Forum Dyskusyjne :: W jakich krajach byliście?

FAQ  Wyszukiwarka  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Zaloguj  Album

Forum Dyskusyjne Strona Główna » Ogólne » Turystyka » W jakich krajach byliście?

W jakich krajach byliście?
Autor Wiadomość

bangbang 

Wysłany: 2009-04-28, 18:50   

Cholera,długo by wymieniać;D Rodzinna pasja to podróże,więc minimum raz w roku gdzieś wyjeżdzam;) Ostatnio byłam na obozie wlaśnie z ok-tours w Egipcie i rzeczywiście było świetnie,muszę się zgodzić z moją przedmówczynią;D W tak fajnych warunkach i ze świetnym towarzystwem mogłabym wyjeżdzać co rok;D I co najlepsze-jedziesz z ludźmi w podobnym wieku,więc dobrą zabawę masz gwarantowaną-na normalnych wycieczkach bywa z tym gorzej;) No dobra,to teraz czas na moją listę;D Rosja, Grecja, Litwa, Ukraina, Czechy, Słowacja, Austria, Włochy, Francja, Anglia, Meksyk, Chiny, Finlandia, Egipt, Izrael, Cypr, Tunezja, Hiszpania, Holandia. A moim ukochanym miastem bezsprzecznie jest Wilno;D

#cichy 

Wysłany: 2009-04-28, 20:21   

Czechy choć w moim przypadku to nie wiem czym moge uznać za wyjazd za granice (będąc w liceum co przerwe przekraczało się granice po tanie dobre piwko w Czechach :D )
Szkocja choć pogoda średnia to kraj i ludzie wspaniali
Słowacja głównie baseny
Austria Wiedeń znam lepiej niż Warszawe
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
Ostatnio zmieniony przez cichy 2009-08-05, 22:22, w całości zmieniany 1 raz  

flemh 

Wysłany: 2009-05-21, 12:03   

Ukraina, rumunia, Bulgaria, Turcja, Czechy, Slowacja, Węgry (przejazdem). Wszedzie stopikiem albo pociagiem i zawsze na wlasna reke :D

Beatka28 

Wysłany: 2009-07-08, 15:19   

Trochę świata już zwiedziłam ale takie wyjątkowe wrażenie pozostawił na mnie kraj położony na styku dwóch kontynentów Europy i Azji - a mianowicie Turcja! Która zachwyca nie tylko orientalną kulturą, licznymi zabytkami ale i pięknymi krajobrazami! Pod żadnym pozorem nie można przepuścić też wycieczki do Istambułu! Nawet we wrześniu i połowie października temperatury są wyjątkowo komfortowe więc śmiało można przeglądać zimowe katalogi

HELEN 

Wysłany: 2009-07-09, 11:16   

a w jakim rejonie byłaś? bo słyszałam, że Bodrum cieszy się dość dużą popularnością to prawda? chyba pójdę za twoją radą i zacznę przeglądać katalogi

dziubek86 

Wysłany: 2009-08-05, 18:51   

Ja do tej pory miałam okazję zwiedzić z rodzinką Słowację. Bliziutko, ale warto pojechać i popluskać się w ciepłych basenach. Warunki tez fajne, spaliśmy w hotelu Dobrá. Polecam, standard bardzo dobry.
Rok temu byłam natomiast na obozie językowym z OK-tours w Londynie. Mmm rewelacja. Poznałam cudownych ludzi, a Londyn urzekł mnie swą niezwykłością. Cudowne zabytkowe budynki, parki gdzie odpoczywają sobie ludzie w różnym wieku, piękne mosty. Miasto które z jednej strony zachwyca swą architekturą, a zarazem jest tak pełne życia i różnego rodzaju rozrywek. To na prawdę fenomen Londynu :ok:

jkrowlnk 

Wysłany: 2009-08-11, 11:38   

Między innymi Włochy i Chorwacja

bałamut 

Wysłany: 2009-09-22, 21:34   

a ja postanowiłem sobie kiedyś, że przed 30 odwiedzę wszystkie europejskie stolice i realizuję ten plan dość poważnie - takie małe wyzwanie. Znajomi już nawet zakładają się o to, czy mi się uda...

kronung 

Wysłany: 2009-09-27, 19:04   

narazie objechałam połowe Europy, ale jak tylko skończę studia, mam zamiar zrobić sobie roczną podróż po świecie, jak narazie byłam we Włoszech, w Austrii, Niemczech, Czechach, Słowacji, Litwie, Ukrainie, Białorusi, Anglii, Francji, Szwecji, Norwegii, Danii, Estonii i na Łotwie także jeszcze dużo zwiedzania przede mną...:)

funProject 

Wysłany: 2009-11-27, 20:51   

Ja mam doświadczenia głównie z podróży po Europie. Najbardziej podoba mi się południe: Hiszpania jest cudowna, Portugalia również. Ogólnie jestem ciepłolubna, ale ale muszę przyznać, że Skandynawia, a głowinie no. Jak na razie to tylko marzenia, ale z każdym miesiącem stają się coraz bardziej realne.

urania 

Wysłany: 2010-01-11, 15:15   

Ja na wakacjach byłam w Turcji i przyznam, że było wspaniale. Wycieczkę organizowała nam firma Bon Voyage. Przeżyliśmy wspaniałe dni, czuliśmy się jak królowie, bo mieszkaliśmy w tak znakomitym hotelu, że juz na sam widok zapierało dech. Polecam jak ktoś chce przeżyć niezapomnianą przygodę.
Ostatnio zmieniony przez urania 2010-01-19, 12:27, w całości zmieniany 1 raz  

flemh 

Wysłany: 2010-01-20, 18:48   

A w tropikach lubicie odpoczywac? teraz w muzodajnia.pl mozna wygrac wycieczke dla 2 osob..to dopiero byloby oderwanie sie od tej zimy i skrzypiacego pod nogami sniegu...woooow...:)

MalutkaM$ 

Wysłany: 2010-01-20, 21:47   

Notorycznie wracam do Szwecji i Francji i zawsze przywożę z tamtąd dobre wspomnienia... ale chyba czas zwiedzić coś nowego :)

fatima 

Wysłany: 2010-01-29, 16:40   

Ja byłam w: Portugalii, Hiszpanii, Afryce (Maroko), Włoszech, Francji (uwielbiam), Szwajcarii, Austrii, Niemczech, Czechach, Ukrainie, Słowacji, Słowenii, Chorwacji i Finlandii;) i Turcji Kawałek Europy;) W te wakacje jedziemy do Egiptu z Bon Voyage, bo Turcja z nimi wypaliła, wszytko się zgadzało i spodobał nam się ten rodzaj wypoczynku jaki oferują i mają bardzo fajne wyjazdy i hotele.

ania123 

Wysłany: 2010-02-26, 14:40   

To może troszkę informacji z naszych podróży po Paryżu,Rzymie,Barcelonie i Szkocji.

http://wspomnienia-z-podrozy.com

endoderm 

Wysłany: 2010-04-20, 00:47   

Autem do niemiec -> ale wcześniej zaopatrzyłem się w kartę pzu pomoc na wszelki wypadek a jak by mnie trzeba było holować.... do domu :P

kornelia99 

Wysłany: 2010-04-29, 21:38   

Faktycznie, taka podróz wymaga jednak od nas czegos wiecej.Wiec tego typu zabezpiecznie jest jak najbardziej potrzebne.

meganka 

Wysłany: 2010-05-12, 09:05   

Nawet ze względu na pomoc medyczną to warto mieć taka kartę, ja kupiłam sobie na allegro, przyda się na wakacje.

niuńka18 

Wysłany: 2010-06-22, 06:44   

Ja byłam w 5 krajach:
*Czechy :)
*Węgry- wycieczka ze szkolnym klubem siatkarskim
*Słowacja
*Rumunia- mozna powiedziec, ze byłam. W drodze do Bułgarii odleciało nam koło w Rumunii i 4 h czekalismy w miescie zeby naprawili :P
*Bułgaria- obóz siatkarski :)
Ostatnio zmieniony przez niuńka18 2010-06-22, 06:44, w całości zmieniany 1 raz  

#Panna 
Morderczyni

Wysłany: 2010-06-22, 14:07   

Ja dotąd byłam tylko w Danii, ale było cudownie i mile to wspominam.
Marzy mi się Francja.

Odpowiedz do tematu