Cholera,długo by wymieniać;D Rodzinna pasja to podróże,więc minimum raz w roku gdzieś wyjeżdzam;) Ostatnio byłam na obozie wlaśnie z ok-tours w Egipcie i rzeczywiście było świetnie,muszę się zgodzić z moją przedmówczynią;D W tak fajnych warunkach i ze świetnym towarzystwem mogłabym wyjeżdzać co rok;D I co najlepsze-jedziesz z ludźmi w podobnym wieku,więc dobrą zabawę masz gwarantowaną-na normalnych wycieczkach bywa z tym gorzej;) No dobra,to teraz czas na moją listę;D Rosja, Grecja, Litwa, Ukraina, Czechy, Słowacja, Austria, Włochy, Francja, Anglia, Meksyk, Chiny, Finlandia, Egipt, Izrael, Cypr, Tunezja, Hiszpania, Holandia. A moim ukochanym miastem bezsprzecznie jest Wilno;D
Wysłany: 2009-04-28, 20:21
Czechy choć w moim przypadku to nie wiem czym moge uznać za wyjazd za granice (będąc w liceum co przerwe przekraczało się granice po tanie dobre piwko w Czechach )
Szkocja choć pogoda średnia to kraj i ludzie wspaniali
Słowacja głównie baseny
Austria Wiedeń znam lepiej niż Warszawe
_________________ Po to mam oczy żeby nie iść jak lunatyk
Usta żeby zawsze bronić prawdy
Stopy żeby zostawiać ślady
Ręce mam po to by zbudować życie na tym
Ostatnio zmieniony przez cichy 2009-08-05, 22:22, w całości zmieniany 1 raz
Ukraina, rumunia, Bulgaria, Turcja, Czechy, Slowacja, Węgry (przejazdem). Wszedzie stopikiem albo pociagiem i zawsze na wlasna reke
Beatka28
Wysłany: 2009-07-08, 15:19
Trochę świata już zwiedziłam ale takie wyjątkowe wrażenie pozostawił na mnie kraj położony na styku dwóch kontynentów Europy i Azji - a mianowicie Turcja! Która zachwyca nie tylko orientalną kulturą, licznymi zabytkami ale i pięknymi krajobrazami! Pod żadnym pozorem nie można przepuścić też wycieczki do Istambułu! Nawet we wrześniu i połowie października temperatury są wyjątkowo komfortowe więc śmiało można przeglądać zimowe katalogi
a w jakim rejonie byłaś? bo słyszałam, że Bodrum cieszy się dość dużą popularnością to prawda? chyba pójdę za twoją radą i zacznę przeglądać katalogi
dziubek86
Wysłany: 2009-08-05, 18:51
Ja do tej pory miałam okazję zwiedzić z rodzinką Słowację. Bliziutko, ale warto pojechać i popluskać się w ciepłych basenach. Warunki tez fajne, spaliśmy w hotelu Dobrá. Polecam, standard bardzo dobry.
Rok temu byłam natomiast na obozie językowym z OK-tours w Londynie. Mmm rewelacja. Poznałam cudownych ludzi, a Londyn urzekł mnie swą niezwykłością. Cudowne zabytkowe budynki, parki gdzie odpoczywają sobie ludzie w różnym wieku, piękne mosty. Miasto które z jednej strony zachwyca swą architekturą, a zarazem jest tak pełne życia i różnego rodzaju rozrywek. To na prawdę fenomen Londynu
jkrowlnk
bałamut
Wysłany: 2009-09-22, 21:34
a ja postanowiłem sobie kiedyś, że przed 30 odwiedzę wszystkie europejskie stolice i realizuję ten plan dość poważnie - takie małe wyzwanie. Znajomi już nawet zakładają się o to, czy mi się uda...
narazie objechałam połowe Europy, ale jak tylko skończę studia, mam zamiar zrobić sobie roczną podróż po świecie, jak narazie byłam we Włoszech, w Austrii, Niemczech, Czechach, Słowacji, Litwie, Ukrainie, Białorusi, Anglii, Francji, Szwecji, Norwegii, Danii, Estonii i na Łotwie także jeszcze dużo zwiedzania przede mną...:)
funProject
Wysłany: 2009-11-27, 20:51
Ja mam doświadczenia głównie z podróży po Europie. Najbardziej podoba mi się południe: Hiszpania jest cudowna, Portugalia również. Ogólnie jestem ciepłolubna, ale ale muszę przyznać, że Skandynawia, a głowinie no. Jak na razie to tylko marzenia, ale z każdym miesiącem stają się coraz bardziej realne.
urania
Wysłany: 2010-01-11, 15:15
Ja na wakacjach byłam w Turcji i przyznam, że było wspaniale. Wycieczkę organizowała nam firma Bon Voyage. Przeżyliśmy wspaniałe dni, czuliśmy się jak królowie, bo mieszkaliśmy w tak znakomitym hotelu, że juz na sam widok zapierało dech. Polecam jak ktoś chce przeżyć niezapomnianą przygodę.
Ostatnio zmieniony przez urania 2010-01-19, 12:27, w całości zmieniany 1 raz
A w tropikach lubicie odpoczywac? teraz w muzodajnia.pl mozna wygrac wycieczke dla 2 osob..to dopiero byloby oderwanie sie od tej zimy i skrzypiacego pod nogami sniegu...woooow...:)
Notorycznie wracam do Szwecji i Francji i zawsze przywożę z tamtąd dobre wspomnienia... ale chyba czas zwiedzić coś nowego
_________________ Bóg mnie nie chce a diabeł się mnie boi ]:->
fatima
Wysłany: 2010-01-29, 16:40
Ja byłam w: Portugalii, Hiszpanii, Afryce (Maroko), Włoszech, Francji (uwielbiam), Szwajcarii, Austrii, Niemczech, Czechach, Ukrainie, Słowacji, Słowenii, Chorwacji i Finlandii;) i Turcji Kawałek Europy;) W te wakacje jedziemy do Egiptu z Bon Voyage, bo Turcja z nimi wypaliła, wszytko się zgadzało i spodobał nam się ten rodzaj wypoczynku jaki oferują i mają bardzo fajne wyjazdy i hotele.
Ja byłam w 5 krajach:
*Czechy
*Węgry- wycieczka ze szkolnym klubem siatkarskim
*Słowacja
*Rumunia- mozna powiedziec, ze byłam. W drodze do Bułgarii odleciało nam koło w Rumunii i 4 h czekalismy w miescie zeby naprawili
*Bułgaria- obóz siatkarski
_________________ " Gdyby tylko owoc Twoich przemyśleń zechciał się skrystalizować w postaci aforyzmu, wiersza lub opowiadania, pisz. W przeciwnym razie godnie milcz. "
Ostatnio zmieniony przez niuńka18 2010-06-22, 06:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytuu odpowiedzialność karna lub cywilna.