Forum Dyskusyjne :: Fobie

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Medycyna » Fobie

Fobie
Autor Wiadomość

#Mokra 
Bobson

Wysłany: 2007-06-16, 18:32   

hXp napisał/a:
clowny

Musze Ci poweidziec ze rowniez odczuwam dyskomfort jak je widze. W ogole nei sa smieszne, sa dziwni i tacy... sztuczni. A fe.

I brudne mokre nacznia, nie mowic o surowym iesie. Slabo mi jak mam go dotknac. Nie mowie o ludzkim bo mnei nie ruszy. Ale zwierzece do jedzenia. A fe.

Zielona 

Wysłany: 2007-06-16, 18:39   

Mokra napisał/a:
Musze Ci poweidziec ze rowniez odczuwam dyskomfort jak je widze. W ogole nei sa smieszne, sa dziwni i tacy... sztuczni. A fe.

Zgadzam sie z Mokra... mi sie wydaje ze sie zaraz zmienia w cos dziwnego, ale to moze od ogladania jakis glupich kreskowek kiedy bylam mala. :rotfl:

Genesis 

Wysłany: 2007-06-17, 09:03   

mam hemofobie (boje sie szczykawek ,zwlaszcza pobierania krwi), arachofobie (jezuu jak widze pajaka to normalnie nerwicy dostaje na miejscu, nawet jak pajak ma nie wiecej niz 5 mm) ,boje sie (co mosze wydawac sie glupie) nozy i naprawde jak widze ,ze ktorys czlonek mojej rodziny cos kroi nozem ,albo smaruje chleb, po prostu wychodze z kuchni...

Złośnica 
burżuazja

Wysłany: 2007-06-18, 01:42   

nie lubie tych wszystkich obslizgłych robakow. Typu glizdy itp.
Kiedy tez 'bałam' sie ciszy... zawsze przerazala mnie taka pustka i w glowie same zaczynaly wytwarzac sie prze rozne dzwieki, po prostu wyobraznia mocna dzialala. Ale teraz jednak ja kocham, mozna to przezwyciezyc. Nie lubie tez wsiadac do pociagu, nie cierpie tych schodow, zawsze mam wrazenie ze noga mi sie poslizgnie i wpadne pod pociag. No i od pewnego czasu zaczelam bac sie wody, gdyz poniewaz, jacys chlopacy wrzucili mnie do wody kiedy bylam po zastrzykach i nie moglam plywac.

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-18, 12:08   

I jeszcze zapomniałam że mdleje na widok krwi. Jak idę na badania to pielęgniarki wiedzą z kim maja doczynienia i od razu kładą mnie na leżance.
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

Jagoda 

Wysłany: 2007-06-18, 13:52   

Ja mam taką fobię, że jak mam wstać rano, to w nocy się budzę i boję się, że zaśpię:). Parę razy już mi się zdarzyło lunatykować w nocy i o 2 brać prysznic xD

goszka 
*oczy wariata*

Wysłany: 2007-06-19, 23:33   

boję się pająków i piwnic. w tym momencie wydaje mi się, że to wszystko

Sawka 
Forget the world...

Wysłany: 2007-06-20, 06:40   

Złośnica napisał/a:
Nie lubie tez wsiadac do pociagu

A ja lubię wsiadać, tylko popołudniu :rotfl:

Złośnica napisał/a:
Kiedy tez 'bałam' sie ciszy

Z takiej opresji ratuje szum komputera :P

Jagoda napisał/a:
Ja mam taką fobię, że jak mam wstać rano, to w nocy się budzę i boję się, że zaśpię:).

To już jest paskudne. Bo jak się rano wstaje to jest się nieprzytomnym. Ostatnio tak miałam. brrrr

hXp napisał/a:
clowny

Szczerze mówiąc w życiu nei widziałam na oczy clowna :P Tzn na żywo, co innego jakieś migawki w telewizji . Ale zdaje mi się, że śmierdzą :P

Bardziej boje się porcelanowych lalek. Masakrsien. I w ogóle lalek

Wróżbiarka 

Wysłany: 2007-06-20, 20:16   

ostatnio dołączyłam do listy fobie dzięki przychodzącego smsa. Jak go słyszę robi mi się niedobrze
"Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu

princess 

Wysłany: 2007-06-21, 10:26   

Arachnofobia i ... boje się krasnali ogrodowych i clownów ( to już raczej dyskomfort) oraz boje sie jakby wind i pociągów.

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-21, 11:18   

Boje sie wody- w cieplych morzach ze wzgl na rekiny,jezior ze wzgledu na obrzydzenie(ciemno i brudno-boje sie ,ze cos za chwile chwyci mnie i wciagnie do srodka). Jedyne miejsce gdzie ze spokojem moge plywac, to basen. Boje isc sama ciemna noca przez miasto. Boje sie ludzkiego okrucienstwa.
Who's playing tricks on me?"

Zielona 

Wysłany: 2007-06-21, 16:03   

Takich kurzaków jak są w bajkach. Upieczonych ale żywych co coś gadają ale nie mają głowy, a ich nogi to kości.

ViniCator 

Wysłany: 2007-06-21, 18:40   

Święta napisał/a:
Boje sie wody- w cieplych morzach ze wzgl na rekiny,jezior ze wzgledu na obrzydzenie(ciemno i brudno-boje sie ,ze cos za chwile chwyci mnie i wciagnie do srodka).

Ja boje się wypływać na głębsza wodę bo mam jakiś uraz z dziecinstwa, zapewne sie troche "podtopiłem", ale nie pamietam tego jakoś, w kazdym razie fobia jest ^^

Święta napisał/a:
Boje isc sama ciemna noca przez miasto.

Rany boskie, ja to Uwielbiam! ^^ Kręci mnie taki lekki sport ekstremalny wiązący sie z zapuszczaniem w niezbyt bezpiezne o niezbyt bezpiecznych porach, podczas gdy na otaczających mnie rubiezach nie ma ani jednej widocznej zywej duszy.
- Coś wspaniałego ^^

Świeta 
obrazki są

Wysłany: 2007-06-21, 20:26   

ViniCator napisał/a:
Rany boskie, ja to Uwielbiam! ^^ Kręci mnie taki lekki sport ekstremalny wiązący sie z zapuszczaniem w niezbyt bezpiezne o niezbyt bezpiecznych porach, podczas gdy na otaczających mnie rubiezach nie ma ani jednej widocznej zywej duszy.
Myslalam,ze nigdy tego nei napisze,aczkolwiek jako kobieta mam wiecej powodow by sie bac. No...chyba ,ze bede chodzila z palka i paralizatorem :hyhy:
Who's playing tricks on me?"

Sawka 
Forget the world...

Wysłany: 2007-06-21, 22:33   

ViniCator napisał/a:

Ja też :hyhy:

BA! Przez miasto... przez ciemny, nieoświetlony park, gdzie idąc moja genialna wyobraźnia zaczyna działać i mam wszystkie straszności przed oczami... a gdy wychodzę z parku (mimo iż się bałam) to chcę tam znowu i znowu... (zboczenie :hyhy: )

ViniCator napisał/a:
Ja boje się wypływać na głębsza wodę bo mam jakiś uraz z dziecinstwa, zapewne sie troche "podtopiłem", ale nie pamietam tego jakoś, w kazdym razie fobia jest ^^

O! Też mam tę fobię :P Aczkolwiek mój uraz jest spowodowany tym, że "za młodu" mimo braku umiejętności pływania, z uporem maniaka wchodziłam pod najwyższe fale i nieraz mnie ratowali :hyhy:

princess napisał/a:
wind

Jedyne momenty w życiu kiedy się modlę, to są właśnie podróże windą...
Na 3 piętro się boję z kimś wjechać, a jak mam jechać na 10 i w dodatku sama to mam wrażenie że albo spadam, albo że się zatnie winda między piętrami brr..

*Yenna 
ektomorficzka

Wysłany: 2007-06-21, 22:42   

Ja mam lęk przed wielkimi, obcymi psami - to jeszcze z dzieciństwa, ale nie panikuję jak je widzę.
Cisza w domu, gdy siedzę sama mnie wprost zabija. Wtedy moja wyobraźnia robi co chce. Boję się jeszcze studni. Zawsze miałam wrażenie, że wpadnę i już tam zostanę.

ViniCator napisał/a:
Rany boskie, ja to Uwielbiam!

Nic dziwnego mieszkając w taki mieście jak Kraków.
Bardzo lubię się włóczyć wieczorem, spacerując, czasem z kimś, czasem sama, no boskie uczucie. Jeszcze okolice Rynku, jak jest tak cicho i nie ma ludzi, bardzo rzadki widok.

ViniCator 

Wysłany: 2007-06-23, 08:57   

Yenna napisał/a:
Ja mam lęk przed wielkimi, obcymi psami

W sumie to równiez troche, kiedyś mnie jakiś psiur niezle pomamłał kłami, od tego czasu mam lekkie opory zeby glaskac te wieksze bydlaki xD

Yenna napisał/a:
Jeszcze okolice Rynku, jak jest tak cicho i nie ma ludzi, bardzo rzadki widok.

Ale wtedy tylko wczesnym rakniem, np. planty we mgle koło 4 - 5 wtedy kiedy gasną latarnie - środek miasta a nic nie jeździ, nikt się nie pałęta - ogólnie cisza i wyobcowanie jak w lesie za miastem ^^

Cave 

Wysłany: 2007-06-23, 10:00   

Panicznie boje się pająków. Myszy też, ale to mniej.
Windą uwielbiam jeździć. Mogłabym całymi dniami. :P
przeczytać Platona
trzeba pomyśleć o jutrze."

kachaa 

Wysłany: 2007-07-23, 20:27   

strasznie boję się pająków, nawet tych mniejszych i trochę węży

— Stanisław Jerzy Lec

Lady Honey 
she is fake.

Wysłany: 2007-07-24, 16:59   

Boje się pająków, głębokiej wody, wielkich fal (gdańszczanka..tsa..) i jazdy w windzie.

Odpowiedz do tematu