Do³±czy³a: 07 Pa¼ 2006 Posty: 3739 Sk±d: z doliny muminkow
Wys³any: 2007-05-10, 22:35
W zeszlym roku bylam na takowy. Fajna sprawa, zwlaszcza jak ma sie dobrego kompana. Najwiekszy ubaw jest w wozeniu tych klamowtow, mozna dostac krecka gdy przypadkiem patelnia spitoli Ci si ena dno rzeki. Przenoski sa uciazliwe, i klody, to jest prawdziwa katorga, ale tz "chybotki" czyli specjalne ruchy ciala majae za zadanie posunac kajak na przod.
Dla mnei bomba.
_________________ Bobek <3
uuu aaa yyy
bulas24
Do³±czy³: 10 Maj 2007 Posty: 6 Sk±d: gorlice
Wys³any: 2007-05-10, 22:41
gdzie plywalas ? ja tez bylem w tamtym roku w dolinie rozpudy a na te wakacje wybieram sie na dunajec. najlepsze jest przeplywanie pod przeszkodami bo w tamtym roku bylem z przyjaciolka i ona jak widziala pajaki to jej sie slabo robilo i zamykala oczy w najbardziej neiodpowiednich meijscach
co myslicie o tym sposobie na spedzanei wolnego czasu?
niby fajne, ale mam z³e wspomnenia
w zesz³ym roku by³am na wymiane w Nemczech. Jedna z atrakcji mia³ byæ w³a¶nie sp³yw... nie no w sumie fajne... by³o powiedziane ¿e bêdzie grill jak dop³ynemy... wszystko zacze³o siê od tego ¿e gdy wodowalismy kajaki to nauczyciele (by³y dwa kajaki z opiekunami, jeden z polskim, drugi z niemeckimi) kazali nam nie robiæ zatoru no to pop³yneli¶my, poczym nawrzeszczano na nas ¿e odp³ywamy od grupy... ale to nic... potem dopad³a nas g³upawka i se przewracalismy itp... po jakis 2,3 godzinach doszlismy do wniosku ¿e hm... ciekawe ile jeszcze, 4 godzina p³ywania... co¶ chyba jest nie tak... po piêcu godznach zarz±dzono postój i czekanie na resztê grupy i niemców ... okaza³o siê ¿e nie ma ich, a jeden kajak znikn±³... niemcy zadzwonil do kogos... okaza³o se ¿e kto¶ mia³ po godzine p³ynêca staæ na mo¶ce i skerowaæ nas w odnogê, no ale jakos go nie by³o... powiedziano nam ¿e niewiadomo gdzie jeste¶my, mamy p³yn±æ dalej, oni jako¶ nas znajd±, tylko jeszcze mamy znale¼æ miejsce skad bêdzie mo¿na nas zabraæ...
po 6,5h dotarlismy do brzegu, wci±gnelismy kajaki, organizatorzy przyjechali, ale jednego kajaka nie by³o... potem sie okaza³o ¿e mieli wypadek i policja ich szuka³a bo nikt nie wiedzia³ w którym momencie rozbili siê...
w ¿yciu nie wsi±dne na kajak na rzece
_________________ "Koszykówka jest jak religia-wiele osób j± praktykuje, ale nikt do koñca jej nie rozumie"
Wiek: 18 Do³±czy³a: 04 Lis 2007 Posty: 1 Sk±d: z Lwiej Ziemi
Wys³any: 2007-11-04, 10:37
Sp³yw kajakowy bardzo fajna sprawa by³am na wiaosne to by³ mój pierwsazy sp³yw i by³ on troche extremalny bo by³a to rzeka któr± nikt nigdy wcze¶niej nie p³yn± (Bukowa). w najszerszym momencie mia³a 2,5 m, co chwilê jakie¶pnie korzenie i trzseba by³o wysiadaæ z kajaka, ci±g³a walka z ciasnymi zakrêtami, pe³no pajonków i tym podobnego paskudztwa ale by³o naprawdê ¶wietnie. pó¼niej dla porównania przep³yna³am Wieprzem noi to by³ totalny relaks polecam obie formy:) osobi¶cie mem zamiar jeszcze pop³ywaæ
czesto w wakacje mi sie zdarzaja takie rozrywki. Mam dzialke nad Bugiem i mozna w ten sposob urozmaicic sobie spedzany czas. Mozna sie troche rozerwac w ten sposob i opalic
_________________ ... ¯YJ SZYBKO ...
... KOCHAJ MOCNO ...
... UMIERAJ M£ODO ...
zgadzam siê. By³am dwa razy na takowym. By³o naprawdê ¶wietnie, pozna³am ¶wietnych ludzi. A i ubaw jest w³a¶nie z wo¿enia ze sob± tych wszystkich klamotów. Jednego razu utonê³y nam garnki i sztuæce, na pocz±tku byli¶my troszke ¼li, ale jakos dalismy rade, je¶æ palcami xD warte prze¿ycia. Zabawy co nie miara.
_________________ 'You are the light that's leading me to the place where I find peace again'
A czy p³ywanie kajaczkiem z nogami na wierzchu z pr±dem rzeki mo¿na nazwaæ splywem?
_________________ Mo¿esz poprowadzic moje auto
Tak, zamierzam zostaæ gwiazd±
Mo¿esz prowadzic moje auto
A ja cie kocham
Sharana
Do³±czy³a: 04 Gru 2007 Posty: 33 Sk±d: Warszawa
Wys³any: 2007-12-13, 14:33
Mo¿e orientujecie siê kto w Warszawie organizuje takie sp³ywy? Z jak± ekip± mogê siê skontaktowaæ?
Zawsze krêci³y mnie takie extrema, ale jako¶ nigdy nie by³o mi dane sprónowaæ… my¶lê ¿e czas to zmieniæ
Ostatnio zmieniony przez Sharana 2007-12-13, 17:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Wys³any: 2008-03-09, 01:01
Sp³ywy w Siedlcach
_________________ Goñ mnie ,ale nigdy nie dobiegniesz
edina
Do³±czy³a: 10 Mar 2008 Posty: 3 Sk±d: warszawa
Wys³any: 2008-03-13, 01:51
Sharana napisa³/a:
Mo¿e orientujecie siê kto w Warszawie organizuje takie sp³ywy? Z jak± ekip± mogê siê skontaktowaæ?
Zawsze krêci³y mnie takie extrema, ale jako¶ nigdy nie by³o mi dane sprónowaæ… my¶lê ¿e czas to zmieniæ
ja przeplywalam na kajakach prawie cale studia. brakuje mi tego...
polecam splywy oeconomicusa - to klub kajakowy przy sghu, ale nie trzeba byc z tamtej uczeli, zeby moc z nimi plywac.
oeconomicus.org.pl
Do³±czy³a: 10 Kwi 2008 Posty: 92 Sk±d: nie pamiêtam
Wys³any: 2008-06-10, 19:46
u mnie codziennie praktycznie kto¶ p³ynie.. wystarczy, ¿e przejdê przez ulicê i po schodach i jestem... ;] sama nigdy nie p³ynê³am, ale wra¿enia s± podobno super. ;]]
_________________ Bo zapewne z¿ar³a by nas ta europeizacja gdyby nie Papa Rydzyk i jego
radiostacja!
Nie jest dobrze, ale nic to Radio Maryja uratuje polski hip-hop!
[£ona]
¶wietna sprawa
Lenka napisa³/a:
Mam dzialke nad Bugiem i mozna w ten sposob urozmaicic sobie spedzany czas. Mozna sie troche rozerwac w ten sposob i opalic
Zgadzam siê, nag Bugiem ¶wietnie, a sp³ywy daj± du¿o zabawy i mo¿na sie fajnie opaliæ bez wysi³ku.
_________________ "¦niada cera, kocie oczy z têczówkami w kolorze gorzkiej czekolady, niedu¿e, pe³ne usta i burza czarnych w³osów. [...] Na dodatek szczê¶ciara chrzani odchudzanie. Bezczelnie wcina wszystko, na co ma tylko ochotê...", bo "W ¿yciu piêkne s± tylko chwile..."
Bêdê wieczorem....
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³asciciel serwisu Znajomi.biz nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.