Wysłany: 2007-05-06, 19:41
Bardzo, baardzo chciałbym pojechać do Korei Północnej. Ciekawi mnie, jak wygląda najbardziej izolowany kraj na świecie od środka. Ciągnie mnie najbardziej do Phenianu. Atrakcji tam niemało: Fragmenty średniowiecznyhc murów obronnych, 170 metrowa Wieża Dżucze, dom Wielkiego Wodza (8)). Metro (<faja>) I wiele innych. Oprócz stolicy, chciałbym zobaczyć Góry Diamentowe. Podobno tamtejsze krajobrazy są bardzo piękne. Gorzej tylko z tymi przewodnikami ale to da się znieść 8)
Góry Diamentowe
_________________ MĄDREMU WYSTARCZY JEDNO SŁOWO - GŁUPIEMU NAWET REFERATU MAŁO Koreańczyków jest dwóchale nie są braćmimimo że obaj jedzą gruszki Nie zawsze trzeba wsłuchiwać się w głos europejskich stolic, tańczyć pod muzykę z Berlina - Vytautas Landsbergis
Wiek: 18 Dołączyła: 08 Sie 2006 Posty: 2452 Skąd: Psycholandia
Wysłany: 2007-05-06, 20:15
Omg, ja bym chciała zobaczyć wszystko: Londyn, Nowy Jork, piramidy w Egipcie, safari, dżunglę w Ameryce Południowej i brazylijskie miasta, prerię, Hollywood, Indie, Chiny, Francję (Wieża Eiffela, Luwr, małe miasteczka), Hiszpanię, Włochy (Rzym), Grecję, całą Holandię, Niagarę i wiele innych miejsc które mi z głowy wyleciały.
rasheed napisał/a:
-> Dubajj
Yeah, łojciec tam mieszkał. Fajnie tam, ciepło. Często wspomina, jak to się szło w cieniu a z rąk pot kapał. Uroczo.
_________________ Nikt nie będzie wiedział, kim jestem,
tylko suknia mnie zdradzi szelestem,
więc założę na szyję kapelusz,
po nim poznasz mnie dziś, przyjacielu.
Wiek: 58 Dołączyła: 01 Maj 2007 Posty: 823 Skąd: ciemna dolina
Wysłany: 2007-06-13, 14:44
Nowa Zelandia i Kuba
_________________ "Wojna polega na wprowadzaniu w błąd. Jeśli możesz udawaj, że nie możesz; jeśli dasz znać, ze chcesz wykonać jakiś ruch, nie wykonuj go; jeśli jesteś blisko, udawaj, żeś daleko; jeśli wróg jest łasy na małe korzyści, zwabiaj go; jeśli w jego szeregach dostrzegasz zamieszanie, uderzaj; jeśli jego pozycja jest stabilna, umocnij i swoją; jeśli jest silny, unikaj go; jeśli jest cholerykiem, rozwścieczaj go; " Sun Tzu
Najlepiej cały świat, bo jeśli chodzi o zwiedzanie to zachłanna jestem. Ale marzy mi sie od dawien dawna Meksyk - chciałabym, mieć prawdziwe meksykańskie kowbojki i sombero ;-p, potem Indie, Ameryka Południowa w całości, Antarktyda, Japonia i... mogłabym tak jeszcze długo.
Będąc kiedys w Irandii musze zobaczyć Klify Moher (ich zdjęcia są wspaniale) oraz wieze O'Brien'a, która zdaje się wydawac kompletnie wyobcowana w tym miejscu.
Yenna napisał/a:
Antarktyda
Zawsze działały na mnie miejsca niedostępne/zapomniane totez zamiezam zawitac zanim osiwieje na Antktyde (naiwny xD), a konkretniej - koniecznie arktyczny wulkan Erebus, Ziemie Królowej Maud i Morze Weddella.
*Apple
Wysłany: 2007-06-17, 16:42
Wcześniej już pisałam moje wymarzone miejsca, natomiast zapomniałam napisać o najwazniejszym, moze niezbyt dokładnym celu, ale chciałabym zwiedzić [b]całą[/b] Polskę, każdy jej skrawek, gdyż jest ona krajem niezwykle ciekawym, pięknym i fascynuje mnie właściwie od zawsze. Kocham polskie góry, morze, kotliny, "zaginione" miejsca, polskie miasta, połoniny, lasy, pola, łąki, jeziora, no jednym słowem wszystko. Dlatego muszę dostać się na turystykę i tam wśród pasjonatów wspólnie zawiedzić nasz kraj ;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.