Jest bardzo wiele takich miejsc, na przykład:
*Indie
*Greckie wysepki
*Kuba
*Malediwy(zawsze miałam pociag do dziwnych miejsc o dziwnych nazwach;])
*Niagara
*Las Vegas
*Alaska
*Irlandia
*Finlandia
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 1486 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-12-28, 11:51
TakaJedna napisał/a:
Malediwy(zawsze miałam pociag do dziwnych miejsc o dziwnych nazwach;])
dziwne miejsce? dziwna nazwa? pełno osób wyjeżdża tam na wakacje, a nazwa jak nazwa. Nie rozumiem.
dziwna nazwa jak dla mnie to 'Stolec' -.-' przejżdżam nie raz obok takowego drogowskazu.
TakaJedna napisał/a:
Finlandia
Códak! zabieramy ją jako kucharkę na naszą wyprawę tamże?
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wysłany: 2007-12-28, 14:47
shala napisał/a:
Códak! zabieramy ją jako kucharkę na naszą wyprawę tamże?
No jak nie, jak tak! W charakterze kucharki/sponsorki xD
[ Dodano: 2007-12-28, 14:49 ]
shala napisał/a:
pełno osób wyjeżdża tam na wakacje
Zdaje mi się że po tsunami w 2004 trochę mniej ludzi tam jeździ.
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Czy ja wiem- prawdziwi pasjonaci nie patrzą nigdy na zagrożenia- po prostu tam jadą. Co do cen- imo najważniejsze, żeby wybrać dość dobrą cenowo ofertę, potem wydać oszczędności i być zadowolonym, że na pewno jest to w miarę pewne. Zresztą jeśli przelot się uda- to wrócimy także spokojnie z tym samym przewodnikiem
może i masz racje, jakaś ciekawostka to jest. ważne, by być wypoczętym po takim wyjeździe i nie mieć do nikogo pretensji
_________________ nie lubię poniedziałków...
jamamoto
Wysłany: 2008-01-04, 17:56
No tak ale jak np masz możliwość fajnego wyjazdu w miejsce z pewnym zagrozeniem to i tak jedziesz;)
mordial
Wysłany: 2008-01-04, 19:56
Myślę że szczególnie w takiej sytuacji watro by pójść za słowami Jacka Pałkiewicz o dokładnym zapoznaniu się z sytuacją regionu. W nie których krajach są całkiem nielogiczne dla nas przepisy. Do tego dochodzi sprzęt ... i marzenia
jedziesz, ryzykujesz, bawisz się dobrze.
tak, tak- zawsze trzeba się dowiedzieć cokolwiek o kraju do którego jedziesz, bo nagle się okaże, że mają tam indyjskei toalety albo dziwne zwyczaje i można dopiero poczuć się niebezpiecznie
Wiek: 20 Dołączyła: 07 Mar 2008 Posty: 66 Skąd: Andalasia
Wysłany: 2008-03-09, 21:04
shakira napisał/a:
bardzo chiałabym pojechać do egiptu - fascynuje mnie id najmłodszych lat
A ja do Egiptu lecę 6 maja... :-) Haha... Już nie mogę się doczekać!
_________________ "Miłość to nie staw, w którym można zawsze znaleźć swoje odbicie. Miłość ma przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okręty, zatopione miasta, ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko."
Wysłany: 2008-03-10, 19:16 Re: Wasz wymarzony cel podróży??
A ja chciałabym pojechać przed siebie, w nieznane, gdzie nikt nie będzie mnie znał i będę mogła żyć tak, jak zechcę. Chciałabym żyć w RPA...
_________________ "Śniada cera, kocie oczy z tęczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, nieduże, pełne usta i burza czarnych włosów. [...] Na dodatek szczęściara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotę...", bo "W życiu piękne są tylko chwile..."
Będę wieczorem....
Od zawsze moim marzeniem były dwa miejsca na ziemi: Tokio oraz Amdterdam ;] To drugie spełniłam i spełniam nadal, natomiast jeśli chodzi o Tokio, wierzę, że kiedyś napewno uda mi się odwiedzić to piękne miejsce!
_________________ Chodź tu - my lubimy niegrzecznych chłopców...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - własciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.