Forum Dyskusyjne :: Ból zęba

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Medycyna » Ból zęba

Ból zęba
Autor Wiadomość

Matys 

Wysłany: 2006-07-08, 03:43   Ból zęba

Gdy Was dopadnie nagle bol zeba a na wizyte do dentysty nalezy czekac kilka dni to w jaki sposob sobie z nim radzicie :?: Mnie na przyklad wtedy proszki zadne nie pomagaja i chodze caly rozdrazniony :P Ostatnio znalazlem dla siebie sposob taki ze przykladam do dziasla przy bolacym mnie zebie kawalek waty nasaczony Amolem i trzymam dopoki bol nie zaczyna ustepowac :) Powoduje to jakby odretwienie nerwu w tym miejscu i przestaje mnie bolec na jakis czas :] Ale pozniej powraca i to jest najgorsze... :/
Ostatnio zmieniony przez Matys 2006-07-08, 03:49, w całości zmieniany 1 raz  

#Prymas 
najśliczniejszy
kwietysta

Wysłany: 2006-07-08, 12:09   

Nie miewam bólów zębów. Być może z powodu mojej nietypowej diety.

^Aguś 
nudziara ;]

Wysłany: 2006-07-08, 12:55   

też nie mam takich bólów....

#deela 

Wysłany: 2006-07-08, 13:50   

wole dentyste
a doraznie stosuje gozdziki, to sie rozgryza na bolacym zebie i bol odchodzi jak reka odjal

*dipe 
Pijak i złodziej.

Wysłany: 2006-07-08, 14:51   

Jeśli bardzo boli Cię ząb to w państwowej placówce powinna Cię dentystka przyjąć bezproblemowo. Jeśli tego nie zrobi to troszke lipa bo prywaciarze o dziwo też często odmawiają dokonania zabiegu jeśli wczesniej u nich się nie leczyłeś. Generalnie jest to bzdura bo gdzie w tym momencie jest przysięga Hipokratesa?

Arielka 

Wysłany: 2006-07-08, 14:53   

.... przeważnie wtedy idę spać ... bolącą stronę tulę do podusi i słodziutko zasypiam .,... gdy się budze bólu zazwyczaj nie ma .. a jeśli to nie skutkuje to wmawiam sobie że nic mnie nie boli .. staram sie o tym bolu nie myslec, a gdy zapominam to nawet nie pamietam ze cokolwiek mnie bolalo :)

ewelka 

Wysłany: 2006-07-08, 19:05   

Cytat:
Gdy Was dopadnie nagle bol zeba a na wizyte do dentysty nalezy czekac kilka dni to w jaki sposob sobie z nim radzicie :?:

Polecam masowanie dużego palca u stopy ewentualnie u ręki (u nasady paznokcia) tylko że jak boli Cię ząb z lewej strony to masuj prawego palca itd.. Poważnie pomaga (przynajmniej mnie tak)

*Rdzawa 
miastowa dziewczyna

Wysłany: 2006-07-10, 16:25   

Cytat:
Polecam masowanie dużego palca u stopy ewentualnie u ręki (u nasady paznokcia) tylko że jak boli Cię ząb z lewej strony to masuj prawego palca itd.. Poważnie pomaga (przynajmniej mnie tak)

biała magia ? :D

yy ja szzerze mówiąc nie miewam bólów zębów wiec nie wiem

Tibby 
Tajemnica

Wysłany: 2006-07-10, 23:22   

Mnie zęby raczej nie bolą, ale ostatnio jak mnie bolał to posmarowałam pastą do zębów i jakoś pomogło hehehe :)

Zo3l
[Usunięty]

Wysłany: 2006-09-13, 22:20   

O bólach zębów to ja mogę dużo powiedzieć :)
Dawno temu nie przywiązywałem wielkiej wagi do mycia zębów. Oczywiście myłem zęby, ale nie codziennie, może tak co 2-3 dni. No i to się zemsciło.
Pewnego dnia obudziłem się z okropnym bólem trzonowca, dosłownie nie mogłem usiedzieć w miejscu. Potem u dentystki dowiedziałem się, że wychodzą mi za duże trzonowce jak na moją jamę ustną o-0
Ząb wyrwano, a ja wziąłem go sobie na pamiątkę :hyhy:
Rok później to samo... niestety. Kolejne wyrywanie trzonowca.
Można powiedzieć, że pozbyłem się najbardziej chorowitych zębów i od tamtego czasu mam spokój z zębami. Owszem, zdarzają się bóle ale to raczej od gorącej/zimnej herbaty, kawy itd czyli poprostu mam wrażliwe zęby. Nikomu nie życzę takich bólów zębów jakie ja miałem... koszmar.

drobiczek 
eeLOoo

Wysłany: 2006-09-14, 08:42   

mnie kiedyś bardziej bolały ząbki. Teraz jest ok. Moze dlatego że nie jadam prawie wcale słodyczy... :D

Pushy 
I'll be your angel

Wysłany: 2006-09-14, 19:38   

Moje zęby to kompletny koszmar... :dobani: ciągle się psują i ogólnie nie zachwycają swoim wyglądem :...: ( tak na marginesie dodam, jakby ktoś miał wątpliwości, że MYJĘ ZĘBY CODZIENNIE) Lekarze mówią, że to skutki stosowaniua antybiotyków. Normalnie nie ma zęba, w którym bym nie miała plomby :( O bólach zębów wiem więc baaaardzo dużo, bo nieraz nie przespałam nocy z ich powodu. Zwykle zażywam jakieś tabletki. Ale jak bardzo boli to nic nie pomaga :(

Zo3l
[Usunięty]

Wysłany: 2006-10-10, 13:31   

Idz do dentysty i poproś o silne znieczulenie jak się tak boisz...
Dentysty nie ma się co bać- można się do niego zniechęcić po kilku wizytach, ale najczęściej zabieg trwa chwilę i po bólu.

koles

Wysłany: 2006-12-02, 15:49   

Ja też mało kiedy mam ból zęba. No ale bywało nieraz że trzeba było poczekać troche na dentyste, ale wtedy to środki przeciw bólowe, no bo co tu innego można zdziałać?

Kasia91 

Wysłany: 2007-12-26, 23:55   

Kochani, mam straszny problem... rozbolal mnie zab :mur: Stosowalam oklady, lyknelam apapu i nic... apteki pozamykane, godzikow w domu brak... Wzielam amolu i przylozylam do zeba, zaczelo mnie piec

macie jakies sprawdzone sposoby? :help:
Do dentysty ide jutro :rozpacz:

Kasia

*Tofman 
absztyfikant!

Wysłany: 2007-12-27, 00:01   

przeplukac plynem do plukania jamy ustenj - polecam 'listerine'

na ktorko moze pomoc choc wizyta u denstysty jest konieczna!

Ostatnio zmieniony przez Tofman 2007-12-27, 00:02, w całości zmieniany 1 raz  

Kasia91 

Wysłany: 2007-12-27, 01:00   

wiem dlaczego boli... W zebie mam straszna dziure, (u dentysty trzeba go bedzie wyrwac) a dzisiaj jadlam czekolade :mur:

Zaraz lece plukac

Dziekuje za rade :zdrowko:

*miss irony 

Wysłany: 2007-12-27, 13:50   

I takie właśnie są skutki jak się nie dba o higiene jamy ustnej. :/
Słyszałaś kiedyś droga Kasiu o czymś takim jak wizyty kontrolne?
A ja cie kocham

bohen 

Wysłany: 2008-05-08, 17:57   Re: Ból zęba

z całym szacunkien kolego ale z bolem zeba nie czeka sie kilka dni takie przypadki są przyjmowane odrazu istnieje cos takiego jak nocna pomoc "pogotowie dentystyczne" kiedys poszedłem z bolem a pan powiedzial ze za tydzien a ja mowie ze z bolem i wyrwac chce a on to zapraszam
no i wyrwał mi zeba a nie powinien bo był stan zapalny a wtakich przypadka nie wolno rwac dał mi zastrzyki znieczulające az dziw bierze ze dostałem 2 bo na kase jest 1 ale i tak powiedzial ze w tym stanie znieczulenie niewiele pomoze no i mial racje wkuwanie napier........ało rwanie nakur......iało a teraz nap....................dala mnie nastepny obok wyrwanego a co do alkoholi na bol zeba .owszem chwilowo mogą pomóc ale potem bol wraca wdwójnasób aha i jeszce jedno wodki spirytu amoli i innych nie mozna połykac tylko plukać bo alkochol przyspiesza krązenie krwi no i sie zacznie bol prawdziwy z wyczuwalnym pulsowaniem zęba............. dżizes jak mnie boliiiiiiiiiiii ide sie napic papatki wszystkim obolałym :help: :rozpacz:

balbinka 

Wysłany: 2008-06-10, 21:13   

na ból zęba poł szkl. wody i pół łyżeczki soli kuchennej wymieszać i płukać SPRAWDZONE DZIAŁA NA 100%

Odpowiedz do tematu