luxdominika
Wysłany: 2007-03-26, 09:39 Druzy
Mając 18 lat Lekarz okulista stwierdził u mnie druzy wtedy własnie był tez jakiś stan zapalny i od tamtej pory nie widze do polowy oka mineło juz 10 lat i czasami krzywi mi się obraz przedmioty asą nierówne !bardzo się boje moze ktos spotkał się z czymś takim i mógł by mi coś poradzić bo moi lekarze to mam wrażenie ze chyba nie wiedzą co do końca jest biorę jakies leki na lepsze krążenie i to wszysto boje się prosze o pomoc!!
_________________ Dominika
Enya
Wysłany: 2007-05-17, 19:12 Re: Druzy
luxdominika napisał/a:
Mając 18 lat Lekarz okulista stwierdził u mnie druzy wtedy własnie był tez jakiś stan zapalny i od tamtej pory nie widze do polowy oka mineło juz 10 lat i czasami krzywi mi się obraz przedmioty asą nierówne !bardzo się boje moze ktos spotkał się z czymś takim i mógł by mi coś poradzić bo moi lekarze to mam wrażenie ze chyba nie wiedzą co do końca jest biorę jakies leki na lepsze krążenie i to wszysto boje się prosze o pomoc!!
Cześć, też mi o takim czymś powiedzieli, ale na razie szukam informacji.
Cześć, też mi o takim czymś powiedzieli, ale na razie szukam informacji.
Hej
Mam 34 lata i od conajmniej 2 lat druzy. Wczoraj byłam u okulistki i niestety druz jest więcej, niektóre się zlewają a test Amslera widziałam "falująco".
Otrzymałam sierowanie do pracowni angiografii fluoresceinowej i terapii fotodynamicznej /jeny, co za nazwa/, gdzie mają dokładniej obejrzeć moje druzy /termin badania styczń 2008/. Chętnie opiszę jak wygląda to i co pokaże to badanie. Póki co, zażywam witaminy z luteiną i cieszę oczy widokami cudnej jesieni.
Życzę osrości widzenia, serdecznie pozdrawiam.
Jak wspomniala bea witamina jest ukojeniem dla nerwu wzrokowego. Glownie chodzi o witamine b, polecam nutrof dostepny bez recepty. pozdrawiam
kitek09
Wysłany: 2008-03-18, 20:03 Też druzy a;e troche inaczej =/
aaa ja mam 14 lat i mam te druzy ... wykryto je jak mialam 8 lat ... szok ... i podobno ze sie slepnie od tego ....... podobno to jest choroba wieku starszego .... i co dalej ? to niebezpieczne jest ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.