Wysłany: 2006-11-03, 22:40 Czy to sarkoidoza???
Witam! Jakieś ponad pół roku temu przeszłam angine wraz z zapaleniem ucha. Pojawiły się czopy ropne na migdałkach i w jamie ustnej oraz wysoka gorączka około 40,4, lekarz pogotowia przepisał mi antybiotyk oraz płukanke z wody utlenionej, paracetamole i tabletki do ssania. Wyleczyłam się, lecz nie zrobiłam badań kontrolnych, a słyszałam, że tak trzeba zrobić. Było wszystko ok. ale ostatnio z pare miesięcy temu zauważyłam u siebie duże osłabienie ( bardzo szybko się męcze) nadmierne pocenie i zawroty głowy. Odczuwam także (często) ból serca (kłujący) i ból nerek (jak postrzał) Nie wiem, co mi jest, ale nie podoba mi sie to słyszałam ostatnio od koleżanki, że może to być sarkoidoza. Co to za choroba? Czy mogę ją mieć? pomóżcie bo nie wiem czy iść do lekarza, a jeśli bym nie poszła...?
_________________ "Czasem zdaje mi się, że dzień mojej śmierci byłby najpiękniejszym dniem mego życia."
Wysłany: 2006-11-03, 22:57
może i masz racje, że to nie forum młodzieżowe,a nie medyczne, ale może ktoś kiedyś zetknął się z czymś podobnym i może coś doradzić... pozatem czasem odwiedzaja takie miejsca lekarze albo studenci prawda?
[ Dodano: 2006-11-03, 22:59 ]
a do lekarza chyba pójde:)
_________________ "Czasem zdaje mi się, że dzień mojej śmierci byłby najpiękniejszym dniem mego życia."
Wysłany: 2006-11-04, 20:23
Hej a ja zauwazylam ze sie nie przywitalas w dziale przywitan
A co do twojej choroby to zauwazam male podobienstwo
Caly wrzesien chorowalam a pazdziernik wegetowalam w sumie to nawet teraz nie jestem w pelni zdrowa fizycznie
To tez byla angina , zapalenie ucha mam min 2x w roku , hmm niedawno pare razy czulam jakis dziwne ukucie chyba po lewej stronie pepka no i to oslabienie tez jest .
Hmm ja ide jutro do lekarza to mu przy okazji powiem Tobie tez to radze
_________________ Nigdy nie bedziesz pewien niczego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.