Wysłany: 2008-04-12, 00:07 Ile razem przeszliście chorób?
Jak macie czym to sie pochwalcie ja jestem już weteranem;p
Mam 15 lat mialem 2 razy złamaną lewą ręke i 1 raz prawą .Mialem raz złamaną noge.Naderwane ścięgno achillesa.Guzowatoś kolana(8 miesięcy bez sportu)
Teraz mam torbiela w zatoce i bd miał operacje 6 maja a i jeszcze mam skrzywienie kregosłupa i hipolordoze.
Tyle chorób nieźle co nie
Ale mimo tego gram w piłkę nożną bo to lubie i sie nie przejmuje moimi kontuzjami.
_________________ Chce byś wysłuchał tych słów o jedno proszę pozwól
Znajdź w sobie silę na dobro na wiedzę i na rozum
Zatrzymajmy się w pędzie nikt nie pamięta po co biegnie
Czy na pewno po szczęście czy sam bieg nie jest biegu sensem
Nic nie jest pewne ja przecież sam wciąż pytam
Szukam sposobów by kiedyś polecieć jak Ikar
Na skrzydłach tej wolności
I jeśli mam jak on spaść to spadnę jak on
Ale szczęśliwy bo żyłem naprawdę..
Nie byłam połamana, zwichnięta, uchynięta etc.
Raz miałam powyłamywane palce u dłoni, jak w trakcie spadania z piętrowego łóżka zahaczyłam nimi o parapet.
No i mam anemie[?], odkrytą niedawno przez panią pielęgniarkę, kiedy oddawałam krew, więc jej rzetelności nie moge do końca potwierdzić. Ale jest.
_________________ "Codziennie tak próbuje Cię powoli Chce byś na długo starczył mi, zachował smaki i kolory. Czytam Twój skład.. znam prawie go na pamięć, a jednak dziwie się gdy smak jest inny niż ten opisany."
Bardzo rzadko choruję. Jedyna warta wspomnienia rzecz to ospa wietrzna. Paskudna sprawa . Dobrze że przeszedłem to w dzieciństwie. Nie chciałbym teraz się z tym użerać. Brr.
_________________ "Zgaś moje oczy: ja Cię widzieć mogę,
Uszy zatrzaśnij: ja Ciebie usłyszę -
I ja do Ciebie bez nóg znajdę drogę
I bez ust krzyk mój cisnę w Twoją ciszę"
*Apple
Wysłany: 2008-04-18, 21:40
Wiesz Maciejuu77, a ja ostatnio stwierdziłam, że jestem wrakiem. I też się tym nie przejmuję, ale chwalić sie nie będę, bo rzeczywiście do chwalenia to nie jest...^^
Zerwane ścięgno w kolanie, potłuczone / zwichnięte nadgarstki, naderwany jakiś 'róg' miednicy, wycinanie 3 znamion, jałowa martwica drugiej głowy trójstopia w prawej stopie, jakaś dziwna cecha krwii (dzięki temu kategorię D w wojsku można zgarnąć) itd.
Ogólnie możnaby długo pisać ale z książeczką zdrowia obok.
A ja nigdy nic nie miałam złamanego choć zaliczyłam pełno upadków i w ogóle.. A moje wypadki gdy potrącały mnie samochody kończyły się jedynie (dobrze że jedynie) lekkimi wstrząśnieniami mózgu. Ogólnie rzecz biorąc rzadko choruję na takie wirusowe choroby, ale mam jedną porządną i przewlekłą na którą lekarstwa są refundowane ale nikomu jej nie życzę, bo ściśle rzecz biorąc nikt nie wie co to - lekarze badają mnie wzdłuż i wszeż i nic nie wiedzą; ostatecznie po prostu od grudnia 2005 cierpię na codzienne bóle głowy - głowa boli mnie bez przerwy; raz mocniej raz mniej, nadto zdaża mi się z tego bólu wymiotować kwasem żołądkowym, mdleć i mieć zaniki pamięci - lekarze orzekli że to padaczka bez obiawowa, ale moim zdaniem to śmiechu warte - strzeżcie się bóli głowy :P xD
Masz sie czym chwalić Macieju, naprawdę. Każdy ma jakieś choroby i nie ma się z czego cieszyć. Przez 17 lat życia miałam tylko zwyczajne przeziębienia, ewentualnie dziecięce choroby. Jesienią 2006 zaczął się koszmar. I szpital ciągle. W jednym zaraziłam się zapaleniem płuc i wróciłam tam znowu Tak mi minął poprzedni rok szkolny - od szpitala - do lekarza. Koło. A mnie tylko [!!!] bolała głowa, nikt nie wiedział, co mi jest...
margoth.90 napisał/a:
ostatecznie po prostu od grudnia 2005 cierpię na codzienne bóle głowy - głowa boli mnie bez przerwy; raz mocniej raz mniej,
mnie też, ale od jakiegoś 1,5 roku nie znaleziono diagnozy. Odkąd nie biorę proszków, znowu to wróciło. Rozumiem też żyję z bólem..
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
myśle że teraz jesteś idolem nastolatek...
wszystkie te kontuzje mogą a nawet będą miały odzwierciedlenie w przyszłości... choć jeśli Ci z tym dobrze to życzę powodzenia... i jak to mówią "połamania nóg" ^^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.