Wysłany: 2006-07-13, 22:27 Bezsenność w Seattle Skype: Budapesti Közlekedési Részvénytársaság
Czy znacie jakieś domowe sposoby na przypadłość istotnie dręczącą nasze społeczeństwo czyli bezsenność ? Co robicie gdy nie możecie zasnąć?. Pisząc ciekawe sposoby bardzo mi pomożecie
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Cudak, ja cierpie na bezsenność i też sobie już z nią nieradze. Najlepiej jest jak się czyta jakąś książkę, oczy się męczą i człowiek szybko zasypia, albo specjalne tabletki na senne
Najlepszym sposobem na bezsenność są krople walerianowe i takie uspokojenie się....
*Apple
Wysłany: 2006-11-04, 11:29
Najlepszym sposobem jest wysiłek. Tylko nie taki przed zaśniecięm,bo sie człowiek dopiero rozbudzi, ale tak późnym popołudniem... Jakieś biegi czy po prostu dowolny sport:)
Uprawiasz coś? jak nie to radzę Mi pomogło Kung-Fu i Rower
biorę książkę do historii i zachciewa mi się momentalnie spać ;P
a jeśli to nie pomaga, to budzę znajomych smsami i sobie słodzimy <a potem już ręka boli od pisania >
no i jeszcze muzyka [; zakładam słuchawki na uszy i marzę sobie
Ostatnio zmieniony przez kylie 2006-11-04, 21:34, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 20 Dołączyła: 01 Mar 2006 Posty: 1215 Skąd: Biedronka
Wysłany: 2006-11-04, 16:04
Nie mam problemów z zasypianiem, chcę to się kładę i już mnie nie ma wśród żywych, nie chcę nie śpię i buszuję w nocy. A jak ktoś nie może zasnąć , to polecam.. się xD - mam zdolności lulające : )
_________________ Moje marzenie pozostanie czyste, nawet wtedy, gdy inni wdepczą mi je w błoto.
Fakt jest faktem, bezsenność jest chorobą cywilizacyjną, na którą zresztą ja również cierpię, ale u mnie to chyba z powodu genów, bo mój tata, babcia też nie potrafią spać. Tata zaśnie czasem ale tylko dzięki tabletkom. Ja jeszcze tabletek na sen nie biorę, ale chyba będe musiała zacząć, przecież noce przechodzone, są nie dowytrzymania coraz bardziej. Na mnie nie działa liczenie owiec, picie mleka przed snem, czy nawet wysiłek.
mam problemy ze snem.. swojego czasu jechałam na tabletkach ziołowych, ale przestałam bo mi się polepszyło... teraz zanim zasne leże nawet 2,3 h.... potem się budzę w środku nocy....
kiedyś pomagało mi otworzenie okna zwłaszcza jak było zimno, teraz leze i w pewnym czasie odpływam
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje, ale nikt do końca jej nie rozumie"
_________________ "Jakkolwiek bym się nie starał, nie potrafię już znaleźć się z powrotem w swojej dawnej kopercie czy choćby rozsiąść się wygodnie w swoim starym "ja"; zbyt wielki tam nieporządek; meble poprzestawiano, żarówka się przepaliła, strzępy przeszłości walają się po podłodze."
Czy znacie jakieś domowe sposoby na przypadłość istotnie dręczącą nasze społeczeństwo czyli bezsenność ? Co robicie gdy nie możecie zasnąć?. Pisząc ciekawe sposoby bardzo mi pomożecie
Najlepiej pomyśleć o jakimś swoim problemie. Lub o czymś co naprawdę do reszty Cię pochłonie. Najpierw się rozbudzisz ale jak intensywnie pomyślisz tak naprawde tylko o tym (nie w takim sensie, że "dobra zaczynam o tym myślec to zasnę) i zaczniesz rozważać rózne możliwości kojarzyć fakty itp to może pomóc. Bo to męczy umysł i oczka same lecą. Przynajmniej ja tak radzę sobie z bezsennościa. Prócz tego dobra książka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.