nie rozumiesz tego tematu" tzn że trzeba było sie uwalic na dupe i siedzieć w podstawówce bo tam naprawde uczyli "czytać ze zrozumieniem". Buziaki dla ciebie
Zlosnica ,w niektorych rejonach polski ponoc "chcem" jest poprawne xD ponoc xD
"Czym jest spowodowany brak kaca? wg wikipedii kac pojawia sie przez"
za duzo sie masturbujesz , moze dlatego xDxDxDxD
"a w tym rzecz że ja czesto chleje od 3 lat, czasem do nieprzytomności a jeszcze nigdy na drugi dzień nie posiadałem kaca. Coś ze mną źle"
jak cwiczysz prawa reke, to problemow przez podnoszenie kieliszka czy butelczyny ni ma
czizus
_________________ "I always feel like somebody's watching me
And I have no privacy
I always feel like somebody's watching me
Who's playing tricks on me?"
Wiek: 23 Dołączyła: 14 Sie 2006 Posty: 2326 Skąd: Kraków!
Wysłany: 2007-09-14, 09:32
Użyszkodnik, pokazałeś jedynie to, jak żałosnym człowieczkiem jesteś, więc w dalszym ciągu zyczę Ci 'sukcesów' o ile takowe istnieją w karierze alkoholika.
btw. czytać i to ze zrozumieniem umiem od dawna, Ty natomiast chyba nie za bardzo.
Wysłany: 2007-09-15, 11:56
Złośnica napisał/a:
moze do psychologa
możesz iść, nie zatrzymuje
Świeta napisał/a:
w niektorych rejonach polski ponoc "chcem" jest poprawne
właśnie ;]
Świeta napisał/a:
za duzo sie masturbujesz , moze dlatego xDxDxDxD
no być może, muszę sie ograniczyć
Magda napisał/a:
Użyszkodnik, pokazałeś jedynie to, jak żałosnym człowieczkiem jesteś, więc w dalszym ciągu zyczę Ci 'sukcesów' o ile takowe istnieją w karierze alkoholika.
btw. czytać i to ze zrozumieniem umiem od dawna, Ty natomiast chyba nie za bardzo.
życzę pisze się przez "ż" jeśli akurat o ten wyraz ci chodziło bo "zyczę" w słowniku nie znalazłem...
Wy jacyś zamknięci w sobie jesteście? Zauważyłem że jak ktoś nowy coś napisze to go "jeździcie"
Ale ja sie ciesze że tutaj jestem anonimowy ciekawe co by było gdybyście sie dowiedzieli kim jestem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.